Είναι, σύμφωνα με πολλούς, το ομορφότερο χωριό του νησιού.  Το Κιόνι Ιθάκης διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στους διασημότερους προορισμούς του Ιονίου. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, προς τα ανατολικά.

Χτισμένο αμφιθεατρικά, το Κιόνι Ιθάκης ξεκινά από ψηλά, από την Ράχη και κατηφορίζει αρμονικά προς τη θάλασσα φτάνοντας στο κλειστό, γραφικό λιμανάκι. Μικρά κεραμιδοσκέπαστα σπιτάκια, με όμορφα χρώματα, χτισμένα στην κατάφυτη πλαγιά με κυπαρίσσια και ελιές που φτάνουν ως τη θάλασσα συνθέτουν το πανέμορφο τοπίο… Στενά δρομάκια, πλακόστρωτα, σκαλοπάτια που ξεκινούν από ψηλά και οδηγούν στην ακτή, περνώντας ανάμεσα από περιποιημένα σπίτια και ασπρισμένες αυλές γεμάτες γλάστρες με λουλούδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για κιονι ιθακη

Αξίζει να περπατήσετε τα δρομάκια του Κιονιού της Ιθάκης και να δείτε από κοντά τις ομορφιές του. Στις παραλίες  στο Κιόνι Ιθάκης θα φτάσετε περπατώντας και θα απολαύσετε βουτιές σε τυρκουάζ νερά, κάτω από τα σπίτια!

Αποτέλεσμα εικόνας για κιονι ιθακη

Την παράσταση στην είσοδο του απάνεμου λιμανιού, που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι δεκάδες σκάφη, κλέβουν οι τρεις παραδοσιακοί ανεμόμυλοι.

Διαβάστε ακόμα:
Αλσατία: Τα καρτποσταλικά χωριουδάκια της είναι... έρωτας με την πρώτη ματιά!

Το «διαμαντάκι»του Αιγαίου,μια κουκλίστικη πόλη στην καρδιά των Κυκλάδων!

Από το Κιόνι Ιθάκης θα απολαύσετε την πανέμορφη ανατολή και θα επισκεφθείτε τα ωραία ουζερί και τις παραδοσιακές ταβέρνες στο λιμανάκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για κιονι ιθακη

Στις 20 Ιουλίου, γίνεται το πανηγύρι του Άη Λιά, στην παραλία του Κιονιού, ενώ το ομώνυμο ξωκλήσι βρίσκεται στο ακρωτήρι έξω από το χωριό.

Σχετική εικόνα

Πάμε εκδρομή!Ένας απολαυστικός προορισμός με αξιοθέατα,δροσερές λίμνες και πολλά μέρη για πεζοπορία!(photo)

Σχετική εικόνα

Παγκόσμια διάκριση για το Καρπενήσι!!!Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής για την πόλη!(photo)

Σχετική εικόνα

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ