Ελλάδα - Ευρώπη σύνορα - κορονοϊός

Εξαιτίας της έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού, από σήμερα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της και θα απαγορεύεται η είσοδος πολιτών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορά τους κλείνουν, επίσης, όλες οι χώρες της Ευρώπης για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα το πρωί στις 6 π.μ «δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια. Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες».

Σημείωσε επίσης πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνίσταται να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρώτα οι ΗΠΑ έβαλαν τέλος στα ταξίδια από/προς την Ευρώπη για 30 μέρες!

Κλείνουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

Κορονοϊός πτήσιες

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Θα υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου, οι οποίες θα αφορούν τους πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι όμως έχουν άδεια παραμονής σε χώρες της ΕΕ, ή εκείνους που πρέπει να περάσουν λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης – για παράδειγμα, για να εμφανιστούν σε δικαστήριο ή για να παραστούν σε κάποια κηδεία, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Επίσης, θα δημιουργηθούν στα εσωτερικά σύνορα διάδρομοι ταχείας κυκλοφορίας για τη γρήγορη διακίνηση των αγαθών.

Τέλος, η ΕΕ θα «συντονίσει» την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για το κλείσιμο των συνόρων στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ