road trip

Πολλές φορές το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο στα ταξίδια, ειδικά αν είστε με την οικογένειά σας… Δείτε τι πρέπει να προσέξετε καλά πριν προχωρήσετε σε ενοικίαση αυτοκινήτου!

Οργανώνετε τις διακοπές σας και φτάνετε στο… κρίσιµο θέµα της ενοικίασης αυτοκινήτου; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε και να… τρέµετε µήπως τιναχθεί ο προϋπολόγισµός σας στον αέρα, αρκεί, να επικεντρωθείτε σε κάποια «ευαίσθητα» σηµεία που αφορούν στη µίσθωσή του έτσι ώστε να µη βρεθείτε αντιµέτωποι µε δυσάρεστες εκπλήξεις.

- Advertisement -

Ταξιδεύετε με το ΙΧ; Δείτε και 10 tips για περισσότερο χώρο στο πορτ-παγκάζ!

Κάντε έρευνα

Κάντε καιρό πριν και όχι την τελευταία στιγµή µια καλή έρευνα, αφού όσο πιο νωρίς γίνει η κράτηση τόσο πιο οικονοµική θα είναι και η τιµή στην ενοικίαση του αυτοκινήτου. Πέρα από την έρευνα για την επιλογή αυτοκινήτου και εταιρείας, αν ταξιδέψετε στο εξωτερικό και νοικιάσετε αυτοκίνητο πρέπει να κάνετε και έρευνα για τους νόμους που ισχύουν στην εκάστοτε χώρα.

Προσοχή στην online κράτηση

Επειδή η κράτηση µέσω διαδικτύου είναι από τις πλέον δηµοφιλείς µεθόδους, µιας και από εκεί έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το αυτοκίνητο της αρεσκείας σας στην τιµή που επιθυµείτε, µην παραλείψετε να κάνετε και τηλεφωνικά την επιβεβαίωση ώστε να τσεκάρετε αν το όχηµα είναι διαθέσιµο, αλλά και τους όρους του συµβολαίου ενοικίασης και τον τρόπο πληρωµής του.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στα ταξίδια

Ψάξτε για πακέτα προσφοράς

Να θυµάστε ότι θα έχετε ακόµα καλύτερη τιµή στην ενοικίαση του αυτοκινήτου σε περίπτωση που το θέλετε για πολλές µέρες, γι΄αυτό, άλλωστε, όλες οι µεγάλες εταιρείες διαθέτουν ειδικά πακέτα προσφοράς για πάνω από 5 µέρες.

Προσοχή στην επιλογή εταιρείας ενοικίασης

Μην απευθύνεστε σε µια οποιαδήποτε εταιρεία αλλά µόνο σε εκείνες που διαθέτουν το ειδικό σήµα του ΕΟΤ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου με την Rental Center Crete.

Μεγάλη προσοχή στα έγγραφα που θα κληθείτε να συµπληρώσετε

Μπορεί να φανεί σκέτη αγγαρεία αλλά αν κάνετε το παραµικρό λάθος στα στοιχεία που πρέπει να γράψετε µπορεί να σας βάλει σε µεγάλους µπελάδες. Και ειδικότερα προσοχή στα χαρτιά της ασφάλισης του οχήµατος, γιατί σε περίπτωση ατυχήµατος ανάλογα το είδος της ασφάλειας θα απαλλαγείτε από τυχόν έξοδα και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Να θυµάστε ότι πάντα συµφέρει η µικτή ασφάλεια που σας εξασφαλίζει κάλυψη από τις περισσότερες πιθανές ζηµιές.

Διαβάστε ακόμα:  Ανοιξιάτικες εκδρομές: 3 προορισμοί για ένα υπέροχο city break σε πρώτη ευκαιρία

Επίσης όσον αφορά στα έγγραφα, θυµηθείτε τη θυµοσοφία «να προσέχεις πού βάζεις την υπογραφή σου», ενώ εξίσου προσεκτικοί πρέπει να είστε και µε τα «ψιλά» γράµµατα της σύµβασης, ώστε να είστε απόλυτα σύµφωνοι µε τους όρους που αναγράφει. Φυσικά φροντίστε να πάρετε κι εσείς ένα αντίγραφο.

Όταν η σύµβαση έχει εκδοθεί διαβάστε την ξανά προσεκτικά πριν φύγετε από το γραφείο ενοικίασης γιατί ενδεχοµένως θα ανακαλύψετε χρεώσεις που δεν καταλαβαίνετε και οφείλετε να τις διευκρινίσετε ή ένα ποσό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα γιατί εν αγνοία τους οι υπάλληλοι έχουν συµπεριλάβει προαιρετικές ασφάλειες που δεν χρειάζεστε.

Ταξίδι με αυτοκίνητο - car rental

Τι ισχύει για την άδεια οδήγησης

Για να µη βρεθείτε προ εκπλήξεων να ξέρετε ότι οι εταιρείες ενοικίασης οχηµάτων δίνουν βάρος στην παλαιότητα της άδειας οδήγησης. Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές θέτουν σαν όρο τη συµπλήρωση τουλάχιστον δύο ετών κατοχής του διπλώµατος οδήγησης.

Έλεγχος του αυτοκινήτου

Μόλις πάρετε το αυτοκίνητο ελέγξτε το λεπτοµερώς µέσα-έξω για τυχόν υλικές και µηχανικές βλάβες. Εξίσου σηµαντικό είναι να ζητήσετε από έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να είναι παρών κατά τη διάρκεια της παραλαβής και παράδοσης του οχήµατος. Φωτογραφήστε τις 4 πλευρές του αυτοκινήτου αλλά και τα σηµεία εκείνα όπου θα εντοπίσετε υλικές ζηµιές έτσι ώστε να είστε καλυµµένοι και να τις επισηµάνετε µπροστά στον υπάλληλο της εταιρείας. Επίσης, ελέγξτε προληπτικά τη στάθµη του λαδιού και την πίεση των ελαστικών.

Ακόµα ένα «ευαίσθητο» σηµείο είναι το ντεπόζιτο. Ελέγξτε το από πριν ώστε να δείτε την ποσότητα της βενζίνης και φροντίστε να το παραδώσετε µε το ίδιο ακριβώς καύσιµο, καθώς και να κρατήσετε την απόδειξή σας από το βενζινάδικο!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ