Ενημερώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2021, 15:39

Η Θεσσαλία αποτελεί έναν προορισµό µοναδικό και χαρακτηρίζεται ως η “βασίλισσα” του εναλλακτικού τουρισμού! Ένας τόπος προικισµένος µε αναρίθµητες φυσικές οµορφιές και µε ένα µνηµείο απαράµιλλου γεωφυσικού κάλλους και παγκόσµιας φήµης.

Συνδυάζοντας µοναδικά τα καταπράσινα τοπία του Θεσσαλικού κάµπου, τις µοναδικές παραλίες του Παγασητικού κόλπου και του Αιγαίου Πελάγους, τους διάσηµους ορεινούς προορισµούς, τα βυζαντινά µοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τις όμορφες πόλεις, η Θεσσαλία είναι ένας προορισµός που δεν παύει να µας µαγεύει µε την απλότητα και την φυσική οµορφιά της.

Εδώ συγκεντρώσαµε 5 (επιπλέον) κορυφαίους λόγους για να την εντάξετε άμεσα στην ταξιδιωτική σας ατζέντα!

Τα must do της Θεσσαλίας

1. Επίσκεψη στα Μετέωρα

Η επίσκεψη σε έναν από τους σηµαντικότερους θρησκευτικούς χώρους της Ελλάδας, τα Μετέωρα. Με την εµβληµατική πετρόχτιστη αρχιτεκτονική και την εντυπωσιακή τους θέα αποτελούν ένα µοναδικό σε οµορφιά γεωλογικό φαινόµενο και ένα κορυφαίο µνηµείο της Ορθοδοξίας, καταλαµβάνοντας δικαίως µια θέση στον κατάλογο των Μνηµείων Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO. O επισκέπτης νιώθει πως αγγίζει πραγµατικά τον ουρανό, καθώς το µέρος αποπνέει µια ιδιαίτερη ενέργεια που καθηλώνει όποιον τα επισκεφθεί.

Μετέωρα

2. Eκδροµή στη Λίµνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα ενδείκνυται για στιγµές περιπέτειας και δράσης, ευεξίας και αναζωογόνησης! Για τους λάτρεις της περιπέτειας, µπορείτε να επιδοθείτε σε µία πληθώρα δραστηριοτήτων όπως ιππασία, τοξοβολία, υδροποδήλατα, κανό καγιάκ, ποδηλασία αλλά και πεζοπορία! Ελάτε για μια απόδραση στην πιο εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη της Ελλάδας!

Λίμνη Πλαστήρα

3. Απόδραση στο όμορφο Περτούλι και στο χιονοδροµικό του κέντρο

Είτε είστε λάτρης του σκι, είτε απλά θέλετε ένα mini winter break, τα χιονοδροµικά κέντρα του νοµού δε θα σας απογοητεύσουν. Το χιονοδροµικό κέντρο στο Περτούλι αποτελείται από διαφόρων επιπέδων πίστες, για αρχάριους και προχωρηµένους σκιερ αλλά και πίστες snowboard, ενώ το Χιονοδροµικό κέντρο Αγράφων διαθέτει ένα µαγευτικό καταφύγιο.

Περτούλι
Περτούλι

4. Μοναδικές στιγμές στα Τρίκαλα

Mια γνωριµία µε τα Τρίκαλα, µια ανάσα µόλις από τα µαγευτικά Μετέωρα, την κοσµοπολίτισσα Ελάτη και το χιονοδροµικό κέντρο Περτουλίου. Μια πόλη γεµάτη εκπλήξεις, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου! Γνωρίστε τα τα πανέμορφα ορεινά χωριά των Τρικάλων μέσα από ένα μοναδικό Road Trip!

Ληθαίος ποταμός, Τρίκαλα
Ο Ληθαίος ποταμός

5. Γνωριμία με το Πήλιο

Το πανέµορφο, γραφικό και χιλιοφωτογραφηµένο Πήλιο, έναν τόπο που θέλουµε να επισκεπτόµαστε με τα υπέροχα, πανέμορφα χωριά! Λιθόστρωτα καλντερίµια, µικρά γεφυράκια και φηµισµένα αρχοντικά, που διατηρούν την αίγλη µιας άλλης εποχής. Ένα µέρος για να επιστρέφουµε κάθε εποχή του χρόνου, για να απολαµβάνουµε αυθεντική, ζεστή φιλοξενία, την πλούσια τοπική γαστρονοµία και την τοπική παράδοση που είναι έκδηλη σε κάθε γωνιά του τόπου! Must η επίσκεψη στην Μακρινίτσα και την Τσαγκαράδα, και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, ένα σηµαντικό αξιοθέατο του χωριού.

Μακρινίτσα
Μακρινίτσα Πηλίου

Πηγή: Icons Travellers

Δείτε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ