τηλεφωνικός θάλαμος, Λονδίνο
- Advertisement -

Ύστερα από έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις, η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην άρση της 14 ήμερης υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες, από τις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές που μετέδωσαν την είδηση, από τις 10 Ιουλίου οι ταξιδιώτες που θα κατευθύνονται στην Αγγλία από χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, δεν θα χρειαστεί να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα με την άφιξή τους.

Δείτε σε ποιες άλλες χώρες μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε υποχρεωτική καραντίνα.

Οι επιδιώξεις της Βρετανίας

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του μέτρου θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ωστόσο μέχρι να επισημοποιηθεί η απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

ΙΑΤΑ: Μετά το 2024 προβλέπεται ανάκαμψη στις πτήσεις
Γέφυρα Λονδίνου

Παράλληλα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει μετά από αυτές τις ευνοϊκές μεταρρυθμίσεις για τους ταξιδιώτες, ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ορίσει εξαιρέσεις στις ταξιδιωτικές του οδηγίες ενάντια σε «όλα εκτός από τα αναγκαία» διεθνή ταξίδια από τις 4 Ιουλίου.

«Σήμερα σηματοδοτείται το επόμενο βήμα για να ξανανοίξουμε προσεκτικά το μεγάλο μας έθνος», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ