Η Σαντορίνη στους καλύτερους προορισμούς οινοτουρισμού στον κόσμο!

Η Σαντορίνη κερδίζει συνεχώς πολλές σημαντικές διακρίσεις, όπως ότι αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για το 2019! Αυτή τη φορά βρέθηκε στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς οινοτουρισμού στον κόσμο που ανέδειξε η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com.

Οι προορισμοί αναδείχθηκαν βάσει κριτικών από ταξιδιώτες με ενδιαφέρον για το κρασί που έχουν επισκεφθεί τους προορισμούς αυτούς.

Η booking αναφέρει στο άρθρο της: “Το ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής κρασιού με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, κάνουν το ελληνικό νησί να ξεχωρίζει για τα κρασιά του. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά της, η Σαντορίνη έχει καταφέρει να πάρει μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς οινοτουρισμού στον κόσμο. Σε συνδυασμό με το λευκό και γαλάζιο χρωματισμό των σπιτιών της, αποτελεί εντυπωσιακό προορισμό για τους λάτρεις του κρασιού. Το νησί είναι γνωστό για τις λευκές ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Ασύρτικο.”

Επίσης, για όσους θέλουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από το κρασί στη Σαντορίνη, προτείνεται η διαμονή στο Ampelonas Apartments.

Οι καλύτεροι προορισμοί οινοτουρισμού:

Domaine du Burignon – Saint-Saphorin, Ελβετία

Domaine du Burignon – Saint-Saphorin, Ελβετία

Yedi Bilgeler Vineyards – Agean Region, Τουρκία

Yedi Bilgeler Vineyards – Agean Region, Τουρκία

Le Pavillon Villemaurine – Saint-Émilion, Γαλλία

Le Pavillon Villemaurine, Saint Emilion, Γαλλία

Locanda Marchesi Alfieri – San Martino Alfieri, Ιταλία

Locanda Marchesi Alfieri – San Martino Alfieri, Ιταλία

Quinta do Vallado – Peso da Régua, Πορτογαλία

Peso da Régua, Πορτογαλία

Φωτογραφίες: Booking.com

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ