Υπαίθριες αγορές στην Ευρώπη

Πολύχρωμοι πάγκοι, μοναδικά vintage αντικείμενα, αντίκες, ταλαντούχοι και δημιουργικοί πωλητές… Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες υπαίθριες αγορές στην Ευρώπη που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας, όταν επισκεφτείτε τους αντίστοιχους προορισμούς.

Οι υπαίθριες αγορές που βρίσκονται σε ευρωπαϊκές πόλεις αντανακλούν τόσο την πραγματική ζωή των ντόπιων όσο και τη γνήσια ευρωπαϊκή κουλτούρα. Επίσης, είναι μέρη στα οποία μπορείτε να βρείτε πραγματικούς θησαυρούς σε εκπληκτικές τιμές. Φυσικά, έχουμε την τέλεια λύση και για τους foodies και με τις καλύτερες αγορές τροφίμων στην Ευρώπη!

1. Portobello Road Flea Market, Notting Hill, Λονδίνο

Portobello Road Flea Market, Notting Hill, Λονδίνο

H αγορά αυτή στο Notting Hill του Λονδίνου είναι µια από τις καλύτερες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης και στήνεται κάθε Σάββατο. Μερικοί πάγκοι όµως αυτού του διάσηµου flea market λειτουργούν επίσης Δευτέρα και Παρασκευή. Το Σάββατο το παζάρι χτυπάει κόκκινο, µε παραπάνω από 2.000 πάγκους να πουλούν σχεδόν τα πάντα. Εδώ θα βρείτε από ρούχα και κοσµήµατα, µέχρι κουζινικά είδη και πολλά ακόµα. Εκτός από αντικείµενα, µπορείτε να συνοδεύσετε τη βόλτα και τις αγορές σας µε street food λιχουδιές. Αν σχεδιάζετε, δε, να πάτε στο Λονδίνο για διακοπές, είναι µια εµπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

2. Braderie de Lille Flea Market, Λιλ

Braderie de Lille Flea Market, Λιλ

Μόλις µια ώρα από το Παρίσι µε το τρένο, η κουκλίστικη πόλη της Λιλ φιλοξενεί τη µεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη, γνωστή και ως Braderie de Lille Flea Market. Αυτή η ολοζώντανη αγορά ανάγεται στα χρόνια του Μεσαίωνα και υποδέχεται πάνω από δυο εκατοµµύρια επισκέπτες κάθε χρόνο τον Σεπτέµβρio. Εκεί θα βρείτε πάνω από 10.000 πάγκους να πουλούν τα αντικείµενά τους, από φτηνά κοσµήµατα µέχρι θησαυρούς. Κάθε Σάββατο µπορείτε να έρθετε για να ανακαλύψετε τα καλύτερα συλλέκτικα αντικείµενα. Ανοίγει στις 8.00 το πρωί το πρώτο Σάββατο του Σεπτεµβρίου και κλείνει µε τη δύση του ήλιου, ενώ ακολουθεί µια γεµάτη ηµέρα την Κυριακή.

3. Vrijmarkt, Άμστερνταμ

Vrijmarkt, Άμστερνταμ - Υπαίθριες αγορές Ευρώπη

H Vrijmarkt λαµβάνει χώρα στο Άµστερνταµ από το 1890 κάθε χρόνο την Koningsdad, δηλαδή την ηµέρα που η ολλανδική κυβέρνηση επιτρέπει τις πωλήσεις στους δρόµους χωρίς επιβολή ΦΠΑ. Φηµολογείται ότι πάνω από τους µισούς Ολλανδούς ενδίδουν στα ψώνια στην αγορά αυτή. Οι πιο δηµοφιλείς περιοχές είναι οι Jordaan και Apollonaan. Μπορείτε να θαυµάσετε τις σπάνιες συλλογές από αντίκες ή να δείτε παιδιά να πουλούν τα παλιά τους παιχνίδια. Η πόλη φιλοξενεί κι άλλες υπαίθριες αγορές, όπως η IJ-Jallen, η Waterlooplein και η Spiegelwartier.

4. Flea Market, Παρίσι

Flea Market, Παρίσι - Υπαίθριες αγορές Ευρώπη

Το Παρίσι είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του υπαίθριες αγορές µε αντικείµενα από δεύτερο χέρι και πάγκους που εκθέτουν οτιδήποτε σκεφτείτε να αγοράσετε από όλη την Ευρώπη. Από αυθεντικές αντίκες µέχρι φθηνά ρολόγια, αυτό το µέρος είναι must προορισµός για τους εθισµένους στα ψώνια επισκέπτες της πόλης. Οι υπαίθριες αγορές ποικίλλουν σε µέγεθος, οι πιο γνωστές όµως είναι των Montreuil, Vanves και Clignancourt.

5. Flea Market Rastro de Madrid, Μαδρίτη

Flea Market Rastro de Madrid, Μαδρίτη

Οι ντόπιοι την αποκαλούν Rastro de Madrid και πρόκειται για την πιο διάσηµη ανοιχτή αγορά στην ισπανική πρωτεύουσα, που διοργανώνεται κάθε Κυριακή και τις δηµόσιες αργίες. Η αγορά αυτή προσφέρει µια τεράστια συλλογή από καινούρια και µεταχειρισµένα αντικείµενα και πρέπει να ψάξετε για να ανακαλύψετε τα σπανιότερα! Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε τη Μαδρίτη για διακοπές, µην παραλείψετε τη µοναδική αυτή εµπειρία.

6. Waterloo Flea Market, Βατερλώ

Waterloo Flea Market, Βατερλώ

Η ήρεµη βελγική πόλη Βατερλώ (Waterloo) είναι αρκετά διάσηµη για την υπαίθρια αγορά της, που θεωρείται ως µια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Η αγορά Waterloo διοργανώνεται κάθε Σάββατο πρωί στον χώρο στάθµευσης του σούπερ μάρκετ Carrefour. Διαθέτει πάνω από 300 µαγαζιά και είναι µια συγκλονιστική εµπειρία για τους επισκέπτες, αφού προσφέρει αυθεντικές αντίκες και σύγχρονα έργα τέχνης vintage αισθητικής από ντόπιους καλλιτέχνες.

7. Marolles Flea Market, Βρυξέλλες

Marolles Flea Market, Βρυξέλλες

Θα τη βρείτε στην Place du Jeu de Balle στις Βρυξέλλες και είναι γνωστή ως αγορά Marolles, µε πάνω από 200 πάγκους καθηµερινά. Εδώ µπορείτε να βρείτε υπέροχες συλλογές από αντίκες, αντικείµενα από δεύτερο χέρι και χειροποίητα είδη. Θα συναντήσετε χιλιάδες τουρίστες που ψωνίζουν ψαγµένα και πρωτότυπα δώρα και σουβενίρ.

8. Flea Market, Cormano, Μιλάνο

Flea Market, Cormano, Μιλάνο

Η υπαίθρια αγορά του Cormano συγκαταλέγεται ανάµεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης και ξεκινά κάθε Σάββατο από τις 6.00 το πρωί και διαρκεί µέχρι το µεσηµέρι. Αν ξυπνάτε νωρίς, προγραµµατίστε οπωσδήποτε µια επίσκεψη στην οµορφότερη αγορά ολόκληρης της Λοµβαρδίας, που φιλοξενεί πάνω από 150 πάγκους. Το Cormano καλύπτει τις ανάγκες σε µετάξι από τον 14ο αιώνα και κάποιος µπορεί εδώ να βρει πραγµατικά εκλεκτά µεταξωτά κοµµάτια.

9. Flea Market, Theresienwiese, Μόναχο

Flea Market, Theresienwiese, Μόναχο

Κάθε Απρίλιο, λαµβάνει χώρα µια πολύ µεγάλη υπαίθρια αγορά στο Μόναχο, η οποία διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο του Frühjahrsfest, δηλαδή του Φεστιβάλ της Άνοιξης στην πόλη. Η πελώρια αυτή αγορά υποδέχεται 3.000 πωλητές και πάνω από 80.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σ’ αυτήν την υπέροχη ανοιξιάτικη αγορά στο Theresienwiese µπορείτε να βρείτε πραγµατικά exclusive αντικείµενα από δεύτερο χέρι σε πολύ λογική τιµή. Ρούχα, εµπορεύµατα, πιατικά, οικιακές συσκευές, αντίκες, έπιπλα διάσηµων οίκων, στρατιωτικά είδη, ηλεκτρονικά κ.ά., εδώ µπορείτε να βρείτε ό,τι χωράει ο νους σας. Επίσης, είναι µια πολύ καλή ευκαιρία για παζάρι. Επισκεφτείτε τη νωρίς το πρωί.

10. Flea Market, Αρέτσο, Τοσκάνη

Flea Market, Αρέτσο, Τοσκάνη

Πρόκειται για µια από τις πιο ξεχωριστές υπαίθριες αγορές στην Ευρώπη, που ελκύει τους εραστές της τέχνης µε τα ρωµαϊκά ερείπια, τα µεσαιωνικά τείχη, την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες του Piero della Francesca. Εδώ µπορείτε να θαυµάσετε αποκλειστικές vintage συλλογές από έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, ασηµικά, µουσικά όργανα, ρωµαϊκά νοµίσµατα, κ.ά. Η αγορά διοργανώνεται κάθε µήνα µε περίπου 500 πωλητές που διαθέτουν τα αντικείµενά τους σε 100 µικρά µαγαζιά. Τα µαγαζιά αυτά υπάρχουν στο Arezzo από το 1968, όταν η µεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ιταλίας και το παζάρι µε τις αντίκες έγιναν θεσµός. Η αγορά αυτή εκτείνεται κατά µήκος της Piazza San Francesco, Piazza Grande και Corso Italia.

Πηγή: Icons Travellers
Επιμέλεια: Ηλιάνα Θεοδωροπούλου

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ