Αεροδρόμιο, ταξίδι

Παρά την καλή, για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, τεστ και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών περιμένει όσους πολίτες φτάνουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα. Σύμφωνα, με την λίστα που δημοσιοποιήθηκε, οι βελγικές αρχές έθεσαν την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» λίστα.

- Advertisement -

Η λίστα με τις χώρες που θεωρούνται ασφαλείς

Την Τετάρτη, δημοσιοποιήθηκε από τις βελγικές αρχές η λίστα με «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες».

Οι χώρες στην «πράσινη» λίστα θεωρούνται ασφαλείς, ενώ στην κόκκινη» λίστα τοποθετούνται χώρες στις οποίες το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν. Όσοι πολίτες επιστρέφουν από χώρες στην «πορτοκαλί» λίστα θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Χάρτης, πυξίδα

Στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται, εκτός από την Ελλάδα, η Κύπρος, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Στις «πράσινες» χώρες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές, εκπρόσωποι της χώρας έχουν επικοινωνήσει με τις βελγικές αρχές ώστε η χώρα να συμπεριληφθεί στην λίστα με τις «πράσινες» χώρες, όπως άλλωστε και η Ελλάδα έχει άρει τους προορισμούς για τους ταξιδιώτες από το Βέλγιο ήδη από την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, ανοίγουν και επίσημα τα σύνορα και για τους Βρετανούς ταξιδιώτες από τις 15 Ιουλίου.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ