Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
37.6 C
Athens
ΑρχικήΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια για εξαιρετικό φαγητό!

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια για εξαιρετικό φαγητό!

Τη Θεσσαλονίκη, τη γνωρίζουμε, την αγαπάμε και την επισκεπτόμαστε συχνά… Εδώ σας προτείνουμε μια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια για εξαιρετικό φαγητό και για όλα τα γούστα και… βαλάντια!

Duck private cheffing

Το κρυµµένο countrystyle σκηνικό του, στη βιοµηχανική περιοχή της Πυλαίας, πρωτοστατεί στη γαστρονοµική σκηνή της πόλης, µε σήµα κατατεθέν τη farm to table φιλοσοφία. H open air κουζίνα µε πρωταγωνίστρια την οικοδέσποινα και chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη κλέβει τα βλέµµατα. Εκεί µαζί µε το team της ετοιµάζει a la minute σπιτικές συνταγές µέσα από µια σύγχρονη µατιά, βασισµένες στα ζαρζαβατικά και τα µυρωδικά από τον κηπάκο τους! BEST OF η οινική λίστα µε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Tip: Ενδείκνυται η κράτηση. 

- Advertisement -

Info:
Καθηµερινά (εκτός Δευτέρας) 13:30-23:00 & Κυρ.13:30-18:00.
Χάλκης 3, Πατριαρχικό Πυλαίας, Τ. 2315 519333, Κιν. 6938 757570
FB: Duck Private Cheffing

Clochard

Mε πάνω από 4 δεκαετίες να πρωτοστατεί στην εστιατορική σκηνή της πόλης, το Clochard, µε διεθνείς διακρίσεις, αποτελεί σηµείο αναφοράς για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονοµίας. Σε έναν σικ, ευρωπαικών προδιαγραφών χώρο, αυτό που πρωταγωνιστεί είναι το µενού του. Προσεγγίζοντας τη σύγχρονη ελληνική αστική κουζίνα µε µια ευρηµατικότητα και γαλλικές επιρροές, εκδηλώνει την εµµονή του στις καθαρές γεύσεις που εγγυώνται οι φρέσκες πρώτες ύλες και οι αυθεντικές συνταγές. BEST OF η ενηµερωµένη οινική λίστα µε άξιους εκπροσώπους του ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα.

Info:
Καθηµερινά 13:00 – 00:00 (Κυρ. 13:00 – 19:00)
Πρ. Κοροµηλά 4, Τ. 2310 239805
FB: Clochard, Site: www.clochard.gr

Grada Nuevo

Γαστρονοµικό must από το 1994 για τους λάτρεις της εκλεκτής ψαροφαγίας! Ο ultra chic χώρος του προσφέρει ένα ταξίδι στις γεύσεις του… βυθού µέσα από ένα εµπνευσµένο εποχικό µενού µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας µε έµφαση στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς να λείπουν premium προτάσεις σε κρέας.

Από τη µια η εξειδίκευση και η καθαρότητα των συνταγών κι από την άλλη οι εξαιρετικές παρασκευές σε συνδυασµό µε την άριστη πρώτη ύλη, το έχουν εκτοξεύσει στην κορυφή των επιλογών! ΒEST OF η καλοδιαβασµένη οινική λίστα µε πάνω από 130 ετικέτες κυρίως ελληνικού αµπελώνα! NΕW Οι τρεις πλήρως εξοπλισµένες αίθουσες που προσφέρονται στους πελάτες για εταιρικά events και meetings

Info:
Καθηµερινά 13:00-01:00
Καλαποθάκη 4, Τ. 2310 271074, www.gradanuevo.gr

Enfant Gâté

Ο εµβληµατικός του χώρος στο Τελλόγλειο Ίδρυµα ασπάζεται τη φιλοσοφία του all day έχοντας να επιδείξει ένα σοφιστικέ σκηνικό µε homey ατµόσφαιρα και family friendly χαρακτήρα. Στις ζεστές γωνιές του, Θεσσαλονικείς και επισκέπτες, απολαµβάνουν από καφέ, µέχρι εκλεπτυσµένα πιάτα ελληνικής κουζίνας βασισµένα σε παραδοσιακά προϊόντα µικρών παραγωγών. ΒEST OF η εξίσου καλοδοµηµένη λίστα µε ετικέτες µικρών οινοποιείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Info

Καθηµερινά 11:00-23:00 (Παρ. & Σάβ έως 00:00).
Αγίου Δηµητρίου 159Α, Τ.  2310 247307  ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe

Lusitania

Mε ιστορία πολλών χρόνων, το φηµισµένο εστιατόριο του Πανοράµατος έκανε δυναµική επάνοδο στη γαστρονοµική σκηνή της πόλης, πρεσβεύοντας το concept ενός αυθεντικού bar-restaurant. O αριστοκρατικός και ταυτόχρονα οικείος χώρος του στην ήσυχη περιοχή της Πυλαίας συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για wine tasting, αλλά κι ένα µενού δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας που υπογράφει ο Chef Γιώργος Ξάφης, βασισµένο σε εξαιρετικές πρώτες ύλες. Την τιµητική τους έχουν τα signature cocktails.

BEST OF η οινική λίστα µε πάνω από 80 ετικέτες ελληνικού αµπελώνα! Σε ξεχωριστό χώρο φιλοξενεί κοινωνικές και επαγγελµατικές εκδηλώσεις.

Info

Καθηµερινά από 08:00. Από τις 19:00 & Κυρ. από τις 14:00 η κουζίνα.
Αλλατίνη 11, Πυλαία, Πυλαία, Τ. +30 2310 323249 e-mail: [email protected]
Lusitania Bar Restaurant

Mamalouka

Μια από τις πιο φρέσκιες αφίξεις της χρονιάς, το “Μαµαλούκα”, εδραιώθηκε στις συνήθειες της πόλης. Ένα ταξίδι στο θαυµαστό σύµπαν της ελληνικής φιλοξενίας. Ένα σύγχρονο εστιατόριο και καφενείο που αγαπά τις µαγειρικές παραδόσεις, τις µουσικές και τις αγαπηµένες συνήθειες του τόπου και τις ερµηνεύει µε το δικό του µοναδικό τρόπο. Αυτό είναι το “Μαµαλούκα”.

Ένα επιτυχηµένο πάντρεµα διαθέσεων, εµπνεύσεων και απολαυστικών υλικών. Ένας χώρος ανεπιτήδευτος κι απλός, όπου το τραπέζι στρώνεται µε του κόσµου τα καλά, προκαλώντας µια αστείρευτη όρεξη για ζωή. Ένα σταυροδρόµι γεύσεων, ανθρώπων κι εµπειριών, που δίνει “ψυχή” στις µέρες και τις νύχτες µας, σερβίροντας πάνω από όλα φαγητό για την ψυχή.

Info

Ίωνος Δραγούµη 3, πλατεια ελευθεριασ, Τ. 2310 555223  mamalouca.gr

Tzaki Ho

Κρύβεται στην αγκαλιά του Χορτιάτη σε country dining λογική που τιµά δεόντως την κρεοφαγία. Το «Tzaki Ηο», (µετεξέλιξη του Τζάκι από το 1972) µε φόντο ένα new age tavern σκηνικό γύρω από το πελώριο τζάκι, αποπνέει έντονα ατµόσφαιρα Γαλλικής εξοχής.

Οι σιελογόνοι αδένες των ορκισµένων θαµώνων ζαλίζονται… από τα πληθωρικά κρεατικά µε έµφαση στο µοσχάρι από µικρές φάρµες της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ειδικές κοπές! BEST OF το µενού του που αναβιώνει και νοσταλγικές Μακεδονικές συνταγές. 

Info

Καθηµερινά 13:00-23:00 (η κουζίνα), Παρ. έως 00:00, Σάβ. 12:00-00:00, Κυρ. 12:00-23:00.
Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, Τ. +30 2310 349266  Tzaki ‘Ho • Country Eating 

Canteen

Από τα πλέον δηµοφιλή all day restaurant του κέντρου, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την πρωτοπορία του, αφού ήταν το πρώτο που σύστησε το brunch στην πόλη και µάλιστα µε 8 άκρως λαχταριστές εκδοχές! Τον πήχη ψηλά κρατά και το µενού του µε προτάσεις µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας βασισµένες σε ευφάνταστους συνδυασµούς και σύγχρονες τεχνικές που υπόσχονται αξέχαστες γευστικές συγκινήσεις!

BEST OF η εξειδίκευση στα prime steaks και η εµπλουτισµένη winelist µε 120 ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα, εκ των οποίων οι 70 by the glass!

Info

Καθηµερινά 10:00-02:00 (έως 18:00 το brunch, 13:00-01:00 lunch-dinner)
Δηµ. Γούναρη 7, T. +30 2310 228520  Canteen

Les Zazous

Tο δηµοφιλές hot spot της Καλαµαριάς, ξεχωρίζει εδώ και 11 χρόνια µε τον κοσµοπολίτικο αέρα και την προνοµιακή του τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Τον χειµώνα το τζάκι και το παρεΐστικο bar µονοπωλούν το ενδιαφέρον, ενώ όσο καλοκαιριάζει, η θαλασσινή αύρα καθιστά τον open air χώρο του ιδανικό προορισµό για τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα και τις ζεστές νύχτες! 

Οι αρωµατικοί καφέδες, το εκλεπτυσµένο µενού µεσογειακής κουζίνας µε fusion πινελιές, η cocktail list του, τα party vibes και οι στιλάτοι θαµώνες του, σε συνδυασµό µε την ακαταµάχητη seaview, δίνουν την απάντηση γιατί αποτελεί σταθερή αξία! BEST OF η εξειδίκευση σε ειδικές κοπές κρεάτων!

Info:
Καθηµερινά από τις 10:00. Βrunch µέχρι τις 18:00.
Καλαμαριά, Τ. 2310 420600
FB: LES ZAZOUS

Aelios Petra

Αν και µόλις 16 χλµ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τόσο µακριά από τους θορύβους της… Στις εγκαταστάσεις του κτήµατος Παλίτζια στον κατάφυτο Χορτιάτη, ο επιβλητικός χώρος του Aelios Petra θυµίζει σαλέ Ελβετικών Άλπεων! Πέτρα, ξύλο, ατµοσφαιρικός φωτισµός, µοναστηριακά τραπέζια, παρείστικες ροτόντες και πελώρια παράθυρα και βεράντες που χαίρουν µαγευτικής θέας από το δάσος, µέχρι τον Θερµαϊκό, συνθέτουν έναν all day προορισµό. 

Σε ανοιχτό διάλογο βρίσκεται το µενού δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας προσηλωµένο σε εξαιρετικές πρώτες ύλες και λαχανικά από τον κήπο του, ενώ τον πήχη ψηλά κρατά και η winelist µε ετικέτες ελληνικού αµπελώνα. ΒEST OF  η τοποθεσία του που το καθιστά µοναδικό καταφύγιο για χειµερινές και καλοκαιρινές mini αποδράσεις!

Info:

Τετ.-Παρ. 13:00-00:00, Σαβ. 10:00-13:00, Κυρ. 10:00-23:00.
Β Πάροδος Ανεµόµυλων, Χορτιάτης, T.+30 2310 358880, www.aeliospetra.gr Κτήµα Παλίτζια

Κιούπια

Η προσήλωση στην αυθεντική ελληνική κουζίνα ξυπνά µνήµες από την κουζίνα της µαµάς και τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια! Παραδοσιακές συνταγές βασισµένες σε οικείες γεύσεις και αγνές πρώτες ύλες, εκτελεσµένες µε µια φρέσκια µατιά απαρτίζουν ένα µενού πλούσιο σε µαγειρευτά, ενώ δεν λείπουν πληθωρικές σπεσιαλιτέ κρεατικών και θαλασσινών! 

Όλα αυτά µε φόντο ένα ζεστό, παρεΐστικο σκηνικό στη γραφική γειτονιά των Λαδάδικων. Έτσι εξηγείται γιατί τα Κιούπια, µε οικοδεσπότες τη Φιλιώ και τον Γιάννη Λουµάκο, έχουν ορκισµένους θαµώνες εδώ και σχεδόν 30 χρόνια! ΒEST OF τα lives κάθε βράδυ (από τις 20:00) µε αγαπηµένες ελληνικές επιτυχίες!  

Info:
Καθηµερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα)
Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα, Τ. 2310 553239
FB: Κιούπια Λαδάδικα, Site: www.kioupia.gr

Το Μανιτάρι

Αν και στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου στην Καλαμαριά, το Μανιτάρι έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην πόλη και έχει γίνει σημείο αναφοράς. Στον ανανεωμένο urban chic χώρο του, θα απολαύσετε ένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας πολλών αξιώσεων που υπογράφει ο γνωστός chef Δημήτρη Παμπόρης. Η εποχική κάρτα είναι αποτέλεσμα mix & match των premium πρώτων υλών από διάφορες περιοχές της χώρας και καταλήγουν σε γευστικότατα και ευφάνταστα πιάτα. Εξίσου εκλεκτή και η wine list.

Το Μανιτάρι, Θεσσαλονίκη

Info:
Καθημερινά 13:00 – 00:00 (η κουζίνα)
Θεμ. Σοφούλη 57 (Εμπορικό Κέντρο), Καλαμαριά, Τ. 2310 415289, Το Μανιτάρι Restaurant

Kazika De Malta

Στην ανερχόμενη πιάτσα των Άνω Λαδάδικων, το ατμοσφαιρικό Kazika de Malta, ένα hidden spot που όμως έγινε all day & food destination γιατί είναι μια ιδιαίτερη, πολύ προσεγμένη πρόταση τόσο στις all day επιλογές, όσο και στο comfort fine dining, συστήνοντας ένα διαφορετικό concept στο κοινό της πόλης.

Το αριστοκρατικό κτήριο που στεγάζεται, είναι ιδιαίτερα επιβλητικό, ευρωπαϊκού στυλ, πολύ κομψό με στοιχεία εποχής γεγονός που αποδεικνύεται από τα έπιπλα και το design μέχρι την κάθε λεπτομέρεια, καθώς είναι όλα μοναδικά κομμάτια επιλεγμένα ένα προς ένα ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Kazika.

Από το πρωί πηγαίνουμε για εξαιρετικό καφέ, λαχταριστό πρωινό και brunch όπως αργότερα για lunch & dinner. Το menu προσανατολίζεται στην διεθνή κουζίνα, είναι value for money με έμφαση στις χειροποίητες παρασκευές και την ολόφρεσκη πρώτη ύλη η οποία αναδεικνύεται άριστα μέσα από τις τεχνικές και τους συνδυασμούς των γεύσεων, ενώ περιλαμβάνει και vegetarian και vegan πιάτα.

Μια λίστα κρασιών ιδανικά ταιριασμένη με το μενού κυρίως ελληνικού αμπελώνα αλλά και ποτό από μια τεράστια γκάμα με πολλές premium ετικέτες, ολοκληρώνουν το δείπνο μας με τον καλύτερο τρόπο. Όλη αυτή την γευστική εμπειρία συνοδεύουν εξαιρετικά τα lives από jazz μουσική και βραδιές πιάνου μέχρι έντεχνο τραγούδι!

Kazika de Malta,  Θεσσαλονίκη

Info:
Διαμαντή Ολυμπίου 16, Θεσσαλονίκη, T. 2310 525333, Kazika de Malta

Ακαδημία

Σε δεσπόζουσα θέση στην πολύβουη πλατεία Εμπορίου, η «Ακαδημία» προσφέρει µια µοναδική γαστρονοµική εµπειρία σε έναν ιδιαίτερο χώρο διακοσμημένο με έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών. Το μενου του αποτελείται από μια μικρή και εµπνευσµένη κάρτα, µε βάση τις παραδοσιακές συνταγές αποδοσμένες με σύγχρονο τρόπο και συνδυασμό από φρέσκες πρώτες ύλες. Highlight το µυσταγωγικό κελάρι στο υπόγειο, µε µια κάβα που αριθµεί πάνω από 300 ετικέτες κυρίως ελληνικού αµπελώνα.

Ακαδημία, Θεσσαλονίκη

Info:
Καθηµερινά, εκτός Δευτέρας, 13:00-01:00
Αγίου Μηνά 3, Άνω Λαδάδικα, Τ. 2310 521803, Akadimia restaurant (Ακαδημία restaurant)

Πηγή: Best in Travel Thessaloniki 2020

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Διαβάστε και κατεβάστε εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ τον απόλυτο οδηγό για την Θεσσαλονίκη, Best in Travel Thessaloniki 2020

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,439 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ