Πάρος χώρα
- Advertisement -

Το μεγάλο περιοδικό μόδας Vogue ανέδειξε ένα ελληνικό νησί ως τον καλύτερο προορισμό για ένα ταξίδι τον Οκτώβριο.

Ο Οκτώβριος, όπως αναφέρει το περιοδικό, αποτελεί την καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς τους παράκτιους προορισμούς της Ευρώπης, καθώς τότε έχουν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, δεν πλημμυρίζουν από τουρίστες, οι τιμές έχουν πέσει σε σχέση με το καλοκαίρι και ο καιρός και η θάλασσα συνεχίζουν να είναι ζεστά. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το ελληνικό νησί;

Η Πάρος προτείνεται από το μεγάλο περιοδικό μόδας, Vogue, ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς παραλίας στην Ευρώπη για τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Όπως αναφέρει, διαθέτει ιδανικό συνδυασμό πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς και αυτός ο μήνας είναι ο ιδανικός για να νιώσει κανείς το πνεύμα του νησιού και να αισθανθεί ως ντόπιος. Γνωρίστε το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων μέσα από το travelstyle.gr.

Εκτός από την Πάρο, οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνονται είναι η Μαγιόρκα της Ισπανίας, το Algarve της Πορτογαλίας, η Πούλια της Ιταλίας και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Πάρος: 4 check in που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε!

Η Πάρος, ανάμεσα στις πολλές φυσικές ομορφιές της αλλά και τα πολλά και ωραία μαγαζιά της, έχει κάποια σημεία που, όταν πας στο νησί, ένα check in σε αυτά πρέπει να το κάνεις!

Ταξίδι στη Μονεμβασιά: 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

Και αφού κάνετε το check in σε αυτά τα must σημεία… δείτε σε ποιες παραλίες της Πάρου πρέπει οπωσδήποτε να πάτε!

Αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος των Κυκλάδων, γραφική, κατάλευκη σαν τα µάρµαρά της, συνονθύλευµα χρωµάτων και αισθήσεων, απλή και όµορφη, σαν το περίγραµµά της να είναι… ζωγραφισµένο, µε τον ήλιο, τον αέρα, τη θάλασσα και τις χρυσαφένιες αµµουδιές να τη χαϊδεύουν, γεµάτη παραδοσιακούς οικισµούς, εκπληκτικές παραλίες και φιλόξενους ανθρώπους, η Πάρος µαγεύει από την πρώτη στιγµή.

Παναγία Εκατονταπυλιανή

Παναγία Εκατονταπυλιανή, Πάρος

Ένας από τους σηµαντικότερους ναούς της Χριστιανοσύνης, αποτελεί τόπο προσκυνήσεως αλλά και σπουδαίο αξιοθέατο, ύψιστης πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής σηµασίας, µε εκατοντάδες επισκέπτες ετησίως, από όλο τον κόσµο. Χτίστηκε τον 4ο αι., ενώ η ονοµασία του προήλθε, σύµφωνα µε τον θρύλο, από την εξής φράση: «99 πόρτες έχει η Καταπολιανή. Η 100ή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Θα φανεί και θα ανοίξει, όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη».

Φράγκικο Κάστρο

Φράγκικο Κάστρο, Πάρος

Χτισµένο στο ψηλότερο σηµείο της Παροικιάς το 1260 από τον Βενετό Δούκα της Νάξου, το Φράγκικο Κάστρο κλέβει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, χάρη στην εντυπωσιακή, πανοραµική θέα που προσφέρει. Αποτελείται από κοµµάτια αρχαίων ναών, ενώ σκοπός της δηµιουργίας του ήταν η προστασία του νησιού από τις πειρατικές επιθέσεις. Μια βόλτα θα σας µαγέψει!

TUI: Νέες πτήσεις από την Βρετανία προς τα ελληνικά νησιά

H κοιλάδα µε τις πεταλούδες

H κοιλάδα µε τις πεταλούδες, Πάρος

Μόλις 4 χλµ. νοτιοδυτικά της Παροικιάς βρίσκεται η Κοιλάδα µε τις Πεταλούδες. Πρόκειται για έναν καταπράσινο, σχεδόν απόκοσµο, βιότοπο µε µία µικρή πηγή, που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. Σε αυτόν τον «επίγειο παράδεισο», χιλιάδες πεταλούδες (µεταξύ των οποίων και η πεταλούδα Tiger moth, για την οποία αποτελεί ιδανικό χώρο) καλύπτουν τους κορµούς των δέντρων! Οι πεταλούδες µαζεύονται στη συγκεκριµένη περιοχή τον Ιούνιο και «εξαφανίζονται» τον Αύγουστο. (Τ. 2284091211 – 2284091554, www.parosbutterflies.gr)

Ενετικό Κάστρο

Ενετικό Κάστρο, Πάρος

To στολίδι του νησιού εδρεύει στο λιµάνι της Νάουσας. Χτίστηκε από τη δυναστεία των Σοµµαρίπα, ως οχυρωµατικό οικοδόµηµα, κατά τον 15ο αιώνα, µε σκοπό την προστασία από πειρατικές επιθέσεις του λιµανιού, στο οποίο άραζαν τα εµπορικά πλοία. Αν και το παρατήριό του είναι µισοβυθισµένο, εντούτοις παραµένει ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, µε φόντο το µπλε της θάλασσας!

Μάθετε τα πάντα για την Πάρο μέσα από τον οδηγό μας, Gold book of Paros, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ