Πώς να μην φαίνεστε σαν τουρίστες στα ταξίδια σας στο εξωτερικό! Ζήστε όπως οι ντόπιοι!

Θέλετε να μην λειτουργείτε όπως οι τουρίστες στα ταξίδια σας αλλά να ανακαλύπτετε τις χώρες που επισκέπτεστε όπως οι ντόπιοι; Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές!

Αναζητήστε στο internet τις συνήθειες των ντόπιων

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας αναζητήστε πληροφορίες για την κουλτούρα και τις συνήθειες των ντόπιων. Σίγουρα θα βρείτε πολλές πληροφορίες, ενώ περισσότερα “μυστικά” θα βρείτε σε τοπικά blog. Επίσης, κάθε προορισμός έχει τα δικά του πρέπει και μη. Μάθετε τι επιτρέπεται και τι όχι (το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους, πόσο φιλοδώρημα είθισται να αφήνουν στο εστιατόριο κ.α.) για να μην ξεχωρίζετε από τους ντόπιους.

Βρείτε πληροφορίες για το τι ρούχα να πάρετε μαζί σας

Ενημερωθείτε για το αντίστοιχο dresscode (αν έχει) του προορισμό που επισκέπτεστε και γεμίστε τις αποσκευές σας με τον αντίστοιχο ρουχισμό. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το Ντουμπάι και να φοράτε μίνι φούστα… η εμπειρίας σας δεν θα είναι ευχάριστη.

Μάθετε φράσεις από την τοπική γλώσσα

Καλά και τα αγγλικά, αλλά δεν είναι κακό να μάθετε κάποιες τυπικές εκφράσεις της τοπικής γλώσσας. Θα διευκολύνουν σίγουρα τις συναλλαγές σας με τους ντόπιους, και δεν θα σας κάνουν να νιώθετε τόσο ξένοι.

Μείνετε εκτός τουριστικού κέντρου

Εκτός από το να φαίνεστε πιο… ντόπιοι θα σας βοηθήσει να μειώστε το budget σας, καθώς οι τιμές εκτός τουριστικού κέντρου είναι σίγουρα χαμηλότερες. Μάλιστα, προτιμήστε να μείνετε σε διαμέρισμα (π.χ Airbnb) και μάθετε πώς είναι να ζείτε σε κάποια από τις γειτονιές του προορισμού που βρίσκεστε.

Διαβάστε ακόμα:  Flex Drive: Η λύση μετακίνησης που προσαρμόζεται στη ζωή σου

Μετακινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Οι ντόπιοι κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς… Γι’αυτό βγάλτε ένα ενιαίο εισιτήριο που να καλύπτει όλα τα μέσα για απεριόριστες διαδρομές και μετακινηθείτε με αυτά.

Τα 15 διάσημα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις μόλις επισκεφτείς αυτές τις χώρες

Βρείτε τα στέκια των ντόπιων αλλά αποκτήστε και το δικό σας

Επιλέξτε μαγαζιά που προτιμούν και οι ντόπιοι αφού κάτι παραπάνω ξέρουν για να τα προτιμούν. Ειδικά στο φαγητό αυτή η συμβουλή θα σας σώσει! Επίσης, καθιερώστε το δικό σας στέκι όπως για παράδειγμα ένα συγκεκριμένο σημείο για τον πρωινό καφέ. Το προσωπικό θα σας γνωρίσει και έτσι θα νιώσετε πιο οικεία.

Πιάστε φιλίες με ντόπιους

Μην παραλείψετε να γνωρίσετε κόσμο. Η καλύτερη λύση είναι το προσωπικό του ξενοδοχείου όπου θα μείνετε.. Ενώ αν μείνετε σε διαμέρισμα μην διστάσετε να γνωρίσετε τους γείτονες ή όσους εργάζονται σε κοντινά μαγαζιά. Θα μετατραπούν στον προσωπικό «οδηγό» σας, που σίγουρα θα σας αποκαλύψει τα καλύτερα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ