Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
15.2 C
Athens
Αρχική Trip Ideas Τα καλύτερα που μπορείτε να κάνετε στην Καζαμπλάνκα

Τα καλύτερα που μπορείτε να κάνετε στην Καζαμπλάνκα

440
View over the city of Casablanca

Η Καζαμπλάνκα είναι η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη πόλη στο Μαρόκο και ένας κόμβος εμπορίου. Θα βρείτε ένα μίγμα του παλιού και του νέου, διάσπαρτα σε όλη την πόλη από τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα στην παραδοσιακή Mεδίνα και την αστική παραλία για να χαλαρώσετε όταν χρειαστεί.

- Advertisement -

Σχετική εικόνα

Πότε να πάτε

Οι χειμώνες της Καζαμπλάνκα είναι βροχεροίαλλά ευχάριστοι λόγω της θέσης της στην ακτή του Ατλαντικού. Αν θέλετε να σας βοηθήσει ο καιρό κατά την επίσκεψή σας, τον Απρίλιο / Μάιο ή Σεπτέμβριο / Οκτώβριο, θα έχετε ήλιο και λιγότερες πιθανότητες κακοκαιρίας.

Που να γιορτάσετε

Το Φεστιβάλ Mawazine, βόρεια της Καζαμπλάνκα, στο Ραμπάτ, είναι μια μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει μουσικούς από όλο τον κόσμο, συναυλίες που είναι ελεύθερες και ανοιχτές στο κοινό, καθώς και με εισιτήρια. Η συναυλία διεξάγεται συνήθως κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Σχετική εικόνα

Τι να φας 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της μαγειρικής γεύσης της Καζαμπλάνκα. Δοκιμάστε tajine με ψάρι, πιπεριές και ντομάτες ή μια ποικιλία από ψητά ή τηγανιτά ψαρικά και θαλασσινά με λεμόνι ελιές.

Αποτέλεσμα εικόνας για casablanca rick cafe

Σουβενίρ για το σπίτι

Για ένα περίεργο αναμνηστικό που όλοι οι φίλοι θα ξέρουν πως ήσασταν στην Καζαμπλάνκα δοκιμάστε ένα t-shirt Rick’s Café. Ενώ δεν υπήρχε ποτέ καφενείο του Rick στην Καζαμπλάνκα, η εικονική ταινία του 1940, το έφερε στη ζωή  χρόνια αργότερα (2004), που  άνοιξε εστιατόριο με το ίδιο όνομα.

Η χρυσαφένια αμμουδιά της Μεσσηνίας

 Χρήσιμη  Συμβουλή για το Ταξίδι

Χρησιμοποιήστε το τραμ. Το Τραμ του Καζαμπλάνκα είναι ένα σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας που είναι πολύ προσιτό και  σας πηγαίνει στα περισσότερα τουριστικά μέρη. Είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το να χρησιμοποιήσετε ταξί για να περάσετε και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους δρόμους που κυκλοφορούν έντονα.

Αποτέλεσμα εικόνας για casablanca hassan mosque

Το καλύτερο σημείο για το Instagram

Το κόσμημα της Καζαμπλάνκα είναι το Τζαμί Hassan II, ένα εκπληκτικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού του Μαρόκου. Σε όμορφη τοποθεσία κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού Ωκεανού, μπορείτε επίσης να το επισκεφθείτε εντός. Απλά θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί με το πώς ντυθείτε και ενεργείτε αφού είναι ένας θρησκευτικός χώρος. Οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν να καλύπτουν τα κεφάλια και τους ώμους τους και να φορούν παντελόνια ή φορέματα που ξεπερνούν τα γόνατα. Οι άνδρες πρέπει να φορούν (τουλάχιστον) ένα μπλουζάκι και σορτς που φτάνουν στα γόνατα ή χαμηλότερα.

Πηγή: nationalgeographic.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ