Κορονοϊός χώρες

Όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου παρουσιάζουν περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό, το νέο ιό που ξεκίνησε από την πόλη Γιουχάν στην κεντρική Κίνα.

Περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως από COVID-19, όπως είναι η επίσημη ονομασία του ιού, ενώ περισσότερα από 82.000 περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί σε δεκάδες χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αν ταξιδεύετε μάθετε τα πάντα για τον κορονοϊό και τα ταξίδια!

κορονοϊός ταξίδι

Δείτε ποιες χώρες έχουν αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού με αλφαβητική σειρά:

Αίγυπτος: 1

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις 14 Φεβρουαρίου. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αφρική. Οι αρχές ανέφεραν ότι η ασθενής που μολύνθηκε είναι ξένη κι ότι στις 19 Φεβρουαρίου βγήκε από το νοσοκομείο.

Αλγερία: 1

Ένας 61χρονος Ιταλός, ο οποίος έφτασε στη χώρα στις 17 Φεβρουαρίου από την Ιταλία, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αυστραλία: 23

Η Αυστραλία έχει επιβεβαιώσει 23 περιστατικά ιού στις 23 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Αυστρία: 2

Η Αυστρία επιβεβαίωσε τα δυο πρώτα κρούσματα κορονοϊού στις 25 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για δυο Ιταλούς που πιθανόν να κόλλησαν τον ιό στην επαρχία της Λομβαρδίας στην Ιταλία, σύμφωνα με τις αρχές.

Αφγανιστάν: 1

Το Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στις 24 Φεβρουαρίου. Ο υπουργός υγείας της χώρας κήρυξη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δυτική επαρχία Εράτ, στα σύνορα με το Ιράν.

Βέλγιο: 1

Το Βέλγιο ανέφερε στις 4 Φεβρουαρίου ότι ένας εκ των 9 Βέλγων πολιτών που επέστρεψαν από τη Γιουχάν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Βιετνάμ: 16

Στις 13 Φεβρουαρίου το υπουργείο υγείας της χώρας ανακοίνωσε το 16ο κρούσμα κορονοϊού. Οι αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 11 κρούσματα ήταν στη βόρεια επαρχία Βινχ Φουκ.

Βραζιλία: 1

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας επιβεβαίωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι ένας 61χρονος Βραζιλιάνος που ταξίδεψε στην Ιταλία μέσα στο μήνα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη λατινική Αμερική. Ο Βραζιλιάνος πέρασε δυο εβδομάδες στην επαρχία Λομβαρδία της Ιταλίας σε επαγγελματικό ταξίδι, όπου προσβλήθηκε από τον ιό.

Γαλλία: 18

Η Γαλλία ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου στις 26 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 18 και των θανάτων στους 2. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 60χρονος άνδρας, ο πρώτος Γάλλος πολίτης που πέθανε από την ασθένεια, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας. Το πρώτο θύμα του ιού στη Γαλλία ήταν ένας 80χρονος Κινέζος τουρίστας, που πέθανε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Γερμανία: 21

Ένα ζευγάρι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 21.

Γεωργία: 1

Η Γεωργία ανέφερε το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στη χώρα στις 26 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για έναν πολίτη που ταξίδεψε από το Ιράν και πέρασε τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Δανία: 1

Και η Δανία έχει επιβεβαιώσει το πρώτο της κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε από διακοπές στη Βόρεια Ιταλία. Ο άνδρας τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του.

Ελβετία: 1

Η Ελβετία ανέφερε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις 25 Φεβρουαρίου, όταν ένας 70χρονος άνδρας από το καντόνι Τισίνο στα σύνορα με την Ιταλία, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από ταξίδι στο Μιλάνο. Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα σε κλινική στο Λουγκάνο.

Ελλάδα: 3

Η Ελλάδα ανακοίνωσε χτες, στις 26 Φεβρουαρίου, το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που επέστρεψε στη χώρα από την Ιταλία. Σήμερα, ανακοινώθηκαν ότι δυο ακόμα ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό: ο γιος της 38χρονης και μια γυναίκα που έφτασε στη χώρα από τη Βόρεια Ιταλία. Μάλιστα έγινε γνωστό μετά τις εμφανίσεις των κρουσμάτων, ότι ακυρώνονται τα καρναβάλια όλης της χώρας λόγω κορονοϊού!

Εσθονία: 1

Η Εσθονία έχει επιβεβαιώσει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις 27 Φεβρουαρίου σε ένα μόνιμο κάτοικο της χώρας που επέστρεψε από την πατρίδα του, το Ιράν.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 13

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ανακοινώσει 13 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού στις 23 Φεβρουαρίου. Την 1η Φεβρουαρίου η χώρα ήταν η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: 60

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 60 κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα. Όλοι ασθενείς ήταν επιβάτες του Diamond Princess.

Ηνωμένο Βασίλειο: 13

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού. Μεταξύ τους είναι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 13. Όλα τα κρούσματα είναι στην Αγγλία και έχουν αναρρώσει.

Διαβάστε ακόμα:  5 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε το φθινόπωρο του 2022

Ιαπωνία: 189 και 705

Συνολικά 705 άνθρωποι έχουν μπει σε καραντίνα από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που έχει δέσει στη Γιοκοχάμα. Τέσσερις ηλικιωμένοι που βρίσκονταν στο καράβι έχουν πεθάνει.

Η Ιαπωνία δεν υπολογίζει τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο στην εθνική καταμέτρηση, σύμφωνα με οδηγία του ΠΟΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται στα 189, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων θανάτων.

Ινδία: 3

Στις 3 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε το τρίτο θετικό κρούσμα στον ιό, στη δυτική επαρχία Κεράλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας της χώρας. Όλοι οι ασθενείς είναι φοιτητές που επέστρεψαν από τη Γιουχάν.

Ιράκ: 6

Το Ιράκ ανέφερε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 6. Πρόκειται για άνδρα που επέστρεψε από ταξίδι στο Ιράν.

Ιράν: 141

Οι υγειονομικές αρχές στο Ιράν ανέφεραν σήμερα ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού έχει ανέβει στα 141, με 22 θανάτους.

Ισπανία: 12

12 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στην Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Καστεγιόμ, Τενερίφη, Λα Γομέρα και Μαγιόρκα). Εννέα από τους ασθενείς επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία.

Ισραήλ: 2

Στις 24 Φεβρουαρίου το Ισραήλ ανέφερε το δεύτερο περιστατικό κορονοϊού. Πρόκειται για επιβάτες του Diamond Princess.

Ιταλία: 447

Μέχρι σήμερα, η Ιταλία έχει αναφέρει 447 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού, τα περισσότερα στο βόρειο τμήμα της χώρας, και 12 θανάτους.

Καμπότζη: 1

Η Καμπότζη επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στις 27 Ιανουαρίου. Ο Υπουργός Υγείας της χώρας ανέφερε ότι ο ασθενής ήταν ένας 60χρονος Κινέζος που ζούσε στην παραλιακή πόλη Sihanoukville.

Καναδάς: 12

Ο Καναδάς έχει 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, κυρίως στο Οντάριο και τη Βρετανική Κολούμπια.

Κίνα: 78.497

Μέχρι σήμερα, στην Κίνα έχουν προσβληθεί 78.497 άνθρωποι από τον ιό, οι περισσότεροι στην επαρχία Χουμπέι. Τουλάχιστον 2.744 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η πόλη Μακάου έχει επιβεβαιώσει 10 περιστατικά και το Χονγκ Κονγκ 81, συμπεριλαμβανομένων και δυο θανάτων.

Κουβέιτ: 43

Στις 27 Φεβρουαρίου το υπουργείο υγείας του Κουβέιτ ανέφερε 43 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα. Όλοι όσοι έχουν προσβληθεί έφτασαν στη χώρα από το Ιράν.

Κροατία: 3

Τρεις άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και τον αδερφό του, καθώς κι έναν άνδρα που επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό στις 26 Φεβρουαρίου και εργάζεται στην ιταλική πόλη Πάρμα.

Λίβανος: 2

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα αναφέρθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για 21χρονη γυναίκα που επέστρεψε από το Ιράν. Το δεύτερο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στις 26/2, μια γυναίκα που επέστρεψε από ταξίδι για θρησκευτικούς λόγους στο Ιράν.

Μαλαισία: 22

Η Μαλαισία έχει αναφέρει 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Στις 19 Φεβρουαρίου το υπουργείο υγείας της χώρας ανέφερε ότι 15 από τα περιστατικά έχουν αναρρώσει και έχουν βγει από το νοσοκομείο.

Μπαχρέιν: 33

Το Μπαχρέιν ανέφερε σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανεβεί στους 33.

Νεπάλ: 1

Το Νεπάλ ανακοίνωσε στις 24 Ιανουαρίου ότι ένας 32χρονος άνδρας που έφτασε στη χώρα από τη Γιουχάν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο ασθενής που αρχικά είχε τεθεί σε καραντίνα έχει αναρρώσει και έχει βγει από το νοσοκομείο. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και ότι οι “ύποπτοι” ασθενείς που μπαίνουν στη χώρα παρακολουθούνται.

Νορβηγία: 1

Η Νορβηγία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις 23 Φεβρουαρίου. Ο ασθενής επέστρεψε από την Κίνα.

Νότια Κορέα: 1.766

Η Νότια Κορέα έχει αναφέρει 171 κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 1.766, με 13 θανάτους.

Ομάν: 4

Το Ομάν έχει αναφέρει ότι έχει τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα. Όλοι οι ασθενείς φαίνεται να έχουν κάποια σύνδεση με το Ιράν.

Πακιστάν: 2

Ο υπουργός υγείας της χώρας επιβεβαίωσε τα πρώτα δυο κρούσματα κορονοϊού στη χώρα στις 26 Φεβρουαρίου.

ΠΓΔΜ: 1

Η ΠΓΔΜ ανακοίνωσε στις 26 Φεβρουαρίου ένα κρούσμα κορονοϊού, μια γυναίκα που έφτασε στη χώρα πρόσφατα από την Ιταλία με βαν. Οι υπόλοιποι επιβάτες του βαν βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Ρουμανία: 1

Η Ρουμανία ανέφερε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις 16 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για άνδρα που ήρθε σε επαφή με Ιταλούς που επισκέφτηκαν τη χώρα στις αρχές του μήνα.

Ρωσία: 5

Στις 31 Ιανουαρίου η Ρωσία ανέφερε δυο κρούσματα κορονοϊού. Οι ασθενείς ήταν Κινέζοι πολίτες και πλέον είναι καλά στην υγεία τους. Το Φεβρουάριο η Ρωσία επαναπάτρισε και έβαλε σε καραντίνα οκτώ επιβάτες του Diamond Princess, τρεις εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί.

Σιγκαπούρη: 93

Η Σιγκαπούρη έχει συνολικά 93 περιστατικά κορονοϊού μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων δεκάδες ασθενείς που πλέον έχουν αναρρώσει.

Σουηδία: 2

Στις 31 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Σουηδία. Ο δεύτερος ασθενής βγήκε θετικός στις 26 Φεβρουαρίου.

Σρι Λάνκα: 1

Η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Η ασθενής είναι μια 43χρονη Κινέζα που έφτασε στη Σρι Λάνκα ως τουρίστας και εισήχθη στο νοσοκομείο μολυσματικών ασθενειών.

Ταϊβάν: 32

Η Ταϊβάν έχει 32 επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι σήμερα. Ένας 61χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα έχασε τη ζωή του.

Ταϋλάνδη: 40

Στην Ταϋλάνδη επιβεβαιώθηκεν τρία νέα περιστατικά κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 40. Δεο εκ των ασθενών είχαν επιστρέψει από το νησί Χοκάϊντο στην Ιαπωνία.

Φιλιππίνες: 3

Οι αρχές στις Φιλιππίνες επιεβαίωσαν το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στις 5 Φεβρουαρίου. Η χώρα ανέφερε τον πρώτο θάνατο και εκτός Κίνας στις 2 Φεβρουαρίου.

Φινλανδία: 2

Ένας Κινέζος τουρίστας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό στις 29 Ιανουαρίου. Η ασθενής είναι μια 32χρονη γυναίκα από την πόλη Γιουχάν. Μια Φινλανδή που επισκέφτηκε το Μιλάνο διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 26 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από το aljazeera.com

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ