Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
28 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΜέτρα πρόληψης για τα εστιατόρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μέτρα πρόληψης για τα εστιατόρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η βιομηχανία της εστίασης φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους σε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν το κοινό καθημερινά… Έτσι το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) για να διασφαλίσει ότι τα εστιατόρια είναι πλήρως ενημερωμένα απέναντι στις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, δημιούργησε τις παρακάτω οδηγίες – μέτρα για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, ελπίζοντας ότι θα αποδειχθούν χρήσιμες στον καθημερινό τους αγώνα.

Τι είναι ο κοροναϊός 2019-nCoV;

Ο κορονοϊός 2019-nCoV (Coronavirus) είναι ιός που προκαλεί την αναπνευστική ασθένεια COVID-19. Καταγράφηκε για πρώτη φορά στο Wuhan της Κίνας. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δεν είναι σαφές πόσο εύκολα ή βιώσιμος ο ιός αυτός εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων. Συνήθως, οι ιοί της αναπνευστικής οδού είναι πιο μεταδοτικοί όταν ένα άτομο είναι πιο συμπτωματικό, αλλά έχουν αναφερθεί περιπτώσεις διάδοσης του ιού όταν το προσβεβλημένο άτομο δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

- Advertisement -

Πώς ανταποκρίνονται τα εστιατόρια;

Η βιομηχανία της Εστίασης ακολουθεί αυστηρούς τοπικούς κανόνες δημόσιας υγείας. Για να τηρήσουν αυτές τις οδηγίες, τα εστιατόρια διαθέτουν πρωτόκολλα ασφάλειας και βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης από το υπουργείο Υγείας. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να επικοινωνούν με τα τοπικά τμήματα υγείας για τις τελευταίες συμβουλές / πληροφορίες σχετικά με τον επίμαχο ιό.

Πέρα από την εστίαση δείτε και τους υπόλοιπους τρόπους με τους οποίους ο κορονοϊός επηρεάζει τον παγκόσμιο τουρισμό.

Τι μπορούμε όλοι να κάνουμε;

Οι κανόνες δημόσιας υγείας υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τα ίδια βήματα που θα ακολουθούσαν και για τη γρίπη: καθημερινές προληπτικές ενέργειες, όπως το πλύσιμο των χεριών σας συχνά και η επίσκεψη σε έναν γιατρό όταν είστε άρρωστοι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επίσης μια προκαταρκτική καθοδήγηση για την προετοιμασία ενός χώρου εργασίας για το COVID-19.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) παρουσιάζει σε βίντεο πρακτικά μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό για εστιατόρια.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,483 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ