Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια νόστιμη έκπληξη ετοιμάζει το Μουσείο Ακρόπολης για την Τσικνοπέμπτη, για όσους θέλουν να… τσικνίσουν με θέα την Ακρόπολη!

H παράδοση της Τσικνοπέμπτης συνεχίζεται και φέτος στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης για όσους θέλουν να περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά. Τι θα περιλαμβάνει το μενού;

Μουσείο Ακρόπολης - Τσικνοπέμπτη

Ελληνικές γεύσεις θα πρωταγωνιστήσουν κυρίως στο μενού του εστιατορίου στο Μουσείο Ακρόπολης για την Τσικνοπέμπτη. Μεταξύ άλλων το μενού περιλαμβάνει:

Μιλφέιγ από φιλετάκια μοσχαρίσια με αφράτο ψωμί στη σχάρα, πέστο ντομάτας, κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, Σαγανάκι καταΐφι με γραβιέρα Κρήτης, μέλι θυμαρίσιο και φιστίκι Αιγίνης, τυροκαυτερή, χούμους και ταραμάς σερβιρισμένες με ψημένες πίτες, αλμυρό τσιζκέικ, ποικιλία μανιταριών, κοντοσούβλι λαχανικών στη σχάρα με βινεγκρέτ βαλσάμικου, παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα με μηλόξυδο, μπιφτέκια αρνίσια στη σχάρα με τζατζίκι, νανάκι κοτόπουλο ¨alla diavola¨, ποικιλία από λουκάνικα με 3 είδη μουστάρδας, μπριζολάκια χοιρινά στη σχάρα, ποικιλία κρεατικών και φυσικά για γλυκό, γαλακτομπούρεκο! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μενού στο www.theacropolismuseum.gr.

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα; Δείτε σε ποια μαγαζιά να πάτε για καλό φαγητό!

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική και έναν πλούσιο μπουφέ από λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά.

Τη βραδιά θα συνοδεύσει μουσικά το τρίο τζαζ του εστιατορίου του μουσείου με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο κλίμα των ημερών.

Info:
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται στο 210 9000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Τσικνοπέμπτη: Όλη η Ελλάδα ” τσικνίζει” σήμερα! Τι γιορτάζουμε και γιατί ψήνουμε κρέας στη σχάρα;

Όλη η Ελλάδα ψήνει σήμερα και τρώμε κρέας! Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν από που προήλθε αυτό το έθιμο! Παλαιότερα το θέμα δεν ήταν τα παϊδάκια, αλλά η τσίκνα. Και δείτε το γιατί…

Να μυρίσει το σπίτι, κυρίως βούτυρο καμένο για αυτό και οι νοικοκυρές έψηναν μπακλαβάδες και γαλακτομπούρεκα ή τον ταπεινό σιμιγδαλένιο χαλβά. Η πολυφαγία και το ποτό που συνοδεύει το σημερινό τραπέζι, είναι χαρακτηριστικά της ημέρας. Σχετίζονται με την ευφορία της γης και συνδυάζονται με την χριστιανική παράδοση, οπότε και σηματοδοτούν την προετοιμασία για την Μεγάλη Σαρασκοστή. Οι μυρωδιές από την κουζίνα ξορκίζουν το κακό και φέρνουν κόσμο στο σπίτι. Στην πορεία των χρόνων, κάθε τόπος ανέπτυξε και τα δικά του ιδιαίτερα έθιμα για την ημέρα.

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη. Επίσης, η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ