Υποχρεωτική καραντίνα θα επιβάλει η Ιταλία στους ταξιδιώτες από την ΕΕ

Υποχρεωτική καραντίνα 5 ημερών θα επιβάλει η Ιταλία για όλους όσοι φθάνουν ή επιστρέφουν στη χώρα από ταξίδια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για Covid-19 πριν αναχωρήσουν από τη χώρα και να κάνουν και άλλο τεστ μετά το τέλος της περιόδου καραντίνας.

- Advertisement -

Παρόμοια μέτρα ισχύουν ήδη για τα ταξίδια σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό για πόσο θα παραμείνουν σε ισχύ οι νέοι αυτοί περιορισμοί.

Δείτε επίσης: Χωρίς καραντίνα η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους Ισραηλινούς επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί

Αυτό θα είναι το «πράσινο διαβατήριο» για τους Ευρωπαίους τουρίστες 

Το πρώτο ευρωπαϊκό «διαβατήριο υγείας» παρουσίασε ο επικεφαλής της επιτροπής Εμβολιασμών της Ε.Ε., Τιερί Μπρετόν, προαναγγέλλοντας ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο με τρεις μήνες. Σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμβολιασμών εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως υπάρχει ελπίδα η Ευρώπη να έχει καλύτερη καλοκαιρινή σεζόν σε σύφκριση με την προηγούμενη.

Τιερί Μπρετόν

Συγκεκριμένα είπε: «Από τη στιγμή που μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάθε Ευρωπαίος που θέλει να εμβολιαστεί θα έχει δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο, όπως δηλαδή θα συμβεί τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, θα είναι καλό να έχει στην κατοχή του ο πολίτες ένα πιστοποιητικό που δείχνει την κατάστασή του».about:blank

Η εφαρμογή του «πράσινου διαβατηρίου» είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, κάτι που όπως είπε ο Τιερί Μπρετόν θα επιτρέψει να ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια στην Ευρώπη. Επίσης επεσήμανε ότι

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς επισήμανε ότι «πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητες για τον εμβολιασμό. Αυτό πρέπει να συμβεί ώστε να έχουμε μια τουριστική σεζόν ανάλογη της περσινής, η οποία, τελικά, δεν ήταν τόσο κακή δεδομένων των συνθηκών».

Στην ψηφιακή εκδοχή του το διαβατήριο θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR, την χώρα προέλευσης και το εάν έχεις εμβολιαστεί ή όχι. Η έγγραφη έκδοση θα περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα, όπως ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης, αλλά και τον αριθμό διαβατηρίου, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με κωδικό QR όπου θα περιέχονται οι πληροφορίες για το πού εμβολιάστηκες και εάν έχεις υπάρξει φορέας του ιού.

«Για εκείνους που δεν έκαναν το εμβόλιο ή δεν πέρασαν ποτέ την ασθένεια, θα απαιτείται αρνητικό PCR τεστ» πρόσθεσε ο Τιερί Μπρετόν.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το «πράσινο διαβατήριο», θα περιλαμβάνει τρία πιστοποιητικά, δηλαδή για τον εμβολιασμό, για το διαγνωστικό τεστ (PCR ή γρήγορο τεστ αντιγόνου) ή για ανάρρωση (το νωρίτερο 20 ημέρες μετά από το πρώτο θετικό τεστ PCR). Δεν θα υπάρχει κεντρική Τράπεζα Δεδομένων σε επίπεδο Ε.Ε. και η κατοχή του πιστοποιητικού δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση της ελεύθερης κυκλοφορίας ή τη χρήση υπηρεσιών μεταφοράς.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ