τουριστική καμπάνια στο εξωτερικό
- Advertisement -

Πιο νωρίς από τις άλλες χρονιές και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει για φέτος η επικοιννωνιακές εκστρατείες της Ελλάδας για την προβολή της στο εξωτερικό.

Επίσης, δείτε τον Παρνασσό και τα πρώτα χιόνια που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο! (video)

Σκοπός είναι η στοχευμένη προσέγγιση των αγορών με στόχο την αύξηση του ελληνικού τουρισμού το 2020. Το Υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να κερδίσει με την έναρξη της νέας χρονιάς το στοίχημα των κρατήσεων.

Απάντηση στον χαμηλό προϋπολογισμό που έχει ο ΕΟΤ, για να φέρει εις πέρας το έργο της προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι η στρατηγική στόχευση σε κρίσιμες αγορές, όπως αυτή της Κίνας, αλλά και άλλων εκτός Σέγκεν χωρών, όπως ανάφερε ο κ. Θεοχάρης. Για φέτος αυτά τα κονδύλια δεν θα ξεπεράσουν τα 16 εκατ. ευρώ συνολικά στο έτος.

Πεκίνο: Ακυρώνονται οι αεροπορικές πτήσεις με νέο lockdown

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την Marketing Greece, ο υπουργός τόνισε, ότι αυτή προωθείται και εξετάζεται φόρμουλα, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά. Άλλωστε, η καμπάνια της τελευταίας με το OMG και η συνεργασία με τον ΕΟΤ αποτελεί ένα δείγμα γραφής.

Υλοποίηση παρεμβάσεων καταδυτικού τουρισμού

Αυτή την περίοδο το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης των νομοθετικών παρεμβάσεων στο σκέλος του καταδυτικού τουρισμού. Όπως και αυτού της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το νομοσχέδιο του καταδυτικού τουρισμού, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα περιλαμβάνει και διάταξη για τις πισίνες, προκειμένου να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες, μιας και θα αντικαταστήσει ένα πλαίσιο που συντάχθηκε τη δεκαετία του ‘70, όπως αναφέρθηκε. Στο μεταξύ στην τελική ευθεία είναι και η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Σε αυτή την παρέμβαση δεν θα υπάρχει ο χρονικός περιορισμός μίσθωσης, ενώ η προσπάθεια εστιάζεται στην αποφυγή της φοροδιαφυγής

Εμπορικά κέντρα ανοιχτά από Δευτέρα με εκπτώσεις και προσφορές από 50%. Αναλυτικός οδηγός για shopping σε όλη την Αθήνα

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, οι όροι θα είναι τέτοιοι, που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να λειτουργεί στη σκιά της φοροδιαφυγής. Ενώ την ίδια στιγμή θα θεσπιστούν κανόνες, που θα διασφαλίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ