Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
34.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Βενετία διώχνει τουρίστες εφαρμόζοντας νέους κανονισμούς!

Η Βενετία διώχνει τουρίστες εφαρμόζοντας νέους κανονισμούς!

Η Βενετία, και συγκεκριμένα ο Δήμος της, προχωρά στην εφαρμογή νέων κανονισμών με πρόστιμα και εκδίωξη τουριστών που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς. Οι νέοι αυτοί κανόνες αποτελούν μέρος της καμπάνιας #EnjoyRespectVenezia.

Να σημειωθεί ότι, σε νέους κανονισμούς και απαγορεύσεις για τους τουρίστες προχώρησε και η Ρώμη!

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη δύο Γερμανοί τουρίστες τιμωρήθηκαν επειδή εντοπίστηκαν να κάθονται στα σκαλοπάτια της διάσημης γέφυρας Rialto όπου ετοίμαζαν με φορητή ηλεκτρονική συσκευή ζεστό ρόφημα, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από την πόλη και να τους επιβληθεί πρόστιμο πάνω από 1.000 δολάρια. Επίσης, καναδέζα τουρίστρια έφαγε πρόστιμο 250€ επειδή έκανε ηλιοθεραπεία με μπικίνι. Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε τουλάχιστον 40 ακόμη τουρίστες.

Τουρίστες στη Βενετία

Οι νέοι κανονισμοί της Βενετίας

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να κάθονται ή να ξαπλώνουν μπροστά από εμπορικά καταστήματα, ιστορικά μνημεία και γέφυρες, να κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιό και να κολυμπούν στα κανάλια της πόλης. Επιπλέον, απαγορεύεται το πικνίκ σε δημόσιους χώρους, οι μεγάλες στάσεις σε γέφυρες και οι περιηγήσεις με ποδήλατα στην πόλη.

Η Βενετία πρέπει να είναι σεβαστή από τους επισκέπτες της, δήλωσε ο δήμαρχος Luigi Brugnaro, τονίζοντας ότι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε στην πόλη και κάνουν ό,τι θέλουν θα εντοπίζονται  από την αστυνομία, θα υφίστανται τις προβλεπόμενες ποινές και θα εκδιώκονται. Εφεξής, μάλιστα, θα γνωστοποιούνται τα στοιχεία της ταυτότητας των παραβατών στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Βενετία: Από τον Σεπτέμβριο θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες!

Βενετία τέλος εισόδου

Τέλος εισόδου θα επιβληθεί στους τουρίστες /επισκέπτες της Βενετίας μετά την υπερψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκειμένου να καλυφθεί το κόστος συντήρησης της πόλης, που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Όμως, η ισχύς της επιβολής τέλους εισόδου μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο από την 1η Μαΐου που ήταν να εφαρμοσθεί. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η μετάθεση της ημερομηνίας οφείλεται σε προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή της καταβολής του τέλους εισόδου.  

Οι λόγοι που θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό

Κάθε χρόνο επισκέπτονται την πόλη περίπου 25 εκατ. τουρίστες από τους οποίους περίπου τα 14 εκατ. περνούν εκεί μόνο μία ημέρα και δεν επωφελούνται οικονομικά από αυτούς οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ο πληθυσμός της Βενετίας μειώθηκε με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες, από τις σχεδόν 175.000 κατοίκους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις περίπου 50.000 σήμερα. Οι εναπομείναντες κάτοικοι παραπονιούνται, ότι η πόλη τους κατακλύζεται από τουρίστες, ενώ οι ίδιοι καλύπτουν το κόστος για την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Πόσο θα κοστίζει και πως θα εισπράττεται;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο εισόδου, υποστηρίζοντας ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν φέτος €3 το άτομο, για να μπουν στη Βενετία. Το ποσό θα αυξηθεί στα €6-10 από τις αρχές του 2020, ανάλογα με το εάν πρόκειται για υψηλή ή χαμηλή τουριστική περίοδο.«Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο καμπής στη διαχείριση των τουριστικών ροών στη Βενετία», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, που είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν διευκρίνισε, πώς ακριβώς θα εισπράττονται τα χρήματα σε πρώτη φάση, αλλά ο Μπρουνιάρο άφησε να εννοηθεί, ότι εν τέλει οι εταιρίες που μεταφέρουν τους επισκέπτες στην πόλη, θα προσθέσουν το ποσό αυτό στο κόστος του εισιτηρίου μετακίνησης. Εξαίρεση θα δίδεται στους τουρίστες, που διανυκτερεύουν σε τοπικά ξενοδοχεία, τα οποία ήδη περιλαμβάνουν τέλη επισκεπτών στις τιμές τους, καθώς και στα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,174 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ