αεροπλάνο στο έδαφος

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με πλαστά αρνητικά test Covid, τα οποία πουλούν απατεώνες σε διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης, προκειμένου να διευκολύνουν τους επιβάτες στα ταξίδια τους, όπως προειδοποιεί η Europol

Έναν νέο τρόπο έχουν βρει επιτήδειοι προκειμένου να κερδίσουν χρήματα εις βάρος των ταξιδιωτών. Τι κάνουν; Πουλάνε πλαστά αρνητικά τεστ κορονοϊού σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έτσι ώστε οι επιβάτες να δείχνουν υγιείς.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια

Οι Αρχές διαπιστώνουν κατά τον έλεγχο πως επιβάτες φαίνονται αρνητικοί στον κορονοϊό, χωρίς όμως να έχουν κάνει τεστ. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως πρόσφατα κυκλώματα εντοπίστηκαν να προσεγγίζουν ταξιδιώτες στη Μεγάλη Βρετανία και έναντι του ποσού των 100 λιρών να τους προμηθεύουν με πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά Covid-19, αναγράφοντας κιόλας το όνομα ενός υπαρκτού βρετανικού διαγνωστικού κέντρου.

Παρόμοια περιστατικά παρουσιάστηκαν σε Ισπανία και Ολλανδία με το τίμημα να είναι από 40 έως 60 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση. Με έγγραφο η Europol προειδοποιεί πως όσο μένουν σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας, είναι πιθανό, ακόμα και εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη συγκεκριμένη “αγορά”, εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά.

αεροδρόμιο τουρίστες

Τι ισχύει στην Ελλάδα για τις πτήσεις εξωτερικού

Υπενθυμίζουμε τις αεροπορικές οδηγίες που ισχύουν έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα διεθνών δρομολογίων:

1.Επτά (7) μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και τις 8-2-2021 τα μεσάνυχτα από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.Ryanair: Χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό οι επιβάτες – Δεν θα απαιτείται εμβολιασμός στις πτήσεις

2. Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα, rapid test και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Διαβάστε ακόμα:
Daily Mail: 10 τοποθεσίες-"θαύματα του κόσμου" που πρέπει να επισκεφθείτε! Ανάμεσά τους και μια ελληνική...

3. Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

4.Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Επεκτείνεται και η αεροπορική οδηγία για το PLF, δηλαδή την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Πώς πήγε η τουριστική σεζόν 2020 στην Ελλάδα; Αποτίμηση-έκπληξη για τον τουρισμό!

5.Αναστολή πτήσεων με Τουρκία / Καταλονία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

6.Αφίξεις μόνο στο ΔΑΑ από Αλβανία / Βόρεια Μακεδονία: Όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με την νέα παράταση της notam θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

7.Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων Πολιτών: Επίσης παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Στην αεροπορική οδηγία προστέθηκαν στις εξαιρέσεις το Ισραήλ και η Ρωσία ανεβάζοντας συνολικά στον αριθμό 11 τις χώρες που εξαιρούνται από την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. Ειδικότερα, από την notam εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 11 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.

8.Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Σημ.Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού που παρατείνονται έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Με πλαστά test Covid ταξιδεύουν στην Ευρώπη – Τα πουλάνε στα αεροδρόμια!
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ