Κροατία Πούσισκα

Πέτρινα σπίτια, γραφικά εκκλησάκια φωλιασμένα στους λόφους, πολύχρωμα ψαροκάικα και καταγάλανα νερά. Εκ πρώτης όψεως οι φωτογραφίες φέρνουν στο νου ελληνικό νησί ή ακόμα περισσότερο την Πάργα με το μεσογειακό τοπίο να κυριαρχεί.

Κι όμως πρόκειται για την Πούσισκα (Pučišća) στο νησί Brač της Κροατίας, μια μικρή ηλιόλουστη πόλη στην Αδριατική, διάσημη για τη χαρακτηριστική άσπρη πέτρα της. Λέγεται μάλιστα, ότι ακόμη και ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον έχει χτιστεί από τα λευκά μάρμαρα της.

Πούσισκα Κροατίας
Πούσισκα Κροατίας

Τι θα δείτε

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο Ciprijan Žuvetić που χρονολογείται από το 1467 και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής, καθώς και το παλάτι της οικογένειας Μόρο.

Το λιμάνι της Πούσισκα, το «λιμάνι του κάστρου» όπως ονομάστηκε χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αποτελούνταν αρχικά από δεκατρείς πύργους. Ο ναός του Αγίου Γερολιμάτου χτίστηκε το 1566 ενώ σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο του χωριού.

Pusiska Κροατία λιμάνι

Η Πούσισκα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ καθώς στα τιρκουάζ νερά της μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και θαλάσσιο σκι.

Προσφέρει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Καλοκαίρι του Πολιτισμού, τη Διεθνή Θερινή Σχολή Μουσικής και το Φεστιβάλ Καλοκαιρινής Μουσικής Brač.

Η ηρεμία του τόπου, τα γραφικά τοπία των κοντινών όρμων και τα πολυάριθμα εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακά δαλματικά φαγητά θα κάνουν το ταξίδι σας μια αξέχαστη εμπειρία!

Pusiska Κροατία
Pusiska Κροατία δρόμος
Pusiska Κροατία παραλία
Pusiska Κροατία

Πληροφορίες

χάρτης Κροατία

Πούσισκα / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ (από το 2023)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Αθήνα για το νησί. Θα πρέπει να φτάσετε με ανταπόκριση ή διαφορετικά με απευθείας πτήση από την Αθήνα στο Ντουμπρόβνικ και από εκεί με εσωτερική πτήση ή με αυτοκίνητο και μετά πλοίο.

Δείτε και πως θα κάνετε ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Κροατία!

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ