Βρετανοί τουρίστες θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Τους κυριότερους προβληματισμούς των ταξιδιωτών όσον αφορά τον κίνδυνο μόλυνσης τους από τον κορονοϊό στην πτήση, παρουσιάζει η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, IATA, βάσει των πορισμάτων έρευνας που πραγματοποίησε σε 11 χώρες την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2020.

- Advertisement -

Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να προστατευθούν από τον κορονοϊό με το 77% να αναφέρει ότι πλένει τα χέρια του συχνότερα, το 71% ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου και το 67% ότι φορά μάσκα προσώπου σε δημόσιους χώρους. Το 58% δήλωσε ότι έχει αποφύγει τις πτήσεις και το 33% ότι θα αποφύγει τα ταξίδια στο μέλλον προκειμένου να μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό.

Οι βασικές ανησυχίες των ταξιδιωτών

Στο αεροδρόμιο

 • Η παρουσία σε τρένο ή λεωφορείο γεμάτο κόσμο για τη μεταφορά προς το αεροσκάφος (59%)
 • Οι ουρές στο check-in, τους ελέγχους ασφαλείας, τους διασυνοριακούς ελέγχους ή την επιβίβαση (42%)
 • Η χρήση εγκαταστάσεων αποχωρητηρίου (38%)

Δείτε επίσης και την εφαρμογή για ασφαλή ταξίδια στο εξωτερικό!

Στο αεροσκάφος

 • Η θέση δίπλα σε κάποιον που μπορεί να είναι κρούσμα κορονοϊού (65%)
 • Η χρήση εγκαταστάσεων αποχωρητηρίου (42%)
 • Ο αέρας μέσα στη καμπίνα του αεροσκάφους (37%)

Όσον αφορά τα μέτρα που θα τους έκαναν να νιώσουν πιο ασφαλείς, το 37% ανέφερε την καταγραφή θερμοκρασίας σώματος στα αεροδρόμια αναχώρησης, το 34% την υποχρέωση μάσκας και το 33% την κοινωνική αποστασιοποίηση στο αεροσκάφος.

Aegean εσωτερικό αεροπλάνου

Οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να κάνουν τα εξής στις πτήσεις

 • Να περνούν από έλεγχο θερμοκρασίας σώματος (43%)
 • Να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (42%)
 • Να κάνουν τσεκ ιν διαδικτυακά για να περιορίσουν την αλληλεπίδραση με άλλους στο αεροδρόμιο (40%)
 • Να κάνουν τεστ για κορονοϊό πριν το ταξίδι (39%)
 • Να απολυμαίνουν τη θέση τους (38%)

Τι ισχύει όσον αφορά την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών στις αεροπορικές εταιρείες

 • Η ποιότητα αέρα στην καμπίνα: Ενώ το 57% πιστεύει ότι η ποιότητα του αέρα στις πτήσεις είναι επικίνδυνος παράγοντας, το 55% θεωρεί ότι ο αέρας αυτός είναι το ίδιο καθαρός με ενός νοσοκομείου.
 • Κοινωνική αποστασιοποίηση: Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν την κάλυψη προσώπου με μάσκα όταν η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι εφικτή, όπως στη δημόσια συγκοινωνία. Επιπλέον, παρότι οι επιβάτες στις πτήσεις κάθονται κοντά ο ένας στον άλλον, η ροή αέρα στη καμπίνα ξεκινά από το ταβάνι και κατευθύνεται προς το πάτωμα περιορίζοντας την πιθανή διασπορά ιών ή βακτηρίων στη καμπίνα.
 • Ενώ το 45% δήλωσε ότι θα επιστρέψει στα ταξίδια μέσα σε μερικούς μήνες αφότου υποχωρήσει η πανδημία, το ποσοστό αυτό τον Απρίλιο του 2020 ήταν στο 61%.
Αεροδρόμιο, ταξίδι

Οι ταξιδιώτες έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για διακοπές

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι το συντομότερο δυνατό μετά την υποχώρηση της πανδημίας, προγραμματίζουν να κάνουν ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν μέλη της οικογένειας και φίλους (57%), να κάνουν διακοπές (56%) ή για επαγγελματικούς λόγους (55%).

Όμως το 66% θα ταξιδέψει λιγότερο για διακοπές και επαγγελματικούς λόγους μετά την πανδημία και το 64% θα αναβάλλει τα ταξίδια μέχρι να βελτιωθούν οι οικονομικοί παράγοντες, προσωπικοί και ευρύτεροι.

Ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στα ταξίδια αυτή την περίοδο είναι η καραντίνα. Το 85% των ερωτηθέντων είπαν ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

- Advertisement -

Από τα μέτρα που προτίθενται να ακολουθήσουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια ή μετά την πανδημία, σε καραντίνα θα ήθελε να τεθεί μόλις το 17%.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ