Μετακίνηση από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Από δήμο σε δήμο για τα ψώνια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα μπορούμε να πηγαίνουμε αλλά σε άλλο νομό, όσοι έχουν εξοχικό, δεν πάνε, είπε σήμερα νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας.

Προανήγγειλε προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας και δεν απέκλεισε ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Έως την Παρασκευή 11/12 αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά, τα κομμωτήρια και για το αν θα είναι κλειστές οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα.

Lockdown νέα μέτρα σχολεία SMS

Ο Στέλιος Πέτσας είπε επίσης ποιοι θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και δεν απέκλεισε αλλαγές στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Μια μέρα αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έως τις 7 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και η εστίαση, θα παραμείνει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (21:00 με 05:00) και δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε ότι «μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού».

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, είπε πως οι οριστικές αποφάσεις για λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια και μετακινήσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας και «υποσχέθηκε» ότι θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί το άνοιγμα της αγοράς.

Δείτε επίσης ποια μέτρα θα υιοθετηθούν για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ευρωπαϊκές χώρες. Γιορτές VS πανδημίας…

Τα sms στα 13033 συνεχίζονται και… προσαρμόζονται. Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η μετακίνηση με sms θα ισχύει και αφού ανοίξει το λιανεμπόριο. Θα γίνεται με ανάλογο κωδικό (δεν ανέφερε με ποιον) και θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση μετακινήσεων

Να πάει κανείς από έναν δήμο σε έναν άλλο θα επιτρέπεται αλλά δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό (έχει ανακοινωθεί πως το μέτρο θα ισχύει έως 7 Ιανουαρίου). Άρα, οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες απαγορεύονται κυρίως για όσους έχουν εξοχικά.

Θα εξαιρεθούν όσοι εργάζονται σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού, όπως είπε, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Μετακίνηση από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Σημειώνοντας ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη, τόνισε ότι «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

Lockdown: Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες αίρονται οι περιορισμοί ενόψει Χριστουγέννων

«Παράθυρο» για άλλη απαγόρευση κυκλοφορίας τις γιορτές

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα ξεκινάει από τις 21:00.

Δεν αποκλείεται η διεύρυνση να ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, μάλλον από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ποια καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές αλλά και για τους αυστηρούς όρους για το άνοιγμα!

Εν μέσω lockdownοι συζητήσεις και τα σενάρια είναι πολλά για την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και για το πότε και ποια καταστήματα θα ανoίξουν, πάντα υπό αυστηρούς όρους…

Διαβάστε ακόμα:  Αεροδρόμιο Μακεδονία: Συνελήφθησαν 2 άτομα που διώκονταν με ευρωπαϊκά εντάλματα

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, διαφορετικά φέτος για όλους, ενώ τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά και όλοι αγωνιούμε τι ακριβώς θα γίνει με την επανεκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα των καταστημάτων.

Lockdown Αθηνα

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων

Η αρχή για το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, με τα καταστήματα εποχιακών ειδών, τα οποία θα φέρουν μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη με τον στολισμό τους. Για το άνοιγμά τους η απόφαση είναι ειλημμένη, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αθήνα καραντίνα

Εικονικά ταξίδια: Τριπλασιάστηκε η αναζήτησή τους εν μέσω πανδημίας – Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ονειρεύονται… ταξίδια!

Επίσης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει επί της πρότασης της κυβέρνησης να ανοίξουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το λιανεμπόριο (τα μικρά και μεμονωμένα καταστήματα και όχι τα μεγάλα σε τετραγωνικά  ή όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα). Αεροπορικές: τα rapid test κορονοϊού δίνουν ελπίδα για ανάκαμψη-αισιοδοξία στην Ελλάδα

Τι θα ισχύσει με τις πτήσεις για Ελλάδα τα Χριστούγεννα; Τι επιδιώκουν οι αεροπορικές εταιρείες

Οι λοιμωξιολόγοι είναι και αυτοί που θα καθορίσουν τους αυστηρούς όρους για το άνοιγμα των καταστημάτων και πώς θα γίνει η εύρρυθμη λειτουργία τους σχετικά με τους πελάτες και την κοινωνική αποστασιοποίηση που θα απαιτείται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός (ραντεβού, τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη κ.ά).

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν πρόκειται να επιτραπεί όπως φαίνεται ούτε τις μέρες των γιορτών. Ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού είναι ζητούμενο ιδιαίτερα για τις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα πώς Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα πρέπει να κάνουμε στην πόλη που μένουμε.

Χτύπησαν «κόκκινο» οι κρατήσεις ενόψει Χριστουγέννων – Πληρότητες σε 10 δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς παρά το lockdown

μετακινήσεις εκτός νομού

Άλλωστε, δεν είναι μόνο το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα που είναι διαφορετικά το 2020, αλλά όλο το έτος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, ώστε να επιδιώξουν να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο και χωρίς την πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών, για λόγους πανδημίας.Κορονοϊός: Νέες οδηγίες για την χρήση μασκών από Έλληνες γιατρούς – Ποιες δεν προστατεύουνΖαγορά: Short break σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου και μια υπέροχη επιλογή διαμονής!

Τι θα ισχύσει Χριστουγέννα & Πρωτοχρονιά

  1. Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό
  2. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα
  3. Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες. Σίγουρα, πάντως μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρέπει να ξεχάσουν φέτος οι Έλληνες είναι οι αποδράσεις σε χειμερινούς προορισμούς.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ