Αεροπλάνο εν πτήσει

Οι απεργίες είναι συχνό φαινόμενο στην Ευρώπη, καθώς οι εργαζόμενοι των αεροπορικών εταιριών διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες.

Μερικές φορές προγραμματίζονται μήνες πριν, αλλά άλλες ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή, δείχνοντας ότι πάντα αξίζει να ελέγχετε την πτήση σας πριν ταξιδέψετε.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλες τις νεότερες πληροφορίες για τις απεργίες στην Ευρώπη αυτό το διάστημα.

Ιταλία: Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μιλάνο
Το Μιλάνο θα αντιμετωπίσει αναταραχή αύριο 22 Μαρτίου , καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης πραγματοποιούν 24ωρη απεργία επηρεάζοντας το μετρό, τα λεωφορεία και τα τραμ.

Απεργίες στο αεροδρόμιο της Βερόνας της Ιταλίας
Οι επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου Villafranca της Βερόνας στις 22 Μαρτίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε απεργία. Η απεργία, η οποία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, συμπίπτει με την απεργία του προσωπικού καμπίνας της Air Dolomiti που είναι πιθανό να διαταράξει τις πτήσεις μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας.

Απεργίες τρένων στην Ιταλία τον Μάρτιο
Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας Ferrovie dello Stato (FS) θα πληγεί από απεργίες στις 23-24 Μαρτίου , προκαλώντας αναστάτωση στα τοπικά, περιφερειακά και τρένα μεγάλων αποστάσεων. Η απεργία θα ξεκινήσει το απόγευμα της 23ης Μαρτίου και θα διαρκέσει 24 ώρες. Η Trenitalia και η Trenord θα επηρεαστούν σοβαρά, αλλά θα έχουν ένα εγγυημένο ελάχιστο χρονοδιάγραμμα.

Προειδοποίηση απεργίας επτά μηνών μπορεί να πλήξει τους Ολυμπιακούς του Παρισιού
Αναμένεται διακοπή στο δίκτυο λεωφορείων και μετρό Ile-de-France, καθώς η CGT-RATP έχει ανακοινώσει επτάμηνη απεργία από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στην κρατική εταιρεία δημόσιων μεταφορών λένε ότι αποχωρούν λόγω αμοιβής. Απεργίες μπορεί να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

ΗΒ: Πιθανότητα απεργιών με το τέλος των διακοπών του Πάσχα
Το τέλος των εορτών του Καθολικού Πάσχα (31 Μαρτίου) θα μπορούσε να αμαυρωθεί από ταξιδιωτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οι εργαζόμενοι της Συνοριακής Δύναμης απειλούν να αποχωρήσουν. Τα μέλη του σωματείου PCS ψηφίζονται σε απεργιακή δράση σε μια διαμάχη για τις ώρες και τις συνθήκες εργασίας. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται στις 22 Μαρτίου, με πιθανές απεργίες να πραγματοποιούνται όχι νωρίτερα από τις 5 Απριλίου. Οι αποχωρήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Γερμανία: Οι απεργίες των τρένων σταμάτησαν καθώς συνεχίζονται οι συζυτήσεις
Μετά την αποχώρησή του στις 12 Μαρτίου, το γερμανικό συνδικάτο GDL, το οποίο εκπροσωπεί πολλούς από τους μηχανοδηγούς της Γερμανίας, επανέλαβε τις συνομιλίες με τον εθνικό σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn. Αυτό έβαλε προσωρινά φραγμό στις συνεχιζόμενες απεργίες των τρένων στη Γερμανία.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ