Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΜεγάλη προσοχή! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μετρητά στα ταξίδια σας γιατί...

Μεγάλη προσοχή! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μετρητά στα ταξίδια σας γιατί…

Μία έρευνα αποκαλύπτει για πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μετρητά στα ταξίδια σας! Μεγάλη προσοχή!

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας «Global Travel Intentions» της Visa που διεξήχθη σε περισσότερους από 15.000 ταξιδιώτες παγκοσμίως.

- Advertisement -

Αρχικά, η έρευνα μας αποκάλυψε ότι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, με τους ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Κουβέιτ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Μετρητά και κάρτες - ταξίδι

Μολονότι πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν κάρτες στις διακοπές, οι περισσότεροι (77%) προτιμούν τα μετρητά για τις αγορές τους. Όμως, όπως φαίνεται τα μετρητά στα ταξίδια προκαλούν άγχος! Οι ταξιδιώτες ανέφεραν την απώλεια ή την κλοπή χρημάτων ως ισχυρούς παράγοντες άγχους, με αποτέλεσμα πολλοί να αρνούνται να τα χρησιμοποιήσουν στα ταξίδια τους.

Ακόμη, ο μέσος ταξιδιώτης παγκοσμίως ξοδεύει 1.793 δολάρια ανά ταξίδι, ωστόσο ο μέσος όρος μετρητών που έχουν μαζί τους ανέρχεται στα 778 δολάρια. Το 72% των ταξιδιωτών παίρνουν συνάλλαγμα πριν το ταξίδι. Γνωρίζετε για το συνάλλαγμα; Πότε & πώς σας συμφέρει η μετατροπή νομίσματος;

Ένας στους 10 ταξιδιώτες πραγματοποιεί ανάληψη μετρητών από ATM στον προορισμό τους. Η ασφάλεια στα ATM αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, αφού σχεδόν ένας στους πέντε ταξιδιώτες τη χαρακτήρισε ως εμπόδιο για τη χρήση του ATM. Ωστόσο, ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι πιο πιθανό να κάνουν ανάληψη μετρητών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, σε σύγκριση με ταξιδιώτες από άλλους προορισμούς.

Μετρητά και κάρτες στα ταξίδια

Ένα ποσοστό 87% δηλώνει ότι στο τέλος των ταξιδιών, τους περισσεύουν μετρητά, ενώ μόνο ένα 29% τα μετατρέπει και πάλι σε νόμισμα που χρησιμοποιείται στη χώρα τους. Ο μέσος όρος παγκοσμίως του ποσού που απομένει σε μετρητά μετά τα ταξίδια είναι 123 δολάρια.

Τέλος η Lynne Biggar, EVP Marketing και Επικοινωνίας της Visa σημείωσε ότι «Η χρήση κάρτας Visa στο εξωτερικό προσφέρει ασφαλή και άνετη εμπειρία για τον ταξιδιώτη, χωρίς να υπάρχει η ανησυχία των μετρητών. Καθώς όλο και περισσότεροι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2018, στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους».

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,173 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ