Τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα ξενοδοχεία

Μπορεί να είστε ήδη έμπειροι στο πώς θα πετύχετε τις καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία, ωστόσο κάποιες… προχωρημένες συμβουλές από ειδικούς είναι πάντα χρήσιμες, για να μειώσετε ένα από τα μεγαλύτερα κόστη κάθε ταξιδιού! Αυτοί είναι «μυστικοί» τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα ξενοδοχεία, αλλά και να βγείτε κερδισμένοι!

Κι αφού μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα, μάθετε ποιες είναι οι πιο συχνές απάτες σε ξενοδοχεία και πώς να τις αποφύγετε!

Ελέγξτε τις τιμές προτού αλλάξετε τις ημερομηνίες

Αν έχει πέσει το μάτι σας στον πίνακα τιμών σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου, ξέρετε καλά ότι οι τιμές αλλάζουν από μέρα σε μέρα και φυσικά ανάλογα με το δωμάτιο. Αν αποφασίσετε να παρατείνετε –ή να συντομεύσετε– τη διαμονή σας, μια έρευνα αγοράς εκ των προτέρων σχετικά με το κόστος το εν λόγω διάστημα θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μείνετε κάποιες ημέρες παραπάνω είναι να συνεννοηθείτε απευθείας με τη ρεσεψιόν, ώστε –πάντα κατόπιν διαθεσιμότητας– να κρατήσετε το ίδιο δωμάτιο, χωρίς να χρειαστεί νέα κράτηση.

Προτού το κάνετε, όμως, φροντίστε να τσεκάρετε την τιμή online για δύο λόγους: Πρώτον, αν πρόκειται για μέρα «αιχμής» (π.χ. Σαββατοκύριακα ή αργίες), η τιμή θα είναι ανεβασμένη, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να διαπραγματευτείτε σκληρά για να διατηρήσετε την ίδια με αυτήν που πληρώνετε ήδη. Δεύτερον, αν δεν υπάρχει ζήτηση, η τιμή θα είναι μειωμένη, κάτι που επίσης πρέπει να ξέρετε προκειμένου να μη σας χρεώσουν περισσότερο. Αντίστοιχα, αν κάνετε check out νωρίτερα από το προγραμματισμένο, φροντίστε να ξέρετε το κόστος, ώστε να προσαρμοστεί σωστά ο τελικός λογαριασμός.

Ξενοδοχείο tips

Ψάξτε εναλλακτικές πτήσεις και διαμονή κοντά στο αεροδρόμιο

Αν μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα από τα αεροπορικά εισιτήρια μεταθέτοντας την πτήση σας μία μέρα πριν ή μετά ή πετώντας πολύ νωρίς το πρωί, ρίξτε μια ματιά στις τιμές των ξενοδοχείων κοντά στο αεροδρόμιο, αφού συχνά είναι πολύ φθηνότερα απ’ ό,τι φαντάζεστε. Στην πραγματικότητα, προσφέρουν πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές και ειδικά στις μεγάλες πόλεις, όπου συνήθως τα ξενοδοχεία του αεροδρομίου δεν είναι η πρώτη επιλογή, με εξαίρεση όσους επιλέγουν τα συγκεκριμένα για κάποιο λόγο. Έτσι, αν η διαφορά στον ναύλο είναι σημαντικά μεγαλύτερη από το κόστος του δωματίου, το να μείνετε μία μέρα παραπάνω μπορεί στην πραγματικότητα να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Διαβάστε ακόμα:
5 εκδρομές που πρέπει να κάνετε μετά το lockdown! Προορισμοί που όλοι θέλουμε να ξαναδούμε το 2021...

…Μιλώντας για αεροδρόμιο

Κάποια ξενοδοχεία αεροδρομίου συχνά προσφέρουν δωρεάν ή φθηνό πάρκινγκ για μερικές μέρες. Για παράδειγμα, μπορεί να σας δίνουν 3-4 μέρες δωρεάν στάθμευση ανά διανυκτέρευση και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Συνεπώς, μια μικρής διάρκειας διαμονή σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο μπορεί να μεταφράζεται σε φθηνότερη πτήση, πλήρη κάλυψη του κόστους παρκαρίσματος και 1-2 ωρίτσες έξτρα ξεκούρασης, αφού θα γλιτώσετε το πήγαιν’ έλα!

Τσεκάρετε τις «εγγυήσεις για καλύτερη τιμή»

Πολλά από τα μεγάλα sites κρατήσεων προσφέρουν «εγγύηση καλύτερης τιμής» για πτήσεις, διαμονή, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και πολλά άλλα. Αυτόματα, λοιπόν, μειώνονται η ταλαιπωρία και το άγχος σας, αφού δεν χρειάζεται να ψάχνετε ξεχωριστά και να κάνετε τις κρατήσεις μία-μία. Ενημερωθείτε σωστά και, αν δείτε μια καλή προσφορά, κλείστε την αμέσως. Εξάλλου, έχετε μετά τη δυνατότητα ακύρωσης (συνήθως σε 24 ώρες), αν βρείτε το ίδιο δωμάτιο σε πιο φθηνή τιμή, σε κάποιο άλλο site.

Μπείτε στα sites των ξενοδοχείων

Συνήθως οι μεγάλες αλυσίδες προσπαθούν να προσελκύσουν τους πελάτες στις δικές τους ιστοσελίδες, με συγκεκριμένες προσφορές που δεν διαφημίζονται πουθενά αλλού, και παράλληλα κρατάνε κάποια από τα καλύτερα δωμάτια για όσους… τσιμπήσουν το δόλωμα! Παρόλο που δεν θα βρείτε μεγάλες διαφορές στις τιμές ανάμεσα στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου και σε sites κρατήσεων (κυρίως λόγω μιας πολιτικής «ποσοστού ισοτιμίας» των δεύτερων), αν κάνετε την κράτηση μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου συνήθως θα έχετε καλύτερο service, καθώς έχουν μεγαλύτερο κέρδος από τις απευθείας κρατήσεις, αφού δεν χρειάζεται να πληρώνουν προμήθεια σε τρίτους, η οποία μπορεί να φτάσει και το 25%.

Έτσι, τείνουν να δείχνουν την «εκτίμησή» τους δίνοντας καλύτερα δωμάτια σε πελάτες που τα έκλεισαν και τα πλήρωσαν χωρίς μεσάζοντες. Να έχετε υπόψη σας ότι ο «πόλεμος» μεταξύ των sites των ξενοδοχείων και αυτών των κρατήσεων τώρα ξεκινάει και πολλοί ξενοδόχοι χρησιμοποιούν εκβιαστικά το επιχείρημα ότι οι κρατήσεις μέσω τρίτων έχουν λιγότερα προνόμια. Αντίστοιχα, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αντεπιχείρημα την «εγγύηση καλύτερης τιμής» την οποία μπορεί να βρείτε σε ένα site κρατήσεων και, αν αυτή που σας δίνει απευθείας το ξενοδοχείο είναι υψηλότερη, να τους ζητήσετε να τη ρίξουν!

Διαβάστε ακόμα:
10 έξυπνα tips που θα κάνουν τις φωτογραφίες σας να φαίνονται επαγγελματικές!

Γίνετε μέλος

Δεν κοστίζει τίποτα –εκτός από μερικά λεπτά από τον χρόνο σας– το να κάνετε μια εγγραφή και να γίνετε μέλος σε κάποια αλυσίδα ξενοδοχείου (ειδικά στις μεγάλες, όπως Marriott, Hilton και Hyatt), αφού θα μπορείτε να επωφελείστε με έξτρα προνόμια: Από το να ενημερώνεστε πρώτοι για προσφορές μέχρι πλεονεκτήματα και εκπτώσεις, μόνο κέρδος θα έχετε.

Οι πιο συχνές απάτες σε ξενοδοχεία και πώς να τις αποφύγετε

Ρωτήστε για τις μεταφορές

Πολλά ξενοδοχεία που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο συχνά εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά από και προς αυτό, παρόλο που μπορεί να μη το διαφημίζουν (ειδικά στα μεγάλα sites κρατήσεων, όπου δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο των καταχωρίσεων των παροχών τους). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μία ερώτηση και, φυσικά, να εκμεταλλευτείτε τη δωρεάν μεταφορά, γλιτώνοντας τα έξοδα! Ακόμα κι αν δεν έχουν δική τους υπηρεσία, ζητήστε να σας προτείνουν κάποια συγκεκριμένη εταιρεία ταξί, αφού σίγουρα έχουν κάποια με την οποία συνεργάζονται. Εκτός του ότι θα το καλέσουν να σας πάρει από την… πόρτα σας, συνήθως διαπραγματεύονται τις τιμές και έτσι πληρώνετε λιγότερα σε σχέση με το αν θα το βρίσκατε μόνοι σας.

Πάρτε το «πρωινό tο go»

Ακόμα μία δυνατότητα που αρκετά ξενοδοχεία παρέχουν και λίγοι γνωρίζουν είναι ότι μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας για τον δρόμο. Αν, για παράδειγμα, αναχωρείτε με μια πολύ πρωινή πτήση και πρέπει να κάνετε check in πριν από την ώρα του πρωινού, ενημερώστε το προσωπικό από το προηγούμενο βράδυ και θα σας ετοιμάσει ένα πακέτο!

Τι περιλαμβάνει το πακέτο;

Μπορεί η τιμή ενός ξενοδοχείου να σας φαίνεται πολύ πιο ακριβή σε σχέση με κάποιο άλλο, αλλά μη βιαστείτε να αποφασίσετε. Δείτε όλο το «πακέτο» που προσφέρει το καθένα: Αν είναι σε κεντρική θέση, αν παρέχει γεύματα (και πόσα) και αν έχει ειδικές προσφορές, π.χ. ποσοστό έκπτωσης ή ακόμα και δωρεάν διανυκτέρευση για συγκεκριμένες μέρες κράτησης, αν διοργανώνει tours ή εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές κ.λπ., αν προσφέρει μεταφορές κ.ά.

Πηγή: Περιοδικό Icons Travellers
Από την Κατερίνα Φωτοπούλου

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Βρείτε περισσότερα Travel Tips μόνο στο travelstyle.gr!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ