Ο όρος Fika είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη Σουηδία και δεν είναι τίποτε άλλο από το διάλειμμα για καφέ και σνακ. Πρόκειται για μία σουηδική παράδοση που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από την δουλειά και να γεμίσουν λίγο τις μπαταρίες τους και να χαλαρώσουν.

Το fika είναι τόσο εδραιωμένο στη Σουηδία, που ακόμα και οι ίδιες οι εταιρείες ή οι προϊστάμενοι προτρέπουν τους εργαζόμενούς τους να κάνουν διάλειμμα για καφέ. Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveller, η πιο συνηθισμένη ώρα για fika είναι στις 11 το πρωί, αλλά το διάλειμμα για καφέ μπορεί να γίνει και άλλες ώρες τις ημέρας.

Ryanair: 100.000 θέσεις από 9.99€ για ταξίδια το Δεκέμβριο

fika

Για τους Σουηδούς, όμως, το fika δεν είναι ένα απλό διάλειμμα για καφέ. Είναι τρόπος ζωής. Είναι ένας τρόπος για να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα, να μιλήσουν με φίλους, να μείνουν λίγο μόνοι και να χαλαρώσουν. Πρόκειται για ένα κομμάτι της κουλτούρας τους, το οποίο θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό.

Ένα ταξίδι που κάνει 18 εκατ. δολάρια!

fika

Ίσως οι Σουηδοί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς, αφού σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από τα Ηνωμένα Έθνη, βρίσκονται μέσα στους δέκα κατοίκους χωρών που είναι πιο ευτυχισμένοι.

πηγή:huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ