Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Τουρκία καταργεί όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19

Η Τουρκία καταργεί όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19

Η Τουρκία έχει χαλαρώσει όλες τις προϋποθέσεις για τους Ινδούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα. Νωρίτερα, έπρεπε να υποβάλουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού και για τις δύο δόσεις είτε έκθεση δοκιμής RT PCR για να επισκεφθούν τη χώρα.

Τώρα, οι Ινδοί ταξιδιώτες που φθάνουν δεν χρειάζεται πλέον να επιδεικνύουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή απόδειξη ανάρρωσης από τη νόσο ή αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR. Με την Indigo και την Turkish Airlines να επαναφέρουν τις απευθείας διεθνείς πτήσεις προς Turkiye, η χώρα αναμένεται να υποδεχθεί φέτος τον υψηλότερο αριθμό Ινδών τουριστών ποτέ.
Με τα έσοδα από τον τουρισμό να διπλασιάζονται πέρυσι σε σχεδόν 25 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 103% από την εμφάνιση της πανδημίας, η Turkiye πρόκειται να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο ρεκόρ το 2022. Αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για FIT και MICE τουρίστες από όλο τον κόσμο πέρυσι, έχοντας υποδεχτεί πάνω από 30 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2021. Από αυτούς, οι 50 χιλιάδες ήταν Ινδοί τουρίστες, αριθμός που ήταν αρκετά μεγάλος λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία. Έτσι, η χώρα αναμένει πλήρη ανάκαμψη στον τουρισμό για το έτος 2022 και στοχεύει να φτάσει τους αριθμούς προ Covid όσον αφορά τους διεθνείς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των Ινδών.

- Advertisement -

Πρόσφατα, η Turkiye ήταν επίσης ένας καυτός προορισμός διακοπών για διασημότητες του Bollywood της A-list, με την ηθοποιό του κινηματογράφου Sara Ali Khan και τη Malaika Arora Khan να είναι οι τελευταίοι που επισκέφθηκαν τη χώρα. Η Τουρκία κατατάσσεται ως η 6η υψηλότερη χώρα στον κόσμο που φιλοξενεί διεθνείς επισκέπτες ετησίως.

Η χώρα υποδέχτηκε 52 εκατομμύρια ταξιδιώτες την περίοδο πριν από την πανδημία του 2019, αγγίζοντας τα τεράστια έσοδα από τον τουρισμό 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το τέλος του 2022, η Τουρκία αναμένει ότι ο αριθμός των τουριστών της θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, καθώς η διεθνής ταξιδιωτική ζήτηση ανακάμπτει και οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν νέους προορισμούς.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,465 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ