Σε μία εκδήλωση δημόσιων σχέσεων παρουσιάστηκε η Χίος στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της προβολής λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών.

Επίσης, δείτε την Aegean να αναλαμβάνει την τουριστική προβολή του Νοτίου Αιγαίου!

- Advertisement -

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου στο Αϊντχόβεν, με τη συνεργασία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Την υποστήριξη της εκδήλωσης ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Χίου, ο νεοσύστατος Φορέας Τουρισμού Χίου και το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού “Masticulture”.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στη στρατηγική για την τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Το πρόγραμμα θα ισχύσει για τη διετία 2019-2020 και έχει ως στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Χίου.

Δηλαδή σαν ένας προορισμός που προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες θεματικού τουρισμού. Παράλληλα, στοχεύει στην ενδυνάμωση του μεριδίου της, στην αγορά της Ολλανδίας.

Ο προγραμματισμός προβολής του νησιού

Τριάντα dicision makers της ολλανδικής τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχαν και ενθουσιάστηκαν από την αυθεντικότητα του προορισμού και την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρει στον επισκέπτη. Ενώ, ξεχωριστό σημείο αναφοράς, δεν γινόταν να μην είναι, η Μαστίχα Χίου.

Γι’αυτό η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμματίζει την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου του 2020. Ο σκοπός του είναι η προβολή του νησιού στο ολλανδικό κοινό των διεθνώς φημισμένων άγριων ορχιδέων του νησιού.

Tέλος, εκτός από πόλη που προάγει την καινοτομία στην τεχνολογία, το Αϊντχόβεν φιλοξενεί το δεύτερο σε επιβατική κίνηση περιφερειακό αεροδρόμιο της Ολλανδίας. Το οποίο διαθέτει απευθείας πτήσεις για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όπως και για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σε προσιτή απόσταση από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ