Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
21.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsRyanair: Νέες απεργίες από τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας! Θα επηρεαστούν οι...

Ryanair: Νέες απεργίες από τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας! Θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Το συνδικάτο των πιλότων της Ryanair στη Βρετανία, εξήγγειλε νέες 24ωρες απεργίες μεταξύ 18 και 29 Σεπτεμβρίου. Θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Στο ερώτημα αν θα επηρεαστούν οι πτήσεις, η Ryanair κατάφερε, μέχρι στιγμής στις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, να εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της, κατά τη διάρκεια των απεργιών αυτών, προσλαμβάνοντας περισσότερους συμβασιούχους και φέρνοντας πιλότους της απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ περιέγραψε τις απεργίες ως «άσκοπες και αποτυχημένες». 

- Advertisement -

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με τους πιλότους και τα πληρώματα της σε όλη την Ευρώπη, αφότου αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα τους πέρυσι. Μέλος του συνδικάτου BALPA είπε σε δήλωση του ότι η ένωση «αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προσθέσει περισσότερες ημερομηνίες δεδομένης της αδιαλλαξίας της Ryanair».

Ο Γενικός Γραμματέας του BALPA, Μπράιαν Στρούτον, δήλωσε: «Είμαστε σαφείς ότι θέλουμε να διευθετήσουμε τη διαφορά και να επιφέρουμε μια αλλαγή στην Ryanair προς το καλύτερο. Οι πιλότοι στην Ryanair αναζητούν τις ίδιες παροχές που υπάρχουν σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, τα αιτήματά μας δεν είναι παράλογα.»

Με μαζική απεργία την επόμενη εβδομάδα απειλούν και οι πιλότοι της British Airways

British Airways αεροπλάνο

Η British Airways (BA) μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μαζική απεργία των πιλότων της στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα ύστερα από την άρνηση της αεροπορικής εταιρίας να ξεκινήσει και πάλι τις συνομιλίες με το συνδικάτο Balpa.

Οι πιλότοι είχαν προαναγγείλει απεργία για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη (9-10/09) καθώς και για τις 27 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη διαμάχη για τους μισθούς τους. Η εμβληματική βρετανική εταιρία, που ανήκει στον όμιλο IAG, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με τη χειρότερη απεργία στην ιστορία της, που θα αφορά πάνω από το 90% των 4.300 πιλότων της. Σύμφωνα με το συνδικάτο Balpa, θα είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της εμβληματικής αεροπορικής εταιρίας κατεβαίνουν σε απεργία. Ως εκ τούτου, 1.600 πτήσεις κινδυνεύουν να ακυρωθούν την επόμενη εβδομάδα, μπλοκάροντας χιλιάδες ταξιδιώτες, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

«Παραμένουμε ανοικτοί σε εποικοδομητικές συζητήσεις με την Balpa προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς αλλά δεν πιστεύουμε ότι το συνδικάτο ενεργεί καλόπιστα ζητώντας περισσότερα την τελευταία στιγμή με μια πρόταση που θα κόστιζε 50 εκατ. λίρες επιπλέον», σημείωσε η BA.

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της Balpa, δήλωσε ότι «η BA επιλέγει σκόπιμα να προκαλέσει απεργίες». Αμφισβήτησε την εκτίμηση της εταιρίας σε ό,τι αφορά το κόστος της πρότασης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι παρά 5 εκατ. λίρες επιπλέον σε σχέση με την πρόταση της ΒΑ στις διαπραγματεύσεις. «Μια ημέρα απεργίας θα κοστίσει στην εταιρία 40 εκατ. λίρες και παρόλα αυτά φαίνονται ικανοποιημένοι να ξοδέψουν χρήματα εξαιτίας αυτής της απεργίας παρά για τους πιλότους τους», δήλωσε ο Στράτον.

Ανησυχώντας για την επιδείνωση της διαμάχης, η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε την επανάληψη των συζητήσεων. «Τα συνδικάτα και η ΒΑ οφείλουν να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μια λύση. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,273LikesΚάντε Like
88,571 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ