Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
37.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΝέα Υόρκη: Η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που θα επιβάλλει διόδια στο...

Νέα Υόρκη: Η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που θα επιβάλλει διόδια στο κέντρο της

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν πως θα επιβάλλουν διόδια στα Ι.Χ. και τα φορτηγά, που θα κυκλοφορούν στο Μανχάταν, από το 2021, και έτσι θα γίνει η πρώτη πόλη των ΗΠΑ με διόδια.

Ο κύριος λόγος της θέσπισης των διοδίων είναι για να αντιμετωπιστεί η χρόνια κυκλοφοριακή συμφόρηση του Μανχάταν, ενώ όπως αναφέρουν τα έσοδα που θα προκύψουν, θα αξιοποιηθούν για την επέκταση και τη συντήρηση του μετρό της Νέας Υόρκης. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πρωτοβουλία του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, αλλά και οικολόγων ακτιβιστών, και εκτιμάται ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν πιθανότατα το παράδειγμά της και άλλες αμερικανικές μητροπόλεις.

- Advertisement -

Ακόμη δεν είναι γνωστό το ύψος της τιμής, ωστόσο εκτιμάται ότι τα Ι.Χ. θα πληρώνουν τουλάχιστον 12 δολάρια την ημέρα, ενώ τα φορτηγά θα πληρώνουν τουλάχιστον διπλάσια τιμή. Να σημειώσουμε, ότι προβλέπονται ήδη διόδια για πολλές γέφυρες και τούνελ, που οδηγούν στο Μανχάταν, οπότε μιλάμε για μία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, για όσους θέλουν να κινηθούν με αυτοκίνητο στο κέντρο της αμερικανικής πόλης.

Η ζώνη που θα περικλείεται από τα διόδια θα είναι μεγάλη, και αρκετοί
είναι εκείνοι που αντιτίθενται στο νέο μέτρο, αφού υποστηρίζουν πως θα δημιουργεί πρόβλημα στους εργαζόμενους που μένουν εκτός της ζώνης και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. τους, επειδή βρίσκονται μακριά από το δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,191 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ