Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Κλείνει η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μετά την εικόνα όπου είναι γεμάτη κόσμο, ενώ έχουν μπει σε ισχύ τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, πολλοί αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα από την καραντίνα και θέλησαν να επισκεφτούν τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για να περπατήσουν, να αθληθούν ή απλά για βόλτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός, ο οποίος με τη σειρά του έφερε πιο αυστηρά μέτρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε : «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα

Όπως αποφασίστηκε στην βραδινή έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από σήμερα το πρωί θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Διαβάστε ακόμα:
Lonely Planet: Οι 12 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2021

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει περιπολίες και συστάσεις στους πολίτες και όσοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Εμείς σας προτείνουμε, έπειτα από την εφαρμογή αυτού του μέτρου, και αν είναι απαραίτητο, να κάνετε βόλτα στις ατμοσφαιρικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, πάντα αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ