Κορονοϊός: Συμβουλές για όσους πρέπει να ταξιδέψουν αυτή την εποχή
- Advertisement -

Ο κορονοϊός είναι γνωστό πως έχει βάλεις “τέλος” στα ταξίδια… Μάλιστα σε πολλές χώρες συστήνεται να μη μετακινούμαστε καθόλου εκτός σπιτιού, μόνο αν είναι ανάγκη. Τι γίνεται, όμως, αν πρέπει να ταξιδέψει κάποιος, είτε για τη δουλειά του, είτε για οποιοδήποτε άλλο σοβαρό λόγο; Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε.

Πλένετε τα χέρια σας συνέχεια

Πλένετε τα χέρια σας πολύ τακτικά με σαπούνι και ζεστό νερό για 20 δευτερόλεπτα και χρησιμοποιήστε αντισηπτικό υγρό με βάση το οινόπνευμα, αν δεν έχετε σαπούνι στη διάθεσή σας. Καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο (που θα πετάξετε αμέσως) ή το μανίκι και ΌΧΙ με τα χέρια σας, αν πρόκειται να φτερνιστείτε ή να βήξετε. Πολλοί αναφέρουν ότι το να φοράμε μάσκα δε μας προστατεύει από το να κολλήσουμε τον ιό, αλλά εμποδίζει τη μετάδοση από κάποιον που ήδη τον έχει. Αν, παρόλα αυτά, έχετε διαθέσιμη μάσκα και σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια, κακό δε θα σας κάνει.

Τα 9+1 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα όταν βρέχει

Προτιμήστε την επιλογή ακύρωσης στις πτήσεις σας

Όλο και περισσότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ανακοινώνονται κάθε μέρα, το ίδιο και καραντίνες και καινούργια κρούσματα. Είναι καλό, αν το εισιτήριό σας το βγάζετε οι ίδιοι, να έχετε υπόψη το ενδεχόμενο ακύρωσης ή τροποποίησης της πτήσης σας. Η ευελιξία αυτή σας διευκολύνει αν αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή. Αξίζει, λοιπόν να το έχετε στο μυαλό σας ώστε να αποζημιωθείτε.

Προτιμήστε τη θέση στο παράθυρο

Σε άλλο άρθρο σας είχαμε παραθέσει την έρευνα που εξηγεί πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός στο αεροπλάνο και πού είναι πιο ασφαλές να καθίσετε. Η θέση στο παράθυρο σας εξασφαλίζει λίγο μικρότερη πιθανότητα να μολυνθείτε από τον ιό. Στο διάδρομο έρχεται κανείς σε επαφή με περισσότερο κόσμο που κινείται κατά μήκος της καμπίνας.

Αεροσυνοδός ταξίδι

Κλείστε το εισιτήριό σας απευθείας στην εταιρεία

Μπορεί οι τιμές κάποιου πρακτορείου να φαίνονται δελεαστικές, ωστόσο προτιμήστε να κλείσετε το εισιτήριό σας απευθείας στην ιστοσελίδα της αεροπορικής με την οποία θα πετάξετε. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όσων έκαναν κράτηση εισιτηρίου μέσω τρίτου online πρακτορείου, το οποίο έχει γίνει άφαντο μετά την ακύρωση της πτήσης τους!

Το πρωτότυπο παγκάκι... που κρατάει τις αποστάσεις εν καιρώ πανδημίας!

Να είστε ενήμεροι για τυχόν ταξιδιωτικούς περιορισμούς & καραντίνα

Δε θέλετε να σας απαγορευτεί η είσοδος σε μια χώρα επειδή προσφάτων επισκεφτήκατε κάποια υψηλού κινδύνου. Επομένως είναι καλό να γνωρίζετε τυχόν ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Πχ δεν μπορείτε να εισέλθετε στην Αυστραλία αν έχετε τις τελευταίες 14 ημέρες επισκεφτεί την Κίνα ή το Ιράν. Η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική, κυρίως όταν γίνεται από σωστές πηγές! Επίσης, σε καραντίνα μπαίνουν όλοι οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλα όταν πιάνετε τα πόμολα

Αποφύγετε να πιάνετε με τα χέρια σας πόμολα, χερούλια, επιφάνειες και κουμπιά σε ασανσέρ, ειδικά όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους. Φορέστε γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο που θα πετάξετε αμέσως μετά και κατόπιν πλύνετε τα χέρια σας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ