Lufthansa αεροσκάφος

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Νοεμβρίου σε πτήση της Lufthansa  από το Μόναχο στη Μπανγκόκ. Λόγω του περιστατικού το A380 με προορισμό την Μπανγκόκ αναγκάστηκε να μεταβεί στο Δελχί.

Μια πτήση της Lufthansa με προορισμό την Μπανγκόκ, εξετράπη της πορείας του και προσγειώθηκε στο Δελχί εξαιτίας ενός ζευγαριού που τσακώνονταν στο αεροπλάνο.
Το ζευγάρι έμεινε στο Δελχί και το αεροπλάνο έφυγε για την Ταϊλάνδη χωρίς αυτούς.
Για δεκάδες επιβάτες, ήταν ένα δυσάρεστο ξεκίνημα σε αυτό που πιθανότατα επρόκειτο να είναι διασκεδαστικές διακοπές στην Ταϊλάνδη, όταν το δρομολόγιο Μόναχο-Μπανγκόκ που εκτελούσε η Lufthansa εξετράπη της πορείας του λόγω ενός ζευγαριού που τσακώνονταν στο αεροπλάνο. Ήταν τόσο σφοδρός ο καυγάς μεταξύ τους, που οι πιλότοι θεώρησαν ότι ήταν καλύτερο να εκτρέψουν το αεροπλάνο Airbus A380 στο Δελχί και να αφήσουν τις αρχές στο έδαφος να αντιμετωπίσουν τους συζύγους.

- Advertisement -

Το A380 εκτρέπει το Δελχί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi (DEL) του Νέου Δελχί δέχτηκε το αεροπλάνο στις 28 Νοεμβρίου λόγω ασυνήθιστων συνθηκών. Το αεροσκάφος πετούσε από το Μόναχο προς την Μπανγκόκ, αλλά χρειάστηκε να κάνει μια απρογραμμάτιστη στάση στην Ινδία γύρω στις 10:26, επειδή ένα ζευγάρι στην πτήση είχε έντονη λογομαχία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Indian Express , ένας 53χρονος άνδρας ακούστηκε να φωνάζει στη σύζυγό του και η κατάσταση κλιμακώθηκε γρήγορα όταν προσπάθησε να κάψει την κουβέρτα της με έναν αναπτήρα. Αξιωματικός του αεροδρομίου αποκάλυψε ότι η γυναίκα ζήτησε βοήθεια από το πλήρωμα καμπίνας αφού παραπονέθηκε ότι ο σύζυγός της την απειλούσε.

Υποστηρίστηκε ότι ο άνδρας ήταν μεθυσμένος και η κατάσταση ήταν αρκετά σοβαρή ώστε οι πιλότοι να ζητήσουν άδεια από την ATC του Δελχί για να προσγειώσουν το αεροπλάνο. Σχετικά με τον καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι, το ρεπορτάζ επικαλείται πηγή που είπε:

«Το πλήρωμα παραπονέθηκε ότι ο άνδρας φώναζε στη γυναίκα του, στη συνέχεια πέταξε φαγητό και προσπάθησε να κάψει μια κουβέρτα με έναν αναπτήρα. Πιστεύουμε ότι αυτό οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση καθώς το προσωπικό χρειάστηκε να επέμβει. Παραπονέθηκαν ότι ο άνδρας δεν άκουσε τις εκκλήσεις τους».

Η πτήση αναχωρεί για την Μπανγκόκ χωρίς το ζευγάρι

Το ζευγάρι παραδόθηκε στους αξιωματούχους μετανάστευσης καθώς και στους αξιωματικούς της Κεντρικής Βιομηχανικής Δύναμης Ασφαλείας (CISF) στο Δελχί. Έχει αναφερθεί ότι η σύζυγος ταξίδευε με διαφορετικό PNR και ζήτησε να της επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι της στην Μπανγκόκ, αλλά της το αρνήθηκαν.
Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι εκκρεμούσε η απόφαση για το αν θα παραδοθεί ο άνδρας στην αστυνομία του Δελχί ή θα σταλεί πίσω στη Γερμανία, ενώ η Indian Express αναφέρει ότι και οι δύο έχουν σταλεί πίσω στο Μόναχο.

Η πτήση, μια καθημερινή προγραμματισμένη απευθείας γραμμή μεταξύ Μονάχου και Φρανκφούρτης, εκτελείται με αεροπλάνο Airbus A380 και διαρκεί περίπου 10 ώρες για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το Flightradar24, την Τρίτη, το αεροσκάφος αναχώρησε από το Δελχί στις 12:26 και προσγειώθηκε στην Μπανγκόκ τέσσερις ώρες και 45 λεπτά αργότερα.

Απείθαρχοι επιβάτες

Η κακή συμπεριφορά των επιβατών στις πτήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο και συχνά αναγκάζουν τις αεροπορικές εταιρείες να εκτρέπονται και προκαλούν ταλαιπωρία στους συνεπιβάτες. Περιπτώσεις ταξιδιωτών που συμμετείχαν σε καυγά σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκαν σε συνεπιβάτες ή ακόμη και έκαναν απόπειρα εισβολής στο πιλοτήριο έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Οργανισμοί όπως ο ICAO και η IATA σχεδιάζουν επίσης αυξημένη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο για να περιορίσουν αυτά τα περιστατικά και προσπαθούν να βρουν λύσεις, όπως περιγράφονται στο παρακάτω άρθρο, για την αντιμετώπιση των απείθαρχων επιβατών.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ