Θεσσαλονίκη συνέδρια

Το Kongres Magazine τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στους καλύτερους προορισμούς για συνέδρια για το 2019!

Η νύφη του Θερμαϊκού βρίσκεται στη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για διεξαγωγή συνεδρίων (Meetologues) για το 2019, σύμφωνα με το Kongres Magazine, ένα κορυφαίο περιοδικό για τη συνεδριακή βιομηχανία στην Ευρώπη. Η διάκριση αυτή δίνεται σε προορισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 2000 συμμετέχοντες.

Με σκορ 4,26/5, η Θεσσαλονίκη είναι στην όγδοη θέση της λίστας, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Λιουμπλιάνα, η Χάγη, το Γκρατς, το Ζάγκρεμπ, η Κρακοβία, η Βενετία και η Μπρατισλάβα.

Θεσσαλονίκη Meetologues

“Οι δείκτες της Θεσσαλονίκης που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις συνεδριακές υποδομές πλησίασαν το πέντε, δηλαδή το ανώτερο σκορ, ενώ οι φυσικές και πολιτισμικές πηγές της πόλης, καθώς και οι προωθητικές δραστηριότητες έλαβαν επίσης υψηλή βαθμολογία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης.

“Η επιτυχία αυτή, καθώς και η ραγδαία αύξηση της πόλης στην κατάταξη του ICCA (Διεθνής Ένωση Συνεδρίων και Ημερίδων) το 2018 επιβεβαιώνουν αυτή την πρόοδο”.

Λίγα λόγια για το Meetologue

Το Meetologue συντάσσεται από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού Kongres, και παρουσιάζει κάθε χρόνο νέους και ενδιαφέροντες προορισμούς συναντήσεων σε διεθνείς οργανωτές συνεδρίων. Κάθε προορισμός αξιολογείται με βάση 75 διαφορετικά κριτήρια που επιτρέπουν τη δίκαιη σύγκριση μεταξύ των προορισμών.

Διαβάστε ακόμα:  Έντι Γουίλσον - CEO Ryanair: «Θέλουμε να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διοργανωτές συνεδρίων εκτιμούν την εξειδίκευση, αξία και πρακτικότητα αυτού του οδηγού για την επιλογή των προορισμών όπου θα διεξάγονται τα συνέδρια.

Η Θεσσαλονίκη, ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και με προνομιακή θέση στο Θερμαϊκό Κόλπο, θεωρείται ένας ευχάριστος τόπος συνεδρίων, ενώ το περιοδικό θεωρεί ότι διαθέτει πολύ καλή γαστρονομική σκηνή, κάτι πολύ θετικό για τους συνέδρους όταν διαθέτουν ελεύθερο χρόνο.

Τα περισσότερα μεγάλα γεγονότα της πόλης λαμβάνουν χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό κι Εκθεσιακό Κέντρο. Στο μεταξύ, η προσφορά των ξενοδοχείων της πόλης είναι πλούσια και ιδανική ακόμα και για μικρότερα εταιρικά γεγονότα.

“Ολόκληρη η προσφορά συνεδρίων καθορίζεται από το δραστήριο Γραφείο Συνεδρίων, που παρά τον περιορισμένο του προϋπολογισμό, διατηρεί σταθερή θέση στην κλίμακα του ICCA, με 18 διεθνή συνέδρια το χρόνο”, αναφέρει το περιοδικό.

“Το περασμένο έτος, το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης άγγιξε το ρεκόρ των 28 συνεδρίων, που αποτελεί πρώτης τάξης παράδειγμα για το πώς η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα δυναμική”.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ