Πώς κερδίζουν οι πιλότοι το «χαμένο χρόνο» σε καθυστερημένες πτήσεις;

Το γνωρίζατε ότι οι πιλότοι έχουν μερικούς τρόπους για να καταφέρνουν να κερδίζουν τον “χαμένο χρόνο” στις πτήσεις που έχουν καθυστερήσει και να φτάνουν εγκαίρως;

Σύμφωνα με πιλότους που μίλησαν στην «DailyMail», δήλωσαν ότι το να γλιτώσουν “χαμένο χρόνο” στις πτήσεις μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, αν και το να πατήσουν το γκάζι στον αέρα δεν είναι επιλογή, καθώς από αυτό θα «γλιτώσουν» μόνο μερικά μόνο λεπτά.

Η πιο κοινή μέθοδος είναι να ζητήσουν από τον πύργο ελέγχου μια πιο σύντομη διαδρομή, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Patrick Smith και συγγραφέα του «Cockpit Confidential»: «Οι διαδρομές πτήσης μεταξύ των πόλεων δεν είναι συνήθως ευθείες γραμμές, τα αεροπλάνα πετάνε αντιθέτως σε έμμεσα μοτίβα, σαν αυτά τα παιχνίδια που σε καλούν να ενώσεις τις τελείες. Αν γλιτώσεις λοιπόν μια στροφή ή αν δεν περάσεις από ένα προκαθορισμένο σημείο, αυτό μπορεί να σου εξοικονομήσει αρκετά λεπτά».

Αυτόματος πιλότος στα αεροπλάνα

Σας αποκαλύπτουμε, επίσης, 10 μυστικά που κάθε πιλότος θα ήθελε να μοιραστεί μαζί σας!

Επιπλέον, άλλοι πιλότοι επιβεβαιώνουν πως δεν έχει κανένα νόημα να αναπτύξουν μεγαλύτερες ταχύτητες στον αέρα, καθώς σε πτήσεις 2 ωρών άντε να γλιτώσει 2-3 λεπτά. Και θα κάψει και περισσότερο καύσιμο φυσικά, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από τις αεροπορικές. Το αντιστάθμισμα του χαμένου χρόνου στον αέρα δεν είναι καθόλου εύκολο: «Τα σύγχρονα αεροπλάνα είναι σχεδιασμένα να πετούν πολύ αποδοτικά και έχουν γενικά μια βέλτιστη ταχύτητα για την ισορροπία ταξιδιού και χρήσης καυσίμου».

Διαβάστε ακόμα:  6 tips για να ταξιδεύετε με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι «ο μόνος τρόπος να διασφαλίσεις το γεγονός ότι ένα αεροπλάνο θα φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του είναι με το να φύγει στην ώρα που πρέπει»!

Πιλότοι με φοβερές δεξιότητες! Αν φοβάστε τα αεροπλάνα καλύτερα μη δείτε το παρακάτω βίντεο!

crosswind προσγείωση βίντεο

Η διαδικασία της πτήσης είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο και απαιτεί φοβερές δεξιότητες από τους πιλότους.

Μερικές από τις πιο τρομακτικές προσγειώσεις είναι όταν το αεροσκάφος χτυπιέται από δυνατούς πλευρικούς ανέμους την ώρα που κατεβαίνουν στο διάδρομο προσγείωσης. Στις παρακάτω περιπτώσεις, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, οι πιλότοι καταφέρνουν να κρατήσουν όσο πιο σταθερό μπορούν το αεροπλάνο και να το φέρουν με ασφάλεια στο διάδρομο προσγείωσης, κάνοντας χρήση μιας τεχνικής γνωστής ως crosswind.

Το ταξίδι με αεροπλάνο σε κάποιους αρέσει, κάποιοι απλά το ανέχονται ενώ κάποιοι τρέμουν τα αεροπλάνα. Οι τελευταίοι καλό θα ήταν να μη δουν το παρακάτω βίντεο ή ας του δουν για να ατσαλώσουν τα νεύρα τους αν πετάνε σύντομα!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ