Σε συνέχεια της εφαρμογής του τοπικού lockdown σήμερα στην Κοζάνη, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε νέα αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά σε περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος» και η οποία εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ισχύει από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020.

Ειδικότερα:

Η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights).

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Κοζάνης ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

  • Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)
  • Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).
νέα μέτρα κορονοϊός αθήνα γυναίκα με μάσκα

Σήμερα: Στην Κοζάνη το πρώτο τοπικό lockdown στη χώρα

Σε εφαρμογή μπήκε το πρώτο τοπικό lockdown στη χώρα σήμερα, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων. Από σήμερα και για 14 μέρες, θα ισχύσουν τα αυστηρά μέτρα στην περιοχή της Κοζάνης, μετά τον εντοπισμό 227 κρουσμάτων τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

- Advertisement -

Πρόκειται για την πρώτη περιφέρεια που σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, τίθεται σε Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου.

Τι ισχύει με το τοπικό lockdown

  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
  • Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων, αρχαιολογικών χώρων, θεαμάτων, αθλητικών δραστηριοτήτων, παιδότοπων, κομμωτηρίων, κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων. Επιτρέπεται μόνο η διανομή προϊόντων σε πακέτο.
  • Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ στα ΑΕΙ θα ισχύει μονο η τηλεκπαίδευση.
tweet για lockdown στην Κοζάνη

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί αύριο στην περιοχή, όπου σε σύσκεψη θα εξεταστεί η κατάσταση και θα δοθούν όλες οι διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχετικά με το lockdown στην Κοζάνη ανέφερε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς υπήρξε τρομακτική διασπορά των κρουσμάτων σε πολλά διαφορετικά σχολεία και επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάτι ανάλογο στην Αττική είπε ότι θα υπάρξουν δράσεις και όχι μέτρα, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα στην Αττική και δη στο κέντρο της Αθήνας είναι σταθερή και πως αναμένουν να κινηθεί προς τα κάτω. Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για το αντίθετο καθώς, όπως τόνισε, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και η κατάσταση είναι ρευστή.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ