Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
37.4 C
Athens
ΑρχικήΙταλίαΒενετίαΗ Βενετία επιβάλλει νέες απαγορεύσεις και κανόνες στους τουρίστες

Η Βενετία επιβάλλει νέες απαγορεύσεις και κανόνες στους τουρίστες

Η Βενετία αφού θέσπισε το τέλος εισόδου στους ημερήσιους ταξιδιώτες, το οποίο της απέφερε από τις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής του τεράστια έσοδα, αν και οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τώρα πάει ένα βήμα παραπέρα και θέτει νέους κανόνες στους τουρίστες.

Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων, ελήφθη η απόφαση να αλλάξουν οι όροι για τους επισκέπτες στην πόλη. Πλέον, απαγορεύονται τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συνοδοί, προκαλώντας κομφούζιο.
Η Βενετία, βάζει «φρένο» στον άνευ ελέγχου τουρισμό, θέτοντας σε ισχύ αυστηρότερους όρους για τους επισκέπτες.

- Advertisement -

Το πρόβλημα με τον υπερτουρισμό έχει τεθεί εδώ και καιρό και από τους κατοίκους και από τις αρχές ακόμη και από εκείνους που είχαν άμεσο οικονομικό συμφέρον από τους τουρίστες λόγω της δουλειάς του. Η τεράστια τουριστική κίνηση η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τον έλεγχο και τις δυνατότητες της πόλης δεν υφίσταται πλέον, καθώς θέτονται περαιτέρω περιορισμοί.

Τον Ιούνιο του 2024, η Βενετία εφαρμόζει στοχευμένους νέους περιορισμούς εισόδου με στόχο τη διαχείριση της σημαντικής εισροής τουριστών της πόλης, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει και την εισαγωγή ενός νέου τέλους εισόδου για ημερήσιους ταξιδιώτες, ένα μέτρο που έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει τον αντίκτυπο των βραχυπρόθεσμων επισκεπτών στις υποδομές της πόλης και στην τοπική ζωή.

Εκδρομές στη Βενετία και εισιτήρια για ανεξάρτητους ημερήσιους ταξιδιώτες

Ανεξάρτητοι ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 14 ετών που επισκέπτονται τη Βενετία για την ημέρα θα πρέπει να καταβάλουν ένα τέλος 5 ευρώ. Αυτό το τέλος ισχύει μόνο κατά τις καθορισμένες ώρες αιχμής για τη ρύθμιση της ροής των τουριστών και τη διατήρηση των υποδομών και της ποιότητας ζωής της πόλης για τους κατοίκους της. Το τέλος ισχύει από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. (καθορισμένες ώρες αιχμής τουρισμού) και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ημερομηνίες τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Εφαρμογή τέλους εισόδου στη Βενετία

Ημερομηνία Εφαρμογής: Το τέλος εισόδου για ανεξάρτητους ημερήσιους ταξιδιώτες καθιερώθηκε τον Ιούνιο του 2024, με ισχύ κατά τις περιόδους αιχμής του τουρισμού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της εισροής επισκεπτών.
Λεπτομέρειες χρέωσης: Οι επισκέπτες ηλικίας άνω των 14 ετών που έρχονται στη Βενετία ανεξάρτητα την ημέρα θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος 5 ευρώ. Αυτό το τέλος ισχύει μόνο κατά τις καθορισμένες ώρες αιχμής, από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ., σε καθορισμένες ημερομηνίες.
Ημερομηνίες εφαρμογής: Τον Ιούνιο του 2024, το τέλος θα επιβληθεί τα Σαββατοκύριακα, συγκεκριμένα στις 8-9, 15-16, 22-23 και 29-30 Ιουνίου. Αυτές οι ημερομηνίες επιλέγονται με βάση τις αναμενόμενες τουριστικές ροές και στοχεύουν στον μετριασμό του αντίκτυπου των αιχμής των επισκεπτών.

Γιατί η κράτηση μιας περιήγησης ή κρουαζιέρας είναι ο τρόπος για να δείτε τη Βενετία…

Όταν πηγαίνετε με ξεναγό ή κάνετε κράτηση για μια κρουαζιέρα στο ποτάμι all-inclusive δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες του κόστους εισόδου. Αν αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο να δείτε την πόλη, μια κρουαζιέρα στη Βενετία είναι ένας από αυτούς για να εξερευνήσετε τη λιμνοθάλασσα .
Το τέλος εισόδου είναι ειδικά προσαρμοσμένο για να επηρεάσει ανεξάρτητους ημερήσιους ταξιδιώτες, εκείνους που επισκέπτονται τη Βενετία για λίγες μόνο ώρες και συχνά συμβάλλουν στον συνωστισμό χωρίς διανυκτέρευση. Το τέλος θα επιβάλλεται κατά τις περιόδους αιχμής του τουρισμού, όχι μόνο για επιλεγμένες ημερομηνίες τον Ιούνιο αλλά και για άλλες περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Ιουλίου.

Εξαιρέσεις από τα τέλη εισόδου στη Βενετία

Κάτοικοι και ντόπιοι εργαζόμενοι: Το τέλος εισόδου στοχεύει κυρίως σε ημερήσιους ταξιδιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι, οι ντόπιοι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν στη Βενετία ενδέχεται να εξαιρούνται από αυτό το τέλος. Αυτή η διάκριση στοχεύει να μειώσει την επιβάρυνση των ντόπιων και να ενθαρρύνει τους τουρίστες να παραμείνουν περισσότερο, συμβάλλοντας πιο βιώσιμα στην τοπική οικονομία.
Αυτοί οι νέοι κανονισμοί σηματοδοτούν τη δέσμευση της Βενετίας για βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού, με στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του υπερτουρισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η πόλη παραμένει ένας ζωντανός, προσβάσιμος προορισμός.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους περιορισμούς εισόδου στη Βενετία το 2024

Ποιοι είναι οι νέοι περιορισμοί εισόδου για τη Βενετία το 2024;

Από τον Ιούνιο του 2024, η Βενετία θα εφαρμόσει τέλος εισόδου για ημερήσιους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων αιχμής του τουρισμού. Αυτό το τέλος αποτελεί μέρος των προσπαθειών της πόλης για τη διαχείριση των επιπτώσεων του τουρισμού.

Πόσο είναι το τέλος εισόδου και ποιος πρέπει να το πληρώσει;

Το κόστος εισόδου ορίζεται στα 5 ευρώ για κάθε άτομο άνω των 14 ετών που επισκέπτεται τη Βενετία για την ημέρα κατά τις καθορισμένες ώρες. Αυτό ισχύει για ημερήσιους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις ώρες αιχμής από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. σε καθορισμένες ημερομηνίες.

Σε ποιες ημερομηνίες θα χρεωθεί το τέλος εισόδου;

Τον Ιούνιο του 2024, το τέλος θα χρεωθεί τα Σαββατοκύριακα 8-9, 15-16, 22-23 και 29-30 Ιουνίου κατά τις ώρες αιχμής.

Υπάρχουν εξαιρέσεις από το τέλος εισόδου;

Ναι, υπάρχουν εξαιρέσεις. Οι κάτοικοι, οι ντόπιοι εργαζόμενοι και, ενδεχομένως, οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν ενδέχεται να απαλλάσσονται από το τέλος. Επιπλέον, όσοι φτάνουν αργότερα την ημέρα για δείπνο ή συναυλία, μετά τις ώρες αιχμής, δεν θα υπόκεινται σε χρέωση.

Ποιος είναι ο σκοπός του τέλους εισόδου;

Το τέλος εισόδου έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση της ροής των τουριστών, τον μετριασμό των επιπτώσεων του υπερτουρισμού και τη διατήρηση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της Βενετίας. Στοχεύει στην ενθάρρυνση περισσότερων βιώσιμων τουριστικών πρακτικών.

Θα ισχύει το τέλος εισόδου για τα παιδιά;

Όχι, το τέλος δεν θα ισχύει για παιδιά κάτω των 14 ετών.

Σε τι θα χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από το τέλος εισόδου;

Τα έσοδα αναμένεται να επανεπενδυθούν στην πόλη για τη διατήρηση των υποδομών της, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της και τη διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Υπάρχουν αλλαγές στις πολιτικές των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία το 2024;

Ναι, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια απαγορεύεται να ελλιμενίζονται στα κεντρικά μέρη της Βενετίας, μια πολιτική που ξεκίνησε το 2021. Ωστόσο, τα μικρά πλοία, εξαιρούνται από αυτούς τους περιορισμούς.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,198 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ