Εναλλακτικός Τουρισμός Ελλάδα

Στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων τύπου (ΜΜΕ, blogs, και φορέων), η επίσημη συνέντευξη για την παρουσίαση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού ) Γαστρονομίας και Οίνου που θα διοργανωθεί από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φίλιας (ΣΕΦ).

Με στόχο η Έκθεση Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού, στους εκθέτες θα περιλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια , μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες real estate, εταιρείες τροφίμων και ποτών, φορείς που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό.

1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Αθήνα 2019

Η έκθεση θα χωρίζεται σε 2 ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά στο θέμα «Ο θεματικός τουρισμός και οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού» και η δεύτερη ενότητα θα αφορά στη γαστρονομία και τον οίνο (παραδοσιακά προϊόντα – παραδοσιακά εστιατόρια-δρόμοι κρασιού – κτήματα ). Η Έκθεση έχει στόχο να προβάλει το τουριστικό ποιόν κάθε περιοχής, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν Περιφέρειες, Δήμοι, επαγγελματικές οργανώσεις και παραγωγικές επιχειρήσεις και οινοποιεία, μέσω των οποίων θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται η ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα, τοπικά ποτά και κρασιά.

Διαβάστε ακόμα:  5 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε το φθινόπωρο του 2022

Τέλος ένα ειδικό τμήμα της έκθεσης θα είναι αφιερωμένο στις διάφορες ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα (ήδη πολλές έχουν ανταποκριθεί), οι οποίες θα μπορούν να παρουσιάσουν την εθνική και τοπική γαστρονομία και τα ποτά τους και να θέσουν στη διάθεση των συμμετεχόντων και των επισκεπτών, παραδείγματα από τις τοπικές γεύσεις των χωρών τους. (ttgw.gr)

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ