Μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ιταλίας, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις τέχνες και τις ομορφιές της χώρας, η Νάπολη είναι παράλληλα η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας και σημαντικό λιμάνι της Καμπανίας.

Ανακαλύψτε το μεγαλείο της πόλης, περπατώντας ανάμεσα σε δρόμους με έντονο το στοιχείο της ελληνικής και της ρωμαϊκής αισθητικής, δείτε τις αμέτρητες βρύσες, τις φιλόξενες πλατείες και τις εντυπωσιακές εκκλησίες με τις περίτεχνες προσόψεις.

Πίσω από μια ιδιαίτερα μεγάλη, διακοσμημένη πρόσοψη θα βρείτε το Θέατρο San Carlo, μια επιβλητική δομή που φιλοξενεί συχνά μερικές από τις σπουδαίες παραστάσεις όπερας της Ιταλίας.

Τα επιβλητικά κτήρια της πόλης γοητεύουν τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, ειδικά αυτά που βρίσκονται γύρω από την περιβόητη πλατεία Matteotti. Γύρω της θα βρείτε πολλά μαγαζιά με σουβενίρ, τοπικά προϊόντα και αρώματα, ενώ στο επιβλητικό εμπορικό κέντρο Galleria Umberto θα κάνετε όλα τα ψώνια σας.

Ιταλία: Τα ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία για ρομαντικές αποδράσεις

Η πόλη σας προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες στη φύση. Ο διάσημος Βεζούβιος περιβάλλεται από ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, ενώ οι αρχαίες πόλεις Πομπηία και Herculaneum αξίζουν μια επίσκεψη, όπως και το Εθνικό Πάρκο Βεζούβιου, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μην φύγετε από την πόλη χωρίς να δοκιμάσετε μια αυθεντική ιταλική πίτσα ή μακαρονάδα με θαλασσινά.

Η ιστορία ενός κολασμένου νησιού στην Ιταλία (Pics)

Βόρεια Ιταλία: Σεργιάνι στα πανέμορφα χωριά της!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ