Ένα από τα πιο διάσηµα αλλά και πιο όµορφα νησιά του Ιονίου… Η µελωδική Κέρκυρα µε τα καντούνια της, το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο στην παλιά πόλη, την αρχιτεκτονική της που την κάνει να µοιάζει µε παραµυθένια πολιτεία, τα καταπράσινα χωριά της, τις µαγικές παραλίες, το Λιστόν και το Ποντικονήσι, το κουµ κουάτ και την πατσιτσάδα της!

Ένας από τους πιο αγαπηµένους προορισµούς των Ελλήνων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα µε τα µοναδικά έθιµα που υπάρχουν µόνο εδώ, αλλά και δηµοφιλής προορισµός των ξένων από την άνοιξη που ανθίζουν οι βουκαµβίλιες στις φρεσκοασπρισµένες αυλές των σπιτιών έως το καλοκαίρι που οι ακτίνες του ήλιου µπαίνουν µέσα από τα παράθυρα των κάστρων που έχουν φτιάξει τα παιδιά στην άµµο και φωτίζουν ακόµα περισσότερο αυτό το low profile νησί!

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Τα γραφικά, πλακόστρωτα καντούνια του νησιού

MUST SEE…

Ξεχάστε το αυτοκίνητό σας και χαθείτε στα δαιδαλώδη καντούνια µε τα αρχοντικά σπίτια, ταξιδέψτε µέσα από µια φανταστική χρονοµηχανή σε άλλες… εποχές και θυµηθείτε ότι κάθε γωνιά, κάθε τρούλος, κάθε καµπαναριό, έχει να σας διηγηθεί τη δική του ιστορία…

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Κέρκυρα για να βουτήξεις τώρα!

Κάντε ατελείωτες βόλτες στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, µνηµείο που ανήκει στη λίστα της UNESCO από το 2007 και στην παλιότερη συνοικία της, στο Καµπιέλο µε τα στενά δροµάκια, τις παλιές εκκλησίες µε τα περίτεχνα καµπαναριά και µε τις µπουγάδες να κρέµονται στα καντούνια, από τα περίτεχνα µπαλκόνια των σπιτιών βενετσιάνικου στυλ.

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Η πανέμορφη γραφική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Θαυµάστε την µεγαλύτερη πλατεία της

Ελλάδας, την Σπιανάδα, στην Παλιά Πόλη, το πιο ζωντανό σηµείο συνάντησης της σύγχρονης ζωής, συνδυάζοντας το εµπόριο και τις κοινωνικές δραστηριότητες µε τα σηµαντικά δρώµενα του τόπου. Ενδείκνυται για βόλτες και περιπάτους κάτω από τον ήλιο.

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Ολάνθιστοι κήποι στην πλατεία της Σπιανάδας

Tip: Εδώ έχει και την αφετηρία του το χαρακτηριστικό τρενάκι που ξεναγεί τους τουρίστες σε σπουδαία αξιοθέατα της πόλης (€6 τα 40’)!

Περπατήστε στο Λιστόν µε τις αψιδωτές καµάρες, τα κρεµαστά βενετσιάνικα φαναράκια στοιχισµένα σε παράταξη και µε τα δεκάδες καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται τριγύρω, που αποτελούν τον ελκυστικότερο πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες και συνθέτουν την πιο χαρακτηριστική εικόνα της Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Το νέο φρούριο της πόλης, δεσπόζει στο λόφο του Αγ.Μάρκου

Αφιερώστε χρόνο και περιηγηθείτε στα δύο φρούρια της Παλιάς Πόλης, το Παλιό Φρούριο (Είσ. €3. Kαθηµερινά 07:30-19:30. Τ. 26610 42279, www.corfuoldfortress.com) και το Νέο Φρούριο (Είσ. €3. Καθηµερινά από τις 09:00-21:00, Τ. 26610 27370), που κατά κάποιο τρόπο “οριοθετούν” την πόλη. Περπατήστε ανάµεσα στις παλιές πολεµίστρες, τους ιερούς ναούς, τους πυργίσκους, θαυµάστε τη θέα, κλείστε τα µάτια και ταξιδέψτε σε µιαν άλλη εποχή της Ενετικής περιόδου. Αν και πρόκειται για µνηµειακούς χώρους και τα δύο φρούρια είναι ενταγµένα στη σύγχρονη ζωή της πόλης, µέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς.

Διαβάστε ακόμα:  Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Καύσωνας & θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Το καλύτερο φαγητό στην Κέρκυρα είναι σε αυτές τις 10 διευθύνσεις!

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό µουσείο της πόλης (Eίσ. €4, Δευτ.-Παρ. 09:00 – 15:00, Αρµένη – Βραϊλα 1, Τ. 26610 30680) που άνοιξε πάλι πέρσι µετά από µια πενταετή ανακαίνιση και στεγάζει ευρήµατα που προέρχονται αποκλειστικά από το νησί. Παρατηρήστε το αέτωµα της Γοργούς, που ξεχωρίζει τόσο για την τέχνη όσο και για τον όγκο του (συνολικό πλάτος 17µ. και ύψος 3,18µ.)

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Το Μουσείο Αντιβουνιώτισσας

Κάντε µια στάση σε ένα µουσείο αφιερωµένο στην Υπεραγία Θεοτόκο «Κυρά Αντιβουνιώτισσα», που αποτελεί και ένα από τα χαρακτηριστικότερα εκκλησιαστικά µνηµεία της πόλης. Εδώ εκτίθεται συλλογή µε σηµαντικά έργα επωνύµων και ανωνύµων καλλιτεχνών, από τον 15ο έως και τον 20ο αιώνα. (Εισ: €4, Τρ.-Κυρ. 08:00-15:00, Παλαιό Φρούριο, Τ. 26610 38313, www.antivouniotissamuseum.gr).

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Το Ανάκτορο που στεγάζει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Μη χάσετε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το µοναδικό µουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωµένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας. Σήµερα περιλαµβάνει στις συλλογές του περίπου15.000 αντικείµενα ασιατικής τέχνης, ενώ σπάνια έργα του παρουσιάζονται συχνά σε διεθνείς εκθέσεις. Καθηµερινά εκτός Δευτέρας 09.00-16.00 (Παλαιά Ανάκτορα, Τ. 26610 30443, www.matk.gr).

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Ένα μέρος της τεράστιας συλλογής στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Επισκεφτείτε το τελευταίο εν λειτουργία εργοστάσιο του νησιού, το Εργοστάσιο Σαπωνοποιίας Πατούνη (Δευτ., Τετ., Σάβ. 09:30-14:00 & Τρ., Πέµ., Παρ. 09:30-14:00 & 18:00-20:30, Ι. Θεοτόκη 9, Τ. 26610 39806), όπου στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα µε τις οι µυρωδιές από τα σαπούνια του να σας… “σπάνε” τη µύτη! Παρακολουθήστε τη διαδικασία παραγωγής αλλά και προµηθευτείτε το παραδοσιακό πράσινο σαπούνι.

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)Οι απλωμένες μπουγάδες στην Παλιά Πόλη

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)

Μην χάσετε να δείτε από κοντά το χιλιοτραγουδισµένο Ποντικονήσι και την Παναγία Βλαχερνών που εδώ και αιώνες… “επιπλεουν” στη λιµνοθάλασσα Χαλκιοπούλου, µόλις 4 χλµ , νότια της πόλης. Περάστε απέναντι µε τον βαρκάρη (€2,50), συναντήστε την εκκλησίτσα του Παντοκράτορα και το πηγάδι, όπου οι επισκέπτες πετούν κέρµατα προς εκπλήρωση των ευχών τους!

Κέρκυρα: Tα 10 κορυφαία αξιοθέατα από τους experts! (photos)

Κάντε µια στάση στο Μον Ρεπό (Είσοδος ελεύθερη. Καθηµερινά 07:00-19:00), την όαση των Κερκυραίων που εκτείνεται σε 285 στρεµ. µόλις 3 χλµ από την πόλη και περπατήστε στα φαρδιά χαλικοστρωµένα µονοπάτια του, φτάστε µέχρι το επιβλητικό νεοκλασικό παλάτι που σήµερα λειτουργεί ως µουσείο (Είσοδος µουσείου €3. Καθ. εκτός Δευτέρας 08:00-15:30. τηλ. 26610 41369) και απολαύστε τον πανέµορφο κήπο του, έναν από τους ωραιότερους της Ευρώπης.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ