Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΞεκινούν από σήμερα οι απευθείας πτήσεις από την Βρετανία ενώ ανοίγουν τα...

Ξεκινούν από σήμερα οι απευθείας πτήσεις από την Βρετανία ενώ ανοίγουν τα σύνορα για Σουηδία & ΗΠΑ

Ξεκινούν και επίσημα από σήμερα οι απευθείας πτήσεις από την Βρετανία προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, στα πλαίσια της άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις για σήμερα από την Βρετανία προς την Ελλάδα ενώ για αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν επτά πτήσεις.

Δεδομένου ότι η Βρετανία ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορονοϊού και εν τέλει ανοίγουν τα σύνορα για την χώρα, συζητήσεις γίνονται και για το άνοιγμα των συνόρων για την Σουηδία και τις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρει σε δήλωση του.: «από τις 22 Ιουλίου πιθανότατα θα ανοίξουμε για τη Σουηδία, ενώ εξετάζεται το άνοιγμα και για τις υπόλοιπες χώρες με τη χρήση του τεστ των 72 ωρών. Από τις αρχές Αυγούστου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε και την κρουαζιέρα».

- Advertisement -

Δείτε και σε ποιες χώρες μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτική καραντίνα.

Αγγλία, λεωφορείο

Η καραντίνα για τους Έλληνες ταξιδιώτες στην Βρετανία

Η Ελλάδα εντάχθηκε τελικά στη λίστα των χωρών, προς τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει τα σύνορα από τις 10 Ιουλίου χωρίς την καραντίνα των 14 ημερών μετά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών. Σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση η Ελλάδα βρισκόταν εξ αρχής στην πράσινη λίστα των χωρών, για τις οποίες αίρονται οι περιορισμοί στις πτήσεις. Δεδομένου ότι το ζήτημα λύθηκε για την υποχρεωτική καραντίνα των ταξιδιωτών, η χώρα μας θα άρει την απαγόρευση στις πτήσεις προς Βρετανία, που έχει επιβάλει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ