Η Ουγγαρία έχει καταργήσει σταδιακά σχεδόν όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19. Σε σχέση με τον τουρισμό, αυτό σημαίνει επιστροφή στους κανόνες εισόδου πριν από την πανδημία, καθώς και απεριόριστη πρόσβαση και χρήση καταλυμάτων και αξιοθέατων.

- Advertisement -

Επίσης δεν υπάρχει πλέον υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εισέλθουν στην Ουγγαρία χωρίς να απαιτείται κανένας εμβολιασμός ή πιστοποιητικό ανοσίας ή οποιοδήποτε είδος εξετάσεων. Ταυτόχρονα, δεν απαιτούνται πλέον πιστοποιητικά εμβολιασμού για την πρόσβαση σε εσωτερικά συνέδρια ή συνέδρια, καταλύματα και σπα ή υπαίθριες εκδηλώσεις οποιουδήποτε τύπου.

Το κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο έχει πλέον καταργηθεί, εισήγαγε το κλείσιμο των συνόρων και αποκατέστησε προσωρινά τους ελέγχους των συνόρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020. Τα χερσαία και τα υδάτινα σύνορα ήταν ανοιχτά χωρίς περιορισμούς από τον περασμένο Ιούνιο σε όσους εισέρχονται από Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία και Σλοβακία. Αυτό αργότερα επεκτάθηκε στην Ουκρανία, αλλά μέχρι τώρα οι αεροπορικές αφίξεις υπόκεινται σε περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός τεστ PCR.

Υπενθυμίζουμε ότι η EE έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν απομείνει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα κράτη μέλη την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν απομείνει. Συγκεκριμένα ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Ντιντιέ Ρέιντερς, ζήτησε από τα κράτη μέλη που εξακολουθούν να επιβάλλουν περιορισμούς στα ταξίδια λόγω του κορονοϊού, να καταργήσουν αυτά τα μέτρα.

αεροδρόμιο

Την σχετική έκκληση έκανε σχολιάζοντας την έγκριση της δεύτερης έκθεσης για τον αντίκτυπο και την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID σε όλη την ΕΕ από την Επιτροπή.

«Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, η Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει την ταχεία επιστροφή στην απεριόριστη ελεύθερη κυκλοφορία.
Προτρέπουμε τα κράτη μέλη να άρουν τους τελευταίους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ιδιαίτερα εκεί όπου αίρονται και τα εσωτερικά μέτρα»
, είπε ο Ντιντιέ Ρέιντερς.

Επίσης ανακοίνωσε πώς μέχρι τώρα, πάνω από 1,7 εκατομμύρια πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί σε όλα τα κράτη μέλη από τότε που εγκρίθηκε το μέτρο πέρυσι τον Ιούλιο του 2021, σε μια προσπάθεια των αρχών της ΕΕ να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον COVID-19 και να αποκατασταθεί η ελευθερία κινήσεων εντός του μπλοκ.

Υπενθυμίζεται πώς στις 11 Μαρτίου, το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε την παράταση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα ακόμη έτος, έως τον Ιούνιο του 2023.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ