Καταρράκτης στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης

Ο υψηλότερος καταρράκτης κλειστού χώρου στον κόσμο, θα βρίσκεται στον αερολιμένα Jewel Changi Airport στη Σιγκαπούρη, που εγκαινιάζεται στις 17 Απριλίου.

Το ύψους 40 μέτρων «Rain Vortex» επιτρέπει στο νερό να πέφτει από έναν «οφθαλμό» στον υάλινο θόλο του κτηρίου το οποίο έχει σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Safdie Architects. Ο Buro Harold είναι ο μηχανικός της οροφής από γυαλί και ατσάλι, ενώ ο Peter Walker και το γραφείο Partners Landscape Architects σχεδίασαν το εσωτερικό δάσος με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες.

Καταρράκτης στο Jewel Changi Airport

Οι καταιγίδες είναι συχνές στη Σιγκαπούρη και, κατά συνέπεια, το «Rain Vortex» έχει σχεδιαστεί να διοχετεύει το νερό της βροχής με ρυθμό 10.000 γαλόνια το λεπτό. Η ροή του νερού θα δροσίζει τον αέρα κάτω από τον θόλο και οι ποσότητες νερού που θα συλλέγονται θα επαναχρησιμοποιούνται στο κτήριο.

Διαβάστε ακόμα:  Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κάποιος

Τη νύχτα, ένα 360 μοιρών show με το όνομα «Ήχος και Φως» θα προβάλλεται πάνω στο «Rain Vortex». Το νέο κτήριο είναι συνδεδεμένο με το δημόσιο δίκτυο μεταφορών της Σιγκαπούρης και, με πεζογέφυρες, με τα terminals 1, 2 και 3 του αερολιμένα. Εκτός από πύλη του αερολιμένα, τα εγκιβωτισμένα σε γυαλί 134.000 τετραγωνικά μέτρα του, θα στεγάζουν προορισμό για αγορές και διασκέδαση.

Καταρράκτης στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης το βράδυ

Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αεροδρόμιο Changi είναι εντυπωσιακό. Εσωτερικοί κήποι, κινηματογράφοι, πισίνα… πρόκειται για ένα αεροδρόμιο που δεν σε πειράζει καθόλου αν καθυστερήσει η πτήση σου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως αναμένεται να είναι:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ
Φωτο: Jewel Changi Airport

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ