Ταξιδεύετε σε ξένη χώρα και δεν ξέρετε τη γλώσσα; Διαβάστε πώς θα το αντιμετωπίσετε

Το γεγονός ότι μπορεί να μην γνωρίζετε την γλώσσα της ξένης χώρας που ταξιδεύετε, πολλές φορές μπορεί να αποβεί και αποτρεπτικό για το συγκεκριμένο ταξίδι. Ωστόσο, εμείς σας έχουμε τα tips για να το αντιμετωπίσετε!

- Advertisement -

Εδώ μπορείτε να βρείτε και τις βασικές φράσεις που πρέπει να γνωρίζετε σε κάθε γλώσσα, όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό!

Μάθετε τα βασικά

Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε προετοιμασμένοι, έχοντας μάθει από πριν, τουλάχιστον, κάποιες βασικές εκφράσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη συνεννόησή σας με τους ντόπιους και έτσι θα κάνουν τη διαμονή σας στον προορισμό που βρίσκεστε ευκολότερη.

Έχετε τις βασικές λεπτομέρειες μαζί σας

Μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε ή να σημειώσετε κάπου την διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και το όνομα του υπεύθυνου από το ξενοδοχείο σας, σε περίπτωση που δεν μπορείτε με κανέναν τρόπο να συνεννοηθείτε και να πάρετε τις κατευθύνσεις που χρειάζεστε από τους ντόπιους.

Κατεβάστε την απαραίτητη εφαρμογή μετάφρασης

Φροντίστε να έχετε στο κινητό ή το tablet σας μία ειδική εφαρμογή για μεταφράσεις, έτσι ώστε να μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρείτε την λέξη που ψάχνετε. Οι πιο ρομαντικοί, βέβαια, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα λεξικό.

Εφαρμογή μετάφρασης

Προσλάβετε ξεναγό

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να προσλάβετε έναν ξεναγό έτσι ώστε και να νιώθετε πιο άνετα, αλλά και να καταλαβαίνετε τα πάντα στη γλώσσα της επιλογής σας φυσικά. Τα νοήματα αποδεικνύονται πολύ βοηθητικά. Πρόκειται, στην ουσία, για μία “διεθνή γλώσσα” η οποία τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πολύ βοηθητική.

Να είστε πάντα φιλικοί και ευγενικοί

Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά περίεργο, ωστόσο, αν μοιάζετε αρκετά φιλικός και ευγενικός έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας βοηθήσουν. Ακόμη κι αν δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα. Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο για αρχή είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας.

Έχετε μαζί σας έναν χάρτη της περιοχής

Ακόμη κι αν δεν μιλάτε την τοπική γλώσσα, ένας χάρτης μπορεί να σας βοηθήσει στην επικοινωνία σας με τους ντόπιους, καθώς σίγουρα μπορείτε να δείξετε πού θέλετε να πάτε και έτσι να σας δείξουν, επίσης, ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσετε. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι ένας χάρτης πάντα είναι απαραίτητος σε ένα ταξίδι.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ