Απεργία ΜΜΜ και πλοία

Ανακοίνωση για μεγάλη απεργία έσκασε τώρα στα ΜΜΜ, αλλά και στα πλοία!

Πιο συγκεκριμένα, χειρόφρενο θα τραβήξουν οι εργαζόμενοι στα τρένα και τα τρόλεϊ την Πρωτομαγιά καθώς θα πραγματοποιήσουν 24 απεργία στον ηλεκτρικό

Ο εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ημέρας με 24ωρη απεργία. Επίσης, και η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της 1ης Μαΐου με 24ωρη απεργία.

«Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες έχουμε μπροστά μας και άλλα καθήκοντα: Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες, με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».

Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 1 η του Μάη και την συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση!

Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία όλο το 24ώρο

Την Πρωτομαγιά από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα, η διοίκηση της πανελλήνιας ναυτικής ομοσπονδίας αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ αναφέρει συγκεκριμένα: «Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης».

Οι ναυτικοί κάνουν έκκληση την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, και ζητούν τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ