Τουρκία βίζα

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι από 6 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στη χώρα χωρίς βίζα.

Συγκεκριμένα, χωρίς βίζα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία από το Μάρτιο οι πολίτες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και του Ην. Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα στην Τουρκία για τους ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές, ξεκινούν στις 2 Μαρτίου του 2020 και θα ισχύουν για παραμονή 90 ημερών για κάθε 180 ημέρες επίσκεψης στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία πριν από καιρό ανακοίνωσε και αύξηση στις τιμές εισόδου σε μνημεία και μουσεία – Πόσο θα κοστίζει η είσοδος στην Αγία Σοφία;

e-visa (ηλεκτρονική βίζα)

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Hami Aksoy, δήλωσε ότι η χώρα σκοπεύει να αναπτύξει τις δυνατότητές της στον τουρισμό και να αναπτύξει εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις με τις χώρες αυτές. Τι ισχύει για τις υπόλοιπες χώρες;

Υποχρεωτική η βίζα πριν την άφιξη στα τουρκικά αεροδρόμια

Σε εφαρμογή τέθηκε το 2018 η νέα διαδικασία έκδοσης βίζα για τους διεθνείς επισκέπτες της Τουρκίας. Με το παλαιό καθεστώς visa, οι επισκέπτες μπορούσαν να εκδίδουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα με την άφιξή τους στα τουρκικά αεροδρόμια ή σε ειδικές περιοχές με Wi-Fi. 

Πλέον απαιτείται από τους ταξιδιώτες να έχουν εκδώσει e-visa πριν το ταξίδι τους στην Τουρκία. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε μάλιστα του τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία σχετικά με τις αλλαγές, μέσω ανανεωμένης ταξιδιωτικής σύστασης, συμβουλεύοντάς τους να προχωρούν σε έκδοση ηλεκτρονικής βίζα μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του συστήματος έκδοσης e-visa της Τουρκίας, προειδοποιώντας για επιπλέον χρεώσεις σε ανεπίσημες ιστοσελίδες, ακόμη και για απάτες.

- Advertisement -

Οι αιτήσεις γίνονται έως 3 μήνες πριν το ταξίδι αναχώρησης, και προσφέρονται πολλαπλές είσοδοι για διαμονή έως 90 ημέρες, μέσα σε διάστημα 180 ημερών. Οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν απαιτείται να έχουν βίζα, ενώ από την υποχρέωση έκδοσης visa εξαιρούνται και οι Βρετανοί που διαθέτουν βρετανικά διαβατήρια και επισκέπτονται τα λιμάνια της χώρας και γειτονικές πόλεις, εφόσον η παραμονή τους δεν υπερβαίνει τις 72 ώρες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ