Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22 C
Athens
ΑρχικήΙταλίαΒενετίαΒενετία: Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο μέσα στο νερό!

Βενετία: Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο μέσα στο νερό!

Αυτό το βιβλιοπωλείο το συγκαταλέγουμε σίγουρα στα περίεργα! Κρατώντας μια συλλογή βιβλίων σε μια πόλη όπου οι δρόμοι είναι κατασκευασμένοι από νερό είναι μια επικίνδυνη ιδέα, αλλά η Libreria Acqua Alta στη Βενετία έχει προνοήσει για να μείνουν όλα της τα βιβλία αδιάβροχα!

Βενετία: Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο μέσα στο νερό

Τα βιβλία βρίσκονται όσο πιο ψηλά γίνεται από το δάπεδο και φτάνουν μέχρι το ταβάνι, άλλα όμως θα τα βρείτε και μέσα σε μπανιέρες ή γόνδολες!

- Advertisement -
Βενετία: Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο μέσα στο νερό

Το “Acqua Alta”, το οποίο μεταφράζεται ως “ψηλό νερό” αναφέρεται στην χρονική περίοδο, συνήθως στους χειμερινούς μήνες, όταν πλημμυρίζουν τα χαμηλά τμήματα της πόλης της Βενετίας. Συνήθως αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν ο σιρόκος σηκώνει το νερό και δημιουργείται μια τεράστια εισροή νερού στην πόλη…

Βενετία: Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο μέσα στο νερό

Πολλοί το επισκέπτονται για να θαυμάσουν την ιδιαιτερότητα του, αλλά το πιο φωτογραφημένο σημείο του είναι τα σκαλιά που έχουν δημιουργηθεί από βιβλία, και όταν τα ανεβείτε θα έχετε και θέα στα όμορφα κανάλια της Βενετίας.

Βενετία: Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο μέσα στο νερό

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε τη Βενετία μη χάσετε τον απόλυτο οδηγό για ένα αξέχαστο ταξίδι στο αστέρι του Ιταλικού Βορρά!

Κίμωλος: Βάρκες-βιβλιοθήκες σε παραλίες του νησιού!

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν για συντροφιά μαζί τους στην παραλία ένα βιβλίο… Στην Κίμωλο το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και μετέτρεψαν βάρκες… σε βιβλιοθήκες!

Οι βιβλιοθήκες αυτές αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Μάλιστα, έχουν φιλοτεχνηθεί από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου -που ταξίδεψε, μετά από πρόσκληση της Σταυρούλας Βεντούρι, από την Αμμουλιανή της Χαλκιδικής μέχρι την Κίμωλο για το σκοπό αυτό- με τέσσερα διαφορετικά σχέδια, που αποτελούν μηνύματα για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.

Βάρκες - βιβλιοθήκες, Κίμωλος

Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, Πρεσβευτές του οποίου στην Κίμωλο είναι οι «Κιμωλίστες».

Οι βιβλιοθήκες – βάρκες, κατασκευάστηκαν στην Αθήνα και βάφτηκαν στην Κίμωλο, ενώ τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Dora Kavellary, εθελόντρια φωτογράφος του προγράμματος «Sea Change Greek Islands».

Βάρκες - βιβλιοθήκες, Κίμωλος

Η «Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη Κιμώλου» επεκτείνεται με τέσσερις νέες προθήκες, που ήδη περιμένουν τους φίλους των βιβλίων στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,255LikesΚάντε Like
88,385 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ