ryanair αγορά νέα αεροσκάφη

Η τρέχουσα παγκόσμια διάδοση του νέου κορονοϊού, έχει δημιουργήσει μεγάλο άγχος σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, οι οποίοι και αναζητούν συμβουλές για την προστασία τους.

Ο νέος κορονοϊός είναι μια ευκαιρία να μάθουν, να θυμούνται και, πάνω απ ‘όλα, να εφαρμόζουν οι ταξιδιώτες, αλλά και όλος ο κόσμος, ορισμένους κανόνες υγιεινής για την αποφυγή ασθενειών και εξάπλωσης λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος.

Αποφύγετε τη μόλυνση από κορονοϊό με αυτές τις απλές συνήθειες υγιεινής

Το συχνό και κατάλληλο πλύσιμο των χεριών, ο βήχας και το φτέρνισμα χρησιμοποιώντας ένα μαντήλι μίας χρήσης μπροστά από το στόμα και τη μύτη, το οποίο στη συνέχεια το πετάτε ή στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας τον αγκώνα σας (και όχι στην παλάμη σας), είναι τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνετε τα οποία προστατεύουν εσάς και τους γύρω σας από ασθένειες που μεταδίδονται από σταγονίδια από το αναπνευστικό σύστημα.

Αφού σας είχαμε αναλύσει πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός στο αεροπλάνο και πού είναι πιο ασφαλές να καθίσετε, τώρα σας παραθέτουμε τις συμβουλές για να προστατευθείτε, σύμφωνα με το Elite Medical Tourism.

Προστασία από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο

Κορονοϊός και ταξίδι tips

Τρεις είναι οι παράγοντες στους οποίους μπορείτε να επέμβετε ως επιβάτες σε ένα αεροπορικό ταξίδι, για την προστασία σας.

 1. Περιορισμός των μετακινήσεων μέσα στο αεροπλάνο: Πολλοί επιβάτες συνηθίζουν για διάφορους λόγους (τουαλέτα, ξεμούδιασμα κλπ.) να μετακινούνται από τη θέση τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεστε σε επαφή με άλλους επιβάτες που μπορεί να είναι φορείς ή να νοσούν. Όσο λιγότερες μετακινήσεις τόσο το καλύτερο.
 2. Διαλέξτε τη θέση σας: Έρευνα έχει δείξει ότι οι «ασφαλέστερες» θέσεις είναι αυτές των καθισμάτων που είναι στα παράθυρα, σε αντίθεση με αυτά που βρίσκονται στο διάδρομο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα οι επιβάτες των καθισμάτων των παραθύρων έχουν κατά μέσο όρο 12 λιγότερες «στενές» επαφές με άλλους επιβάτες σε σχέση με αυτούς που κάθονται στο διάδρομο.
 3. Καθαρισμός, ή «απολύμανση» του χώρου μας: Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να έχετε προνοήσει πριν το αεροπορικό σας ταξίδι να έχετε προμηθευτεί απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν οινόπνευμα. Ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό υγρό είναι επίσης χρήσιμο.

Συμβουλές για τους επιβάτες των αεροπλάνων

Η χρήση μιας απλής μάσκας είναι το πρώτο και το πιο απλό που θα σκεφτεί κάποιος, αλλά αρκεί μόνο αυτό; Ακολουθείστε μερικές ακόμα απλές συμβουλές για την προστασία σας από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο.

 • Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν, η θέση σας να είναι στο παράθυρο.
 • Επιλέξτε, αν είναι δυνατόν η θέση σας να μην είναι δίπλα στις τουαλέτες, καθώς είναι ένα σημείο που επισκέπτονται πολλοί επιβάτες.
 • Χρησιμοποιείστε απολυμαντικά μαντηλάκια μόλις καθίσετε στη θέση σας για να για να καθαρίσετε το τραπεζάκι του καθίσματός σας, τα χερούλια του (υποβραχιόνιο) την επιφάνεια του «τοίχου» και το τζάμι σας, τη ζώνη ασφαλείας σας και την αγκράφα της.
 • Αφού καθίσετε, απολυμάνετε τα χέρια σας με τα ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια για να αποφύγετε τη μετάδοση από τόσες επιφάνειες με τις οποίες έχετε αναπόφευκτα έρθει σε επαφή (ντουλάπι πάνω από τη θέση σας, καθίσματα κλπ).
 • Ανοίξτε τον προσωπικό αεραγωγό του καθίσματος σας, που βρίσκεται στην οροφή και ρυθμίστε τον προς το πρόσωπό σας. Η συνεχής ροή αέρα δημιουργεί ένα μικρό «αόρατο» τείχος που περιορίζει, έστω και λίγο, τη μετάδοση του εκπνεόμενου αέρα από τους άλλους επιβάτες.
 • Περιορίστε τις μετακινήσεις εντός του αεροπλάνου. Γι’ αυτό το λόγο , φροντίστε να έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα του αεροδρομίου πριν την πτήση, να έχετε πάρει από το σακίδιο σας ό,τι μπορεί να σας είναι χρήσιμο πριν καθίσετε στο κάθισμά σας, να χρησιμοποιήσετε anti-DVT τεχνικές για καθήμενους για να μην χρειαστεί να σηκωθείτε για να ξεμουδιάσετε.
 • Αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας. Πιθανές πύλες εισόδου των μικροβίων στο σώμα σας είναι το στόμα, η μύτη και τα μάτια.
 • Μην χρησιμοποιείτε τα περιοδικά του αεροπλάνου που βρίσκονται στη θήκη του καθίσματος σας. Πιθανώς να τα έχουν πιάσει δεκάδες χέρια προηγούμενων επιβατών. Για να περάσει η ώρα σας ευχάριστα , φροντίστε να έχετε φέρει δικά σας περιοδικά ή το δικό σας tablet για να δείτε μια ταινία, να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε ένα e-book ή να δείτε ένα e-περιοδικό.
 • Αμέσως μετά την προσγείωση, μην βιαστείτε να σηκωθείτε στο διάδρομο για την αποχώρηση σας. Συνήθως περνούν αρκετά λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιβάτες και δεν θέλετε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεστε σε «στενή επαφή» με άλλους επιβάτες και πιθανούς φορείς μιας λοίμωξης.
Διαβάστε ακόμα:  10 συμβουλές από τον Τάσο Δούση για να μην την πατήσετε στην κράτηση ξενοδοχείου!

Με αυτές τις απλές διαδικασίες , με γνώση και λίγη προσοχή , το ταξίδι σας με το αεροπλάνο μπορεί να γίνει ασφαλέστερο, πιο ευχάριστο και κυρίως πιο υγιεινό.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ