Κορονοϊός: Συμβουλές για όσους πρέπει να ταξιδέψουν αυτή την εποχή

Σύμφωνα με το Safe Travel Barometer, η Emirates είναι η αεροπορική εταιρεία που βραβεύτηκε ως η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο, για την διαχείριση της πανδημίας του COVID-19.

Η Emirates, η οποία έχει θέσει κορυφαία πρότυπα ασφαλείας από την επανέναρξη των λειτουργιών της τον Μάιο, έφτασε στην πρώτη θέση παγκοσμίως, με «Safe Travel Score» 4,4 στα 5,0, μεταξύ περισσότερων από 230 αεροπορικών εταιρειών που αξιολογήθηκαν παγκοσμίως.

Η βαθμολογία βασίζεται σε ανεξάρτητο έλεγχο 26 παραμέτρων υγείας και ασφάλειας, που αξιολογούν τα πρωτόκολλα ασφάλειας, την άνεση των επιβατών και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Η EmiratesSkyCargo δημιουργεί τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19!

Αεροσυνοδός της Emirates

Safe Travel Barometer

Το Safe Travel Barometer αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση παγκοσμίως, για τη παρακολούθηση και συγκριτική αξιολόγηση των πρωτοβουλιών των προμηθευτών στον κλάδο των ταξιδιών, του τουρισμού και της φιλοξενίας, για την μετα- Covid εποχή.

Ο μηχανισμός αξιολόγησής του, λαμβάνει υπόψη τα μέτρα ασφάλειας και τα πρότυπα υγιεινής σε όλα τα σημεία επαφής ενός ταξιδιού από το αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης μέχρι και τον τελικό προορισμό.

Σε κάθε βήμα του ταξιδιού, η Emirates έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια, δίνοντας προτεραιότητα στη φροντίδα, την υγεία και την ασφάλεια των πελατών, των εργαζομένων και των κοινοτήτων της.

Μέτρα ασφάλειας της Emirates

Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας της Emirates περιλαμβάνουν τη διανομή δωρεάν ατομικών σετ υγιεινής φροντίδας, προστατευτικά χωρίσματα που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γραφείο check-in και στον έλεγχο διαβατηρίων, ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και νέα πρωτόκολλα ασφαλείας για το πλήρωμα καμπίνας και τους υπαλλήλους του αεροδρομίου που αλληλοεπιδρούν άμεσα με τους πελάτες και αυξημένες διαδικασίες καθαρισμού αεροσκαφών, όπως μεταξύ πολλών άλλων, του συχνού καθαρισμού και απολύμανσης της τουαλέτας των αεροσκαφών, σε τακτά διαστήματα.

Emirates, αεροσκάφος

Κορονοϊός: Η Virgin είναι έτοιμη να μεταφέρει το εμβόλιο Covid-19 μέσω του δικτύου της

Η Emirates «άνοιξε επίσης το δρόμο» στην άνεση του κάθε ταξιδιού, που αποτελεί και μία από τις παραμέτρους που εξετάζεται στο Safe Travel Barometer.

Η αεροπορική εταιρεία ήταν η πρώτη στον κλάδο που προσέφερε στους πελάτες της δωρεάν κάλυψη Covid-19 για να τους βοηθήσει να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι τα ιατρικά έξοδα (έως 150.000 ευρώ) και τα έξοδα καραντίνας (100 ευρώ ανά ημέρα για 14 ημέρες), θα καλυφθούν από την εταιρεία, εάν διαγνωστούν με COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ είναι μακριά από το σπίτι τους.

Επίσης, οι ευνοϊκοί όροι κράτησης εισιτηρίων της Emirates προσφέρουν στους πελάτες μεγάλη ευελιξία ώστε να σχεδιάσουν το ταξίδι τους χωρίς άγχος, δίνοντάς τους την επιλογή να αλλάξουν τις ημερομηνίες ταξιδιού τους ή να παρατείνουν την ισχύ του εισιτηρίου τους για 2 χρόνια.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τα πιστά μέλη του προγράμματος Skywards να διατηρήσουν το τρέχον επίπεδο μέλους τους, εισάγοντας νέους τρόπους για να κερδίσουν και να ξοδέψουν τα μίλια τους.

Μέτρα ασφαλείας στην καμπίνα του αεροσκάφους, Emirates

Το Safe Travel Barometer είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2020 για την παρακολούθηση των παγκόσμιων μέτρων υγείας και ασφάλειας των ταξιδιωτών, των πρωτοβουλιών για τη μέγιστη άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της συνολικής εμπειρίας των ταξιδιωτών, που επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων του ταξιδιώτη και πλέον λόγω της πανδημίας και το ίδιο το ταξίδι.

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Στο σύστημα του Safe Travel Barometer, περιλαμβάνονται περισσότερες από 2.000 εταιρείες σε 10 κατηγορίες κλάδων, 50 παράμετροι και πληροφορίες άφιξης ταξιδιωτών σε περισσότερους από 80 προορισμούς.

Emirates πτήσεις

Aegean: Σημαντική διάκριση για την ελληνική αεροπορική εταιρεία για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19

Μια πολύ σημαντική διάκριση κατέκτησε τις προηγούμενες ημέρες η Aegean από τη Skytrax, τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αερομεταφορών και σημείο αναφοράς για τον κλάδο, για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας από τον  COVID-19, που εφαρμόζει και την τοποθετεί ανάμεσα στις 4 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως!

Διαβάστε ακόμα:  Σκιάθος: Aεροπλάνο περνά λίγα μέτρα πάνω από τα κεφάλια τουριστών!

Ειδικότερα, η εταιρεία έλαβε διάκριση 4 αστέρων(4-Star COVID‑19 Arline Safety Rating),καθώς αξιολογήθηκε ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, ακολουθούνται τα υψηλότερα πρότυπα και οι βέλτιστες πρακτικές που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το ICAO και η ΙΑΤΑ για την προστασία επιβατών και πληρωμάτων.

Έρευνα: Πώς διαμορφώνεται το ταξίδι το 2021! Στη μετά-κορονοϊού εποχή!about:blank

Η διαδικασία αξιολόγησης

Η διαδικασία αξιολόγησης της Skytrax, η οποία βασίζεται στην αποτίμηση της πραγματικής ταξιδιωτικής εμπειρίας, επιβεβαιώνει τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται από την Aegean, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και κατά την πτήση.

Ενδεικτικά, η αξιολόγηση της Skytrax πιστοποιεί τις διαδικασίες ανέπαφων συναλλαγών και τήρησης αποστάσεων κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, την παράδοση των αποσκευών, την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, καθώς και τον καθαρισμό και την απολύμανση του αεροσκάφους, την προσαρμογή της προσφοράς φαγητού και ποτού κατά τη διάρκεια της πτήσης, κ.α.

aegean απολύμανση καμπίνας

Aegean: Αναστολή πτήσεων από και προς Θεσσαλονίκη – Τι θα γίνει με όσους έχουν εισιτήριο;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης σημείωσε σχετικά: 

«Η σημαντική αυτή διάκριση αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να θέτουμε σταθερά σε προτεραιότητα την προστασία και την υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων μας, ακόμη και στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν επηρεάσει τη διαδικασία του ταξιδιού.

Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε αναπτύξει αποτελεσματικά εργαλεία και διαδικασίες, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τη διατήρηση της ασφάλειας για κάθε επιβάτη στο αεροπορικό ταξίδι.

Πέρα και πάνω από όλα όμως, αναγνωρίζει την προσπάθεια, τη συνεισφορά και την υποστήριξη των πληρωμάτων και των ανθρώπων μας που συμβάλλουν στη συνεπή και ορθή εφαρμογή αυτών των προτύπων και εργάζονται καθημερινά για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και φροντίδας».

Aegean Airlines: πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 92%

Διακρίσεις

AEGEAN για δέκατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, διακρίνεται στα Skytrax World Airline Awards ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη», μετά από ψηφοφορία των επιβατών και έχει λάβει επίσης βραβείο για το «Καλύτερο πλήρωμα καμπίνας στη Νότια Ευρώπη» το 2018.

Aegean εσωτερικό αεροπλάνου

H αξιολόγηση COVID -19 Airline Safety της SKYTRAX:

Η αξιολόγηση της SKYTRAX πραγματοποιείται συνεκτιμώντας ευρήματα από διαφορετικές πτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για κάθε μια από τις αεροπορικές εταιρείες που αξιολογούνται και εξετάζει τα πρότυπα που εφαρμόζονται τόσο στο αεροδρόμιο όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, προκειμένου να προσδιορίσει πόσο αποτελεσματικά αποδεικνύονται στην πράξη.

Η αξιολόγηση στο αεροδρόμιο περιλαμβάνει τα εκδοτήρια και τα γκισέ παράδοσης αποσκευών, τις υπηρεσίες check-in, τα lounge, τις διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης, τη διαδικασία παραλαβής αποσκευών, κ.α., ενώ εκτός από την καθαριότητα, αξιολογούνται και τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση στο αεροσκάφος, αυτή περιλαμβάνει την καθαριότητα των επιφανειών στο εσωτερικό, τη χρήση προστατευτικής μάσκας και άλλων ατομικών μέτρων προστασίας από τους επιβάτες και το πλήρωμα, τις προσφερόμενες υπηρεσίες κατά την πτήση, συμπεριλαμβανόμενης της προσφοράς φαγητού και ποτού, κ.α.

Μετά το πρόσφατο lockdown στην Ελλάδα αλλά και τις οδηγίες πτήσεων για το εσωτερικό και εξωτερικό, σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι, που θα ισχύσουν μέχρι 30 Νοεμβρίου, η AEGEAN ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις πτήσεις της.

Aegean Airlines δρομολόγιο

Σύμφωνα πάντα με πρόσφατες μελέτες που δημοσιοποιούνται, το αεροπορικό ταξίδι εξακολουθεί να παραμένει ασφαλές, καθώς ο κίνδυνος ενός επιβάτη να προσβληθεί από τον COVID 19 μέσα σε αεροσκάφος, αποδεικνύεται πολύ χαμηλός», δήλωσε ο κ.Γιάννης Τζοβάνης, Διευθυντής Πληρωμάτων Καμπίνας της AEGEAN.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ