Το διάφανο μπλε της θάλασσας μπλέκεται με το έντονο πράσινο των βουνών και συνθέτουν ένα κομμάτι παραδείσου.

Η Μπόρα Μπόρα ανήκει στην Γαλλική Πολυνησία, βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό και περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο.

Το εξωτικό νησί είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και έχει δύο κορυφές, το ορός Παχία και το όρος Οτεμάνου, το ψηλότερο με ύψος 727 μέτρων.

Οι επιβλητικές ηφαιστειογενείς κορυφές, οι ολόλευκες παραλίες, η τροπική βλάστηση και η εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα είναι μερικοί από τους λόγους που η Μπόρα Μπόρα αποτελεί το διασημότερο νησί του Ειρηνικού.

Η Βαϊτάπε αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη και το λιμάνι του νησιού ενώ επιβάλλεται να μείνετε ή τουλάχιστον να επισκεφθείτε τα μπανγκαλόου που είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα. Στο δάπεδό τους από διαφανές ειδικό πλεξιγκλάς μπορείτε να θαυμάσετε τα χρώματα των νερών της και τον πλούσιο υδάτινο κόσμο.

Από το λιμάνι της Βαϊτάπε πραγματοποιούνται ημερήσιες κρουαζιέρες στα διάφορα μικρά νησάκια που βρίσκονται στη λιμνοθάλασσα της Μπόρα Μπόρα.

Τα ζεστά διάφανα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις με τα πολύχρωμα τροπικά ψάρια και τους κοραλλιογενείς υφάλους να γοητεύουν τον ταξιδιώτη. Οι πιο τολμηροί μπορούν να επιδοθούν στο τάισμα καρχαρία στην άκρη του κοραλλιογενούς υφάλου, που περιβάλει τα νησιά.

Διαβάστε ακόμα:
8 «θαύματα» της Μεσογείου που όλοι πρέπει να δουν - 3 από αυτά στην Ελλάδα

Δοκιμάστε τις πολυνησιακές γαστρονομικές νοστιμιές και απολαύστε τον Tamure, τον φημισμένο ερωτικό χορό, με τη συνοδεία τυμπάνων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Le Heiva.

Μπόρα Μπόρα / Γαλλική Πολυνησία

 

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φράγκο γαλλικού Ειρηνικού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 119 Φράγκο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Ταϊτή με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού και Λος Άντζελες είναι 30 ώρες από την Αθήνα και 33 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Παρισιού και Λος Άντζελες. Στη συνέχεια φτάνετε στη Μπόρα Μπόρα με πτήση από τη Ταϊτή διάρκειας 50 λεπτών.ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

Αυτή η κοπέλα έφτασε με ωτοστόπ από το Ζάγκρεμπ, στα Μπόρα Μπόρα (Photos)

ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο!!!(photo)

ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

Έχουν ξετρελαθεί! Ελληνικό νησί στους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου σύμφωνα με Airbnb και Pinterest (Photos)

ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

πηγή:newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ